3.0 24V KUPIĘ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie!

Ja poszukuję silnika jedynego prawidłowego 3.0 24V, szóstka w rzędzie ma się rozumieć. Komplet mnie interesuje no i cena z planety Ziemia, a nie z kosmosu

Przytlune forum tu macie, maniacy Omesi. Kiedyś chyba wpadnę na wasz spot... hehe ciekawie to będzie wyglądało

Pozdrawiam wszystkich i za info wszelkie z góry dziękuję!

przepraszam za kłopot, zagapiłem się...

prosze Moderatorów o przeniesienie wiadomości do wątku KUPIĘ/SPRZEDAM

Wszystko co Cie interesuje powinieneś znalezc na tej aukcji ... Pozdro!Oma 3000

powiedz tylko do czego chcesz go założyć
to podzielę się wiedzą jak go kupić

Rafcio -> dzięki, jakoś nie dokopałem się do tej aukcji!

Michale16 silnik do Manty

Zamówiłem już książkę, ale chyba troszkę dałem ognia, bo chyba ją macie u siebie na ftp... "Opel Omega and Senator Petrol", jak nie macie to się podzielę

Ja się bawię w przekładanie silników no i muszę Ci pokazać że w mancie 6 garów jest niezmiernie kłopotliwe ;miska olejowa do pocięcia(tylko czy spaw wytrzyma) skrzynia zwykła nie wytrzyma musi być oryginalna (nie zmieści się )trzeba ciąć tunel środkowy i przegrodę ,wał do skrócenia(200zł) chłodnica na styk (brak miejsca na wentylator)i kupę innych
---
do manty optymalny(moim zd.)jest 2,0 16V
link do przeróbki dawałem w forym-poszukaj

silnik kpl.2000zł skrzynia(manułal b. żadki)500zł
przeróbka obetnie 10kM

Cytat:
2005-01-31 23:09:29, michał16v pisze:
silnik kpl.2000zł skrzynia(manułal b. żadki)500zł przeróbka obetnie 10kM

a gdzie mają te silniki po 2 tyś i skrzynie za 500 zł ????

zainteresowany mocno bym był

tu
http://www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?ts=8454696&id=en4xwgmsfc1&sc=&make=54&model=1927&pricefrom=0&euroto=0&zip=

Cytat:
2005-01-31 23:30:20, michał16v pisze:
tu http://www.autoscout24.pl/home/index/detail.asp?ts=8454696&id=en4xwgmsfc1&sc=&make=54&model=1927&pricefrom=0&euroto=0&zip=[/email]

ta, tyle tylko że tam raczej jest silnik C30NE (130KW) a jaki to ma stan i przebieg to tylko ten co to sprzedaje wie

ogólnie życzę powodzenia przy kupowaniu czegokolwiek z mobile lub autoscout

chodzi mi o przykład
za 1000E jest duży wybór całych aut na silnik(buda powinna być zeżarta)

http://waluty.onet.pl/

Cytat:
1000E

1000E x ~4 = 4000 != ~2500

Cytat:
2005-02-01 00:21:03, michał16v pisze:
chodzi mi o przykład za 1000E jest duży wybór całych aut na silnik(buda powinna być zeżarta)

oki 1000 ojro - 4100 zł , koszt zwleczenia ~1000 zł, inne wydatki ~500 zł i zwlekasz coś co ma najechane ze 400kkm ( jak na C30SE to już śmierć, nie wspominając o podzespołach) i kosztuje Cię to wiecej niż 5 tyś, pozostałości z takiego Zenka lub omegi nie wiele dziś są warte więc nie będzie Cię kosztował taki silnik 2 tyś a masz "kupę złomu" co 200 KM już dawno zgubiła i czekasz czy polegnie za miesiąc czy za tydzień

Dzięki za rady, o kłopotach z przekładką wiem, nie wpadłem na ten pomysł wczoraj. Co do silnika to wszystkie oscylują w granicach 3500 zł i są niekompletne, w jednym brakuje przepływomierza i aparatu zapłonowego, w innym brakuje wiązki i przepływomierza. Wszystkie za to mają około 200 000 przebiegu. Do każdego z nich trzeba dołożyć do 4000zł.

Rozpatruję przytachanie omesi z niemiec, ale przywiezienie jej nie zamknie się dla mnie w 1000zł ponieważ nie znam się na imporcie aut używanych i bede musiał to komuś zlecić. Trzeba ruszyć stare znajomości i nie działać zbyt szybko. Z importu mialbym również tylne zawieszenie z płatem podłogi, ale na 6000 bez robocizny to mnie na razie nie stać..

Ważne pytanie moje to takie, czy 200 000 przebiegu dla tego silnika to dużo? Mówią że ponoć można przejechać na nich i 500 kilo...

Dzięki za opinie i proszę o więcej!
pozdro!

jeszcze jedno, odnośnie 2.0 16V, wiem że jest to optymalne rozwiązanie... ale to nie ma tego klimatu.. jak wstawić to do takiego auta?:

Manta B 2.0S 1976

za 1000E kupię już na polskiej ziemi (ze sprzedarzy w ciągu roku za całe auto da się odzyskać co najmniej 5000zł)taki motor robi co najmniej 30tyś/rok więc trzeba liczyć że motor niemiec zremontował
---
rozumiem że chcesz zrobić z manty (z zawieszeniem omegi) monzę

Nie wiem co z dyferkiem się stanie, nie szykuje auta do palenia gumska ani do wyprzedzania wszystkiego co się rusza. Ale jak się zmieli to trza bedzie szukać mocniejszego. Mam już foty i informacje co gdzie rżnąć.

Wyjaśnij proszę co z tą sprzedażą w ciągu roku za 5000zł, nie zrozumiałem... wszystkie części oprócz silnika są warte 5000zł? Chyba dość optymistyczne założenie...

Co do omesi za 1k ojro w Polsce to ja baaardzo proszę o informację

Co do przebiegu.
Jesli rzeczywiste 200 tys i silnik był zadbany, to auto jest przecinak.
Trzyma katalog sie znaczy.
Jeśli.....

Najlepsze rozwiązanie to zamówić u gościa który sprowadza auta ome albo senka 3.0 24V,może być stargany aby silnik i układ napędowy był OK.Płacisz małą kase,masz wszystko kompletne,papier na silnik masz,przekładasz co Ci potrzebne reszte sprzedajesz i sprawa załatwiona.

Cytat:
Co do przebiegu.
Jesli rzeczywiste 200 tys i silnik był zadbany, to auto jest przecinak.

no jeszcze nie słyszałem żeby tym motorem robić rocznie 13tyś.(z takim przebiegiem to za 2000E nie kupisz)
ja szukam opli w giełdzie
www.ct.com.pl/gielda/
jest tam dużo ściągaczy(400zł na telefon i po miesiącu masz pod domem)
tyle że jak mówiłem z manułalem jest cholernie ciężko
a skrzynia F25jest zaprojektowana na moment do 250nm
Cytat:
Wyjaśnij proszę co z tą sprzedażą w ciągu roku za 5000zł, nie zrozumiałem... wszystkie części oprócz silnika są warte 5000zł? Chyba dość optymistyczne założenie...

napisałem "cały samochód"