Wysokie obroty

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Sprawa jest taka ze essi niebyl odpalany ok 4 miesiace z powody mojego wyjazdu za granice.Dzis go odpalilem i niewiem co sie dzieje ale silnik ma bardzo wysokie obroty.Jedynie po puszczeniu sprzegla troszeczke zmalaly ale i tak sa zawysokie.Czy ktos moglby mi podpowiedziec co moze byc tego przyczyna?Moze ktos mial podobny problem?
Pozdrowka.

a jeździłeś nim? może po prostu coś się zastało i trzeba trochę nim pojweździć żeby wszystkie elementy w gaźniku się rozruszały

Niejezdzilem bo sie balem ze mi silnik z ram wyskoczy
Powiem tylko ze nawet nieda sie usiedziec w samochodzie tak wyje.Myslalem ze moze linka gazu przymarzla ale raczej nie.

zdaje mi się że przy gaźniku powinna być taka śruba regulująca obroty biegu jałowego, sprubuj tam coś pokręcić

Witam
Dzis troszeczke pokrecilem w gazniku i nic sie niezmienilo a na dodatek jakos ulamal mi sie przewod podcisnienia od silownika zapkniecia przepustnicy.Chyba zabardzo zmarzl tak jak ja.
Troche sie ogrzeje i ide dalej walczyc.

a jakie ma te obroty? jak długo go miałeś zapalonego?

Dokladnie niewiem bo niemam obrotka ale sa bardzo wysokie.Tak jakbym mial pedal gazu na 3/4 wcisniety.Silnik zapalalem kilka razy i chodzil ok minuty wiecej sie balem go miec zapalonego bo myslalem ze zaraz wyskoczy z ram