Sprężyny...! H E L P !!!!!!!1

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie spręzyny do Poniaka założyć, żeby było twardo??? Orginalne zbyt mięciutkie, ponoć nawet gazowe amorki nie wiele dają...

...i jak cena spręzyn????

Mozna kupic bardzo twarde amorki Koni - czerwone...maja regulacje twardosci...mam takie zalozone i skrecone na max jest beton ...koszt to okolo 500zl za komplet do tylu
A jezeli chodzi o sprezyny to nie wiem....bo sportowe springi sa twarde ale tez obnizaja auto a nie wiem czy o to Ci chodzi

gazowe amorki dają sporo. mialem okazję porównać standart olej i gaz na tym samym poniaczu. po około miesiącu zaczęła się rozklejać przednia szyba

Około 950zł jest sugerowana cena det za sprężyny Eibacha do Pony. Moim zdaniem jest sens sprężyn, przy sportowych, twardych amorach zupełnie inaczej zachowuje się auto. Dużo pewniej się prowadzi w zakrętach, bardzo dobrze wybiera małe nierówności a jednocześnie nie pozwala na większe przechyły w zakrętach.
Obniżenie auta też ma swoje zalety, nię bede już mówił o zaletach wizualnych ale srodek ciężkości auta przemieszcza się w dół co jest bardzo ważne.

Pozdrawiam

Hej!

Może zawielę Ci nie pomogę, ale... zastanów się czy naprawdę chcesz to zrobić? Wszyscy znamy zalety, lecz wad jest chyba więcej (na polskich drogach). W poprzednim aucie (BMW 320i - 150KM ) miałem tak niskią zawiechę, ze...na dobrą sprawę ciężko było się poruszać po mieście!!!

Ze spraw technicznych to same sprężyny muszą dobrze współgrać z odpowiednimi amorkami!!! Ale to na pewno też wszyscy wiemy!

Ogólnie cieszę się że mój nowy samochód jest normalnie zawieszony.

Pzdr.

Dołacze sie do słów Remlen'a!! miałem tak nie dawno podobny dylemat i jednak wybrałem normalne zawieszenia Drogi jakie mamy kazdy wie-a ze konfort lubie... Załozyłem orginalne sprezyny i amorki Koni!! Jak na razie jezdzimi sie bardzo dobrze i zapłaciłem nie wiele(jakies 700zł) Ale decyzja pozostawiam Tobie