Problem z moim Poniakiem!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam wielki problem bo samochod bierze olej. Jest to okolo 1litra na 1000km!! Czy to jest wina uszczelniaczy zaworow czy raczej silnik jest padniety??Niech mi ktos pomoze. jezeli to wina uszczelniaczy czy az tyle by bral?? w trasie przy optymalnych predkosciach 90-110 nie bierze prawie wogule,po miescie sporo bierze bo jezdze zadko i na krotkich trasach(4 razy w tyg po 20km) Wyciekow zadnych niema pod samochodem

[ wiadomość edytowana przez: pitulin dnia 2005-01-29 23:21:16 ]

[ wiadomość edytowana przez: pitulin dnia 2005-01-29 23:23:49 ]

Jezeli by to byla wina uszczelniaczy to zauwazylbys jak ci dymi przy odpalaniu, poszukaj dokladniej w topicach na ten temat.Wiele razu byl juz omawiany ten temat.

na takie zużycie nakłada się raczej kilka przyczyn: uszczelniacze, pierścionki i pcv , ewentualnie egr. dotarcie zaworów też by się pewnie przydało. miałem podobnie u siebie i pomoglo. nie bierze grama. koszt nieduży a ile radości

czy wymieniajac te uszczelniacze trzeba glowice sciagac i wymieniac uszczelke czy da sie jakos od gory??To jest 1.5 na gazniku. dzieki za odpowiedz,mam nadzieje ze pomoze to wszytsko bo wkurza mnie ciagle dolewanie.

są metody bez zdejmowania głowicy ale sama wymiana uszczelniaczy przy takim zużyciu to kosmetyka. lepiej zrobić raz a porządnie. pierścionki nie są drogie(100), uszczelka pod glowicę (40), uszczelniacze (4zł za szt.). znajdź warsztat który nie zedrze kasy za robotę a później tylko śmigać.