Czy to uszczelka ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka!! Ostsnio mojemu ojczulkowi w aucie (nie powiem jakim , ale nie jest to na pewno essi) pod korkiem od oleju zaczął sie zbierać taki dziwny "serek". Pytałem sie mechaników i zdania są podzielone. Jedni mówią że to uszczelka pod głowicą a drudzy że to normalne w okesie zimowym. A wy co o tym myslicie???

ze to normalka

To moze byc wina oleju, jaki masz wlany ??

jezeli jezdzisz autem male przebiegi to faktycznie woda moze nie odparowac z silnika i moze pod korkiem robic sie majonez
ale moze to byc faktycznie uszczelka pod glowica
na poczatek przegon auto - 50-100km i sprawdz wtedy co jest pod korkiem

Nie wydaje mi się aby w tyj tkwił problem. No ale skoro pytasz to Mobil-syntetyk. A przejechane ma 240 000 km. bez remontu silnika i grama oleju nie bierze. Dobre co?? Aż mu zazdroszcze i chciabym ay mój essi tez tyle przejechał i chodził jak zegarek.

Fakt że jeżdzi małe przbiegi. Ojciec przetarł korek i po tygodniu było to samo.

no to raczej nie olej bo jest z wyrzszej polki, bo myslalem ze to parafina juz sie z tym spotkalem przy tanich olejach

Cytat:
2005-01-28 17:13:20, norx pisze:

no to niech wybierze sie gdzies za miasto w weekend tylko zeby silnik porzadnie popracowal i wtedy niech sprawdzi

Cytat:
2005-01-28 17:13:20, norx pisze:

Nie przecieraj korka tylko zrób jak mówi Puniu....Jeśli ojciec odpala auto rano i jedzie nim krótki odcinek potem stoi ...stygnie i znów to samo..znów kilometr czy dwa...to taki nalot pod korkiem jest zjawiskiem normalnym.Musisz rozgrzać auto na dłuzszym odcinku ..i wtedy bedzie można coś powiedzieć.Jeżeli po przejechaniu 100km ciurkiem nalotu będzie więcej to wtedy możesz zacząć się martwić.