Haker

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam DUŻY problem. Siedziałem sobie na czateri w pokoju TUNING i gadałem se z gościem o V-techu i potem napisał mi że jest hakerem i napisał jeszcze że mam słabego firewall -a i ma mój IP. Nie wiem co mam robić!!!!! POMOCY!!!!!!!!!!!

Dobrze ze mam zmienne IP

No ja sie na tych klockach nie znam, ale jak koles Ci nic nie zrobil jeszcze to zapewne nic nie zrobi, może glupio gada tylko (przechwalki). No zawsze mozesz sobie zalozyc drugiego firewalla

A jak mam sprawdzić czy mam zmienne IP??

wiesz miec twoje IP to nic.. a czy masz zmienne jelsi masz stale lacze to masz stale IP jesli masz modem to masz Dynamiczne IP (zmienne)...

a pozatym IP miec kogos to nie jest problem

np ja mam 127.0.0.1

81.168.138.165 --> taki tez ? masz ;p

uuu szteineken rosnie na drugiego kevina mitnika... widze ze nauka w tej szkole nie poszla w las

Cytat:
2005-01-29 12:07:38, imEL pisze:
uuu szteineken rosnie na drugiego kevina mitnika... widze ze nauka w tej szkole nie poszla w las

no proste ze nie

No właśnie a propo IP, to są takie forum, gdzie IP wyświetla się przy każdym poście

wof stein hacker

Cytat:
2005-01-28 23:42:07, SteiN pisze:
a czy masz zmienne jelsi masz stale lacze to masz stale IP jesli masz modem to masz Dynamiczne IP (zmienne)...

stein haker a słyszałeś o czymś takim jak stałe IP wewnętrzne ( tylko wewnątrz sieci ) ja takie IP mam na stałym złączu tylko to nie to samo co zewnętrzne, co najbardziej wyczuwalne jest przy ściąganiu eMulem tak że załamać się można

No ja mam MODEM I se przeinstalowałem WINDOWSA!! Czy cos to pomoże??

Wpisujac sie do ksiegi gosci na sqad.pl tez pokaze się Twoje obecne IP

heh i teraz nikt nie bedzie sie juz chciał ze strachu tam wpisywac....

He he IP to pryszcz zawsze jak sie gdzie kolwiek laczysz jest podawane twoje IP bo przeciez trzeba wiedziec komu odpowiedziec ma server, jedyna mozliwoscia ukrycia IP jest wyjecie wtyczki z gniazdka, ale co tam po samym IP, jezeli przeinstalowales Windowsa to niestety musisz sie udac na Windows Update i zainstalowac laty ktore usuna luki zabezpieczen te najbardziej oczywiste i banalne, nio polecal bym jeszcze na poczatek wcisnac jakis dobry programik chroniacy polaczony z antywirusem, a dopiero potem dokonac pierwsze polaczenie, ale mimo wszystko radze uzywac raz w tygodniu mks on-line wykrywa wiekszosc trojanow w kompie w przeciwienstwie do Nortona ktory moze sie poszczycic dobrym firewallem ktory blokuje wiekszosc atakow dokonywanymi znanymi mu trojanami, a takie informacje jak koles pisal toi mozna wyciagnac wlasnie trojanem a masa jest kolesi ktorzy siedza w sieci i atakuja losowo wybrane IP. ja mam IP dynamiczne a mimo to w ciagu dnia wykrywam ok. 20 atakow. wiec uszy dogory nie jest zle, koles mogl wykorzystac tylko robaka ktorego masz w kompie. Wiec spraw prosta jezeli masz Norton Internet Securita to zaladuj , sprawdzaj MKS'em i sie modl i na tace wiecej dawaj a moze bedzie lepiej, bo jak to sie mowi niema zabezpieczenia doskonalszego niz brak zasilania

przeskanowanie portów to jeszcze nie atak

Norton Internet Security 2005 ma sam w sobie Anty Vira

ale Zone Alarm lepszy jest

ja polecam McAfee SecurityCenter : Firewall, AntyVir, SpamKiller, PrivacyService...

a do tego uzywam jeszcze co kilka dni Mks skaner online i Ad-Aware 1.05 Pro i jest wszystko ok

hehehe wow normalnie zamurowalo mnie
dla pewnosci posciagaj updaty winshita i nortona uwazaj na dziwne mejle w zalaczniku i wylacz dla pewnosci pulppit zdalny jesli max xpi
a poza tym to mysle ze jakbybyl hakerem mogl by ci wymazywac txt z okienka czata a nie znajdowac i przejac kontrole nad winshitem ip ..

looz stary

hehehe do mnie moga sie wlamywac co najwyzej poogladaja se gole dupy . A trojanow to ja mam sporo na kompie