| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2005-01-30 20:49:07 Hello
chciałem wymontować włącznik świateł w Omie A - postępując zgodnie z instrukcją podaną (i zfotografowaną) w poradach forum LOB!! Próbował również kolega Sołtys (zdejmował już wcześniej u siebie ) ale nici z tego?? czy jest jakiś inny skuteczny sposób aby zdjąc to paskudne pokrętło włącznika świateł nie psująć samego włącznika czy pozostaje jedynie rozwiązanie siłowe (a później klej żeby go złożyć spowrotem do kupy?????????????? |
mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2005-01-30 23:55:30 Opisz dokładniej, w którym miejscu utknąłeś... |
Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2005-01-31 00:03:23 Samiusieńki początek!! Gdy przez mały otwór od spodu pokrętła wsadzi się śrubokręt powinno dać się je wyciągnąć. U mnie tak nie jest - byćmoże poprzedni właściciel użył kleju!!!! |
mantee78 szkoda, że nie Omega ... Nottingham, UK | 2005-01-31 22:08:39 No i u mnie tak było - nie chciał wyleźć. Pomogło rozwiązanie siłowe dodane do tego co jest w "Poradach", tzn. międzu oś przełącznika a otwor obok niej włożyłem śrubokręt i podważając ściskałem jednocześnie zatrzaski i ciągnąłem do siebie. Trochę skomplikowane, ale pomogło ![]() |