MotoNews.pl
7 DZIAŁ ---- OLDTIMERY (80745/267)

DZIAŁ ---- OLDTIMERY

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
poszukuje Opla z lat 30-40 do remontu
wie ktos o takiej skorupie za male pieniadze ::
moze byc tez inny z tych lat

[ wiadomość edytowana przez: Vincent dnia 2004-07-06 00:17:32 ]
[ powód edycji: wkradł się mały błąd.....który usunąłem ]

W Pasłęku niedaleko Elbląga jest (był w marcu) Kadett chyba 36r za 25tyś zł. Silnik sprawny ale to jedyna sprawna rzecz. Nadwozie nie istnieje a podwozie to szczątki ramy i zdekowpletowane zawieszenie od DKW. Jeśli jesteś zainteresowany to moge tam podjechać i wybadać. Pamiętam, że auto jest zarejestrowane jakoś tak nietypowo bo książka wozu jest niemiecka ale wystawiona w Gdańsku...
Pieniądze są akurat jak za taki okaz mimo iż budy właściwie nie ma.

do wyboru:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=30716287
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=31007893
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=31008877

Cześć
Mam pozostałości po oplu commodore A 2.5 l sedan 4-drzwiowy z papierami chyba 1969 rok. 0 501 383 302
Nara

Aktualnie przebywam na terytorium naszego sojusznika w Iraku czyli w USA. Opli tu praktyczie nie ma, ale jak sie trafi jakis to przeważnie model Gt i to tak naprawde jedyny najbardziej znany model opla w tym kraju. Spotkałem sie z firma która się zajmuje odbudowa takich aut. Maja dostęp do wielu uzywanych części do tego modelu. Wiem, ze w Polsce jest to ciężka spawa znaleść jakiekolwiek części, więc jak ktos byłby zainteresowany wysyłką to prosze o kontakt.

Nie wierzę! Pewnie, że byłabym zainteresowana - najbardziej uszczelkami prowadzącymi i odprowadzającymi do przednich bocznych szyb i klamkami kompletnymi! Przydałyby się również obudowy przednich migaczy (choć to niekoniecznie po prostu w razie czego na zmianę....)
Gdybyś mógł sprawdzić ile kosztują w miarę dobrym stanie to byłabym wdzięczna!!!! W jaki sposób można się z Tobą kontaktować - przez forum czy jakoś inaczej??

ok, poszukam tego - tylko nic nie obiecuję

Kinga, klamka wewnętrzna kosztuje 20$ i uszczelki następująco: drzwiowa 39.95$, zbierająca 16.95$, powlekana - chyba chodzi o ta prowadnicę 70$. Ceny troche szalone do tego trzeba doliczyć koszt wysyłki, ale jest jedna dobra wiadomość, że mają to na tzw. sklepie.
Pozdrowionka!

A klamka zewnętrzna? Wewnętrzne mam.
I jak można z nimi się skontaktować? Mają jakąś stronę www tego sklepu czy coś w tym stylu?
Interesuje mnie ta zbierająca i powlekana (właśnie prowadząca).

Z góry dziękuję za jakieś namiary!

Obawiam się, że to nie jest koło NY ale sama sprawdz

Znam tę stronkę
Niestety nie mają na niej zdjęć a części są albo nowe, dorabiane, mało zniszczone, średniozniszczone i zniszczone na maxa - do jakiej kategorii trafią decydują oni...a niestety nie zamieszczają zdjęć...
Czy Ty Elflapo tylko do nich pisałeś czy też widziałeś te części (tzn obecnie przebywasz w okolicach Rialto )?
Niestety to nie jest koło NY

NY a dokładnie Staten Island. Jak narazie to tylko z pisałem. Sprawdzaj sukcesywnie ebay amerykański tam są części do GT!

A może ktoś ma ochotę na takiego OPELKA KADECIKA?

1967 rocznik, silnik 1.1
Pozdrawiam

kurde szliczny... szkoda ze nie mam funduszy...

fajny by był jak by go obniżyć (bym mu wycią 10cm blach ponad nadkolami dookoła)

http://www.opeltuners.com/articles.html#normally
ten dział powinien każdy zobaczyć
co Wy na to

TAK ŁATWIEJ

Witajcie - poszukuje przodu do Commodore C - chodzi mi o lampy, kierunki, atrapę. Prosze o odzew jeżeli macie namiar na kogoś kto to posiada. Jeżeli sie nie mylę to są to cześci które posują również do Senia A1 i starszej Monzy. Proszę o kontakt na GG 2111214 lub tel. na numer 606 707 354. Pozdrawiam wszystkich zdrowo zakręconych
BIS

Tej Soczewa!!
Kupiłes Commo i się nie chwalisz?? co jest z Tobą?? chcesz kopa??

Hej - nie - nie kupiłem - sprawa ma się tak, że znajomy z wawy kupił como i ma nieoryginalny przód - czyli od reksa E1 - prosił mnie abym zapytał odpowiednich ludzi - to tyle.
A ja już miałem COMMODORE - 2.5 automat - super bryczka ale ruda wj...ła kastę, zresztą teraz mojego reksa też żle już ostro
Sam wiesz że szukam dobrago autka - czytaj - dobraj budy.