Dlaczego taka słaba jakość fotek ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dlaczego jest taka słaba jakość fotek wrzucanych do swojego konta,mam zdjecia naprawde fajne i kilkanascie ale cio jak nie mozna ich wrzucic normalnie tylko trzeba zmieniac wielkosc i rodzaj pliku.a moze mozna jakos umiescić inaczej te fotki? bo sa naprawde dobre.POZDRO by KAMIL

Cytat:
dlaczego jest taka słaba jakość fotek wrzucanych do swojego konta,mam zdjecia naprawde fajne i kilkanascie ale cio jak nie mozna ich wrzucic normalnie tylko trzeba zmieniac wielkosc i rodzaj pliku.a moze mozna jakos umiescić inaczej te fotki? bo sa naprawde dobre.

Jakiego konta ? Profilu? Jeżeli tak to musisz zmienić wielkośc i rozszeżenie z prostej przyczyny. Nikt nie będzie przecież czekał "godziny" na otwieranie twego zdjęcia z profilu, w rozdzielczości np. 1280 X 1024. Zmniejszasz bo (miniaturka tego zdjęcia od razu pokaże się użytkownikowi) foto w powiększeniu będzie ładować się z rozsądną prędkością. To samo z rozszerzeniem. Przykładowo jeżeli zapisałbyś fotke w formacie którego nie obsługuje komputer innego klubowicza i każdy tak to by zapisywał. Cóż niezła kaszanka mogła by powstać. A format do zapisu jest obsługiwany przez standardowe programy dost. w windach . Dlatego też musisz to zmieniać. Co do jakości to nie wiem czego używasz do konwersji? Polecam arlesa, sspro. Ładna jakość przy niewielkiej objętości.

zdjęcia są automatycznie rozciągane/zmniejszane do odpowiedniej wielkości. wygląda na to że twoje są za małe i po rozciągnięciu widać to co widać.

ja wrzucalem do profilu dzis fotki i pomniejszylem je w MIcrosoft Photo Editor ( fukcja ZMIEN ROZMIAR ) wiadomo ze straci to an jakosci ale takie pixele nie wychodza Mozesz sprobowac zawsze warto pokombinowac Tez mialem fotki dlugo i dopiero dzis wpadlem na ten pomysl hi hi

lepiej pozno niz ...

Pozdrawiam

Ja tam robie w ACDSee i nic nie traci na wygladzie fotka jak widac w profajlu lub watku o fotkach . Jest tam cos takiego w "modify" funkcja "resize" i tam sobei robisz jak chcesz i ci zajmuje naprawde niewiele.
pozdr.

Ja korzystam z oprogramowania dołączonego do Nokii 7650.Po prostu cykam fotki i przesyłam przez łącze na podczerwień.Może jakość nie najlepsza,ale w profilu nieźle wyglądają

a czemu nikt nie zedytował postu ???tytulu mi chodzi spicie oj spicie;] pozdro

[edit] weekend - czas relaksu

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-01-30 20:24:41 ]
[ powód edycji: korekta tytulu ... ]

nio tak ale u pozostałych fotki sa w miare czytelne a u mnie niestety nie za bardzo.ale juz pewien klubowicz mi pomaga wiec mam nadzieje ze jakos mi to wyjdzie w miare.ja uzywałem programu : IrfanView. i efekt jest jaki widaca moze zna ktos dobry program do tego jesli sam tego nei zmienie.a mozna jakies fotki wrzucic do tego całego klubu ze swoim samochodem?bo mam kilka fajnych.POZDRO BY KAMIL

Irfan nie dobry? Patrz na moje foty (ale tylko ladzioszki) w profilu - je tez jechalem irfanem...
moze cos w advansowych ustawieniach popierteges?

Jeszcze niemam fotek, ale uzywam Paint Shop Pro 7 dobry program do takich rzecy i innych (graficznych). Fotki zrobie jak samochodzik bedzie wart tych fotek .

niom nie mam pojecia dlaczego tak jest :|jak zmienie roździelczosc to fotka jeszcze wiecej zajmuje nawet około 1MB a jak zmienie rozmiar to znowu efekty widac takie jakie sa.ale naszczescie klubowicz POTREK mi pomogł sie z tym uporac.wysłałem mu maila ze zdjeciami a on zmniejszył je i odesłał do mnie.nie wiem z czego on korzystał ale efekt jest dobry co mozna zobaczyc u mnie w profilu.wielki dzieki na niego.a co z moim programem jest nie tak to nie wiem
POZDRO BY KAMIL

Cytat:
2005-02-02 11:23:19, djkamil23 pisze:
niom nie mam pojecia dlaczego tak jest :|jak zmienie roździelczosc to fotka jeszcze wiecej zajmuje nawet około 1MB a jak zmienie rozmiar to znowu efekty widac takie jakie sa.ale naszczescie klubowicz POTREK mi pomogł sie z tym uporac.wysłałem mu maila ze zdjeciami a on zmniejszył je i odesłał do mnie.nie wiem z czego on korzystał ale efekt jest dobry co mozna zobaczyc u mnie w profilu.wielki dzieki na niego.a co z moim programem jest nie tak to nie wiem POZDRO BY KAMIL

Dużo czasu mnie to nie kosztowalo ....

Cytat:
2005-01-30 16:24:57, Pablox pisze:
Ja tam robie w ACDSee i nic nie traci na wygladzie fotka jak widac w profajlu lub watku o fotkach . Jest tam cos takiego w "modify" funkcja "resize" i tam sobei robisz jak chcesz i ci zajmuje naprawde niewiele. pozdr.

Też w ACDSee robie . Wg mnie chyba najlepszy. Do infran viev nie moge się jakoś przekonać

nio moze duzo czasu nie poświeciłes temu ale wielkie dzieki za zrobienie dobrej roboty.byle takich wiecej klubowiczy którzy poświecaja sie i pomagaja innym w potrzebie.
POZDRO BY KAMIL

dzieki wszystkim zainteresowanym w mój problem.dziekuje za pomoc.
POZDRO BY KAMIL