Kolektor wydechowy...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich po dłuższej nieobecności-niestety Life is brutal i czasu jest coraz mniej i mniej no ale dziś pilna potrzeba przygnała mnie na forum mianowicie: pękł mi kolektor wydechowy i dźwięk wydobywający się spod maski niezbyt mi sie podoba może ktoś z klubowiczów wie gdzie możnaby taki kupić ?? to kolektor z przykręcaną z boku sondą lambda-podczas moich poszukiwań natknąłem się na kolektory starsze - bez sondy - takiego jak mój nigdzie nie ma myślę też czy coś takiego dałoby się pospawać... będę wdzieczny za wszelakie uwagi - pozdrowionka.

można pospawać. poszukaj dobrego fachowca

Dzwoniłem dziś popytać się o spawanie gość wycenił operację na jakieś 150 zł i na dodatek stwierdził że prawdopodobnie znów pęknie... no i cała rzecz ma trwać cały dzień bo to musi długo i "bez udziału powietrza" stygnąć w takich chwilach człowiek żałuje, że toyoty się nie psują byłoby ich więcej na szrotach aha - i nie powiedziałem o jaki silnik chodzi - zwykłe 1.6 na ubogą mieszankę z 91 roku... najchętniej kupiłbym używany... czy to standardowy mankament Toyot ? mechanik w warsztacie powiedział, że bardzo często pękają pod blachą przykręconą na kolektor... pozdrawiam z żalem przygotowując 200 zł

150???? strasznie dużo. za taką kasę powinien dać przynajmniej gwarancję na usługę. czy powiedział jak ma to zamiar spawać??? tzn jaką metodą???

wyglądało na to, że troszkę się tam znają - niby firma z tradycjami, 30 lat na rynku, profesjonalny sprzęt itp. itd. w sumie gość kręcił, że może to być 50 zł, może 100 może 150 niby zależy jak to wygląda... u mnie niestety wygląda tak sobie-pekło jak się łączą wyjścia z dwóch cylindrów z lewej strony - tak dokładnie naokoło i troche zdażyło już wypalić no nic - bedę chciał gwarancji i jakiegoś upustu - może sie uda - pozdrawiam.

Jezeli to beda prawdziwi fachowcy to na pewno nic nie peknie.Wystarczy po spawaniu dobrze wsystko wyzarzyc zeby zlikwidowac wszelkie naprezenia spawalnicze i bedzie dobrze.

Mam podobna sytuacje w Carinie E (silnik 4A-FE) natomiast dostalem cene za uzywany kolektor 250 zl, myslicie ze warto czy ze to za drogo ??? pozdr