| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2003-01-23 08:10:08 tis to oprogramowanie do diagnozowania opli
poza tym jest jescze epc czyli program z częściami tych programów uzywaja w serwisach opla pzdr |
totr V8/C200 łódż/belfast | 2003-01-23 18:51:38 jeżeli dobrze zrozumiałem post to chodzi o oświetlenie konsoli.
przy manualnych pokrętłach wystarczy je podważyć i wysuną się do przodu.pod każdym pokrętłem jest wkręt. wyjmij wkład popielniczki i w głębi zobaczysz jeszcze jeden wkręt,potem delikatnie podważ osłonę konsoli. tam są 3 żaróweczki. miłej zabawy z demontażem. |
DrA ![]() eS ... | 2003-01-24 00:56:20 Totr - MV6 nie ma manualnych pokretel.
Przy MV6: 1. zdjac popielniczke - wkret pod wkladem 2. odkrecic 2 srubki w lewym i prawym gornym rogu ( widac po wyjeciu popieliczki. 3. wyjac radio 4. pociagnac za wajche znajdujaca sie u gory jakies 5cm od krawedzi konsoli w dziurze po radiu Metoda ta nie zawsze dziala. I ch... wie czemu. Dla niecierpliwych polecam wersje z toporkiem. Ale to juz specjalista Prezes Prowo musi opisac... |
Prowo LOB WETERAN ![]() Kura Indian ze wsi (OPO) | 2003-01-24 09:40:48 Myślę, że koledze chodzi i oświetlenie pokręteł przy nawiewach.
? Pzdr. ----------------- Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec |
totr V8/C200 łódż/belfast | 2003-01-26 19:11:57 Dramar nie pitol bo we wczesnych modelach był manual a nie od razu klimatronik. tronik był opcją. najgorzej jest gdy ktoś się boi rozbierania elementów a to takie proste. żeby wymienić żarówki wystarczy wyjąć popielnik i odkręcić śruby pod pokrętłami. obudowa da się odsunąć na tyle żeby wymienić żarówki (3szt) |
piontol Opel Omega B Łódź | 2005-05-10 21:55:12 dzięki Totru za wskazówki!!teraz slicznie swieca.co prawda i tak sie troszke narobilem ale teraz jak ktos chce to w 5 min i bedzie gotowe. pozdro dla wszyskich zwlaszcza dla tych ktorzy bardzo ladnie wytlumaczyli to na fotkach |
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2009-01-22 21:19:34 odgrzewam kotleta a u mnie nie dochodzi prąd do oświetlenia I 0 w nawiewach, żarówki wszystkie siedziały spalone, wsadziłem nowe i nic, miernik też pokazuje zero. jest może jakiś bezpiecznik który odpowiada za te żaróweczki w nawiewach? wszystkie inne podświetlenia działają.
[ wiadomość edytowana przez: Schizm dnia 2009-01-22 21:21:15 ] |
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2009-01-23 21:26:44 ech każdy tu na forum splanuje głowice, wstawi turbo a tego nie wie ale sam podejrzewam że gdzieś jest przerwa po prostu na kablu, bo do TD jak nie było tego a jednak na głównej wiązce do tego prąd był.
[ wiadomość edytowana przez: Schizm dnia 2009-01-23 21:28:29 ] |
ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2009-01-23 22:06:52 Widzisz kolego, sam odpowiedziałeś sobie na pytanie. Brawo
Z takimi problemami jak opisałeś to nikt nawet nie pojawia się na forum. Oczywiste jest, że każdy (z niewielkimi wyjątkami typu rozrusznik i alternator) obwód w samochodzie jest zabezpieczony bezpiecznikiem. Skoro bezpiecznik cały a prądu nima to jest tylko jedna opcja, którą sam odkryłeś. Nie oczekiwałeś chyba, że ktoś Ci na forum napisze na którym centymetrze bieżącym przewodu podświetlenia nawiewu masz przerwę??
|
Schizm Saab 95 AERO Lublin | 2009-01-24 20:26:51
wiesz mnie te lampki już kręcą od ponad 3 lat a tu mam okazje by je uruchomić a tu zonk, i te lampki to w sumie najlepszy dla mnie bajer z całego wyposażenia omegi które mam![]() ![]() ![]() |