| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2005-01-28 21:41:40 |
profil-usunięty Member Klubu Espero | 2005-01-28 23:48:45 Ja osobiście polecam SONY CYBERSHOT ! moim zdaniem wystarczy 4Mpix. - tylko trzeba szukać wersji z zoomem powyżej 3x. |
Adam4302 Klubowy Weteran Dacia Logan Katowice Wsch. Wąsk. | 2005-01-29 00:06:44 Dopóki nie rzucasz aparatem, i traktujesz w miarę delikatnie, w zasadzie kazdy z nich powinien sie sprawować bezawaryjnie. W tej cenie wszystkie aparaty zaproponowane przez Łukasza Gajera oferują podobne możliwości. Sony i Olympus mają jedną wadę - karty pamięci są do nich duzo droższe niz zwykłe karty SD do pozostałych. Ja się jeszcze zastanawiałem nad czymś takim Trochę droższy jest ten canon, ma duzo większe mozliwości ustawiania trybów pracy, ale i tak najwięcej zdjęc robi sie w trybie auto Ma on jednak (dla mnie dość wazną) wadę, jest stosunkowo ciężki (zasilany czterema akumulatorkami). Tak szczerze to polecam pójście do sklepu i pomacanie kazdego z nich, bo nie każdy będzie Ci lezał dobrze w dłoni (to był jeden z warunków kiedy ja kupowałem), niektóre np. będą za małe żeby je dobrze chwycić (ja tak miałem jak oglądałem nikona 3700), w innych układ przycisków będzie dla Ciebie niewygodny. Więc wybór w zasadzie zalezy od Ciebie. No i nawet sie nie zastanawiaj nad 3Mpix, od razu bierz 4Mpix. Chociaz tak w ogóle to zdjęcia robi człowiek, a nie aparat
Mnie osobiście najbardziej pasował Nikon 4100, ale na temat jego awaryjności trudno coś powiedzieć, narazie działa bez zarzutów. Sorki za długi elaborat o niczym. |
mille Honda Accord Aerodec ... Poznań | 2005-01-29 00:26:54 ostatnio brat kupował cyfrówke, miał to być sprzęt do 700 PLN (używki też chodziły w gre) wiec jestem troche na bieżąco. Przedewszystkim nie mozna szaleć za megapixelami, nie one są najważniejsze a jakość i czułośc matrycy. Ważne jest jak aparat robi zdjęcia w ciemności, spotkalem wiele drogiego sprzętu który sobie absolutnie z tymi nie radził. Odradzam marke HP i polecam pocztanie opini o konkretnym sprzecie, jest takie jadno forum, nie apmietam adresu ale łatwo znaleźć. Myśle ze Canon A75 to b.dobra propozycja za nieźlą cene. Jeśli ktoś nie koniecznie musi mieć gwarancje z jakiegoś złodziejskiego sklepu typu mediamarkt, mega avans czy euro to polecam zakup na Allegro, jest sporo nowego sprzetu z gwaranją z reguły nawet o 150 PLN taniej niz w w/w sklepach.. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-01-29 02:04:46 To prawda, najważniejsza jest zdolność do robienia zdjęć w kiepskich warunkach oświetlenia. Ważna jest tu zdolność do ustawiania ostrości, jak i szumy, które niestety są bardzo widoczne w cyfrówkach...
Jeśli chodzi o rozdzielczość - ja przez kilka lat miałem 2 Mpixele - w zupełności to mi wystarczało... Zarówno odbitki są super jakości, a na ekranie komputera i tak większej rozdzielczości nie masz jak 1600x1200... Polecam stronę angielską steve's digicams (wpisz w google) I sklep Fotokąt [ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2005-01-29 10:59:08 ] |
Janow signum1.9/corsa1.4Si Kraków | 2005-01-29 12:00:06 acha - ja kupiłem tu www.fotokat.prv.pl
Tanio i sprawdzone. |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2005-01-29 12:01:44 Dokładnie Jaco ma racę...
Olympusy zawsze były i są nadal na pierwszym miejscu jeśli chodzi o jakość zdjęć (to kwestia najlepszych matryc i najlepszych obiektywów) Zaufaj mi Pyrek, bo w tym temacie siedzę już 3 lata i przejrzałem już tysiące testów cyfrówek... |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2005-01-29 15:20:09
Nie ma żadnej różnicy ponieważ to jest ten sam aparat! Poprostu niektóre aparaty Olympusa mają podwójne symbole - i C i D ...ale tego oznaczenia D się właściwie nie praktykuje bo wszędzie podawany jest ten symbol C Przykład masz TU [ wiadomość edytowana przez: ŁUKASZ_GAJER dnia 2005-01-29 15:21:55 ] |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-01-29 16:41:39 Łukasz, czyli brać ten z arkadii z kartą 128 mb za 699,- ?
P. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-01-29 17:02:44 |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2005-01-29 17:23:19
699 za Olympusa C-310 (D-540) wraz z kartą 128 to faktycznie bardzo dobra cena.... ...ale zrobił bym podobnie jak JACO... dołożył bym z te dwie stówki i kupił Olympusa z bardzo dobrym, dużym i 10-cio krotnym obiektywem, bo jakość zdjęć zależy nie tylko od martycy, ale przedewszystkim od obiektywu - a ten w C-310 (D-540) jest taki na maxa amatorski (dobry na prezent dla dziecka pod choinkę) |