Szczęki do 110 / Samary.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś jadąc na uczelnię usłyszałem specyficzny hałas dobiegający z tylnej części samochodu podczas hamowania. Moje pytanie brzmi, jakie szczęki polecacie i ile takie cuda kosztują??
P.S
Chętnie założyłbym coś markowego, może o bardziej rajdowej charakterystyce.

Cytat:
2005-02-01 18:04:58, mwarchalowski pisze:
Dziś jadąc na uczelnię usłyszałem specyficzny hałas dobiegający z tylnej części samochodu podczas hamowania. Moje pytanie brzmi, jakie szczęki polecacie i ile takie cuda kosztują?? P.S Chętnie założyłbym coś markowego, może o bardziej rajdowej charakterystyce.

Nie wiem, czy produkują rajdowe ale jeśli podobnie jest jak z tarczowymi, to możesz nie być w stanie wyhamować jeśli ich nie rozgrzejesz
Ale poczekajmy na kolejne głosy, bo i mnie temat będzie niedługo dotyczył

z klockami nie ma problemu,ze szczękami jest nienajlepiej,z markowych nic nie ma,albo róskie,albo wynalazki made in HGW.ja już wolę róskie

Cytat:
2005-02-03 07:54:34, Koliber_111 pisze:
z klockami nie ma problemu,ze szczękami jest nienajlepiej,z markowych nic nie ma,albo róskie,albo wynalazki made in HGW.ja już wolę róskie

A gdzie w Wa-wie kupujesz?

Wczoraj dzwoniłem do sklepu to padła propozycja polskie za 45 złoty lub niemieckie za 48, tylko, że wszystkie firmy jakieś takie nieznane. Sam już nie wiem, co mam robić.

w wawie u januszewskiego.

Zapraszam również na Powązkowską 13b . Przynajmniej ładowiczów z północnej części Warszawy.

januszewskiego mam 2km od domu,dlatego tam jeżdżę,a na składzie mają dużo towaru

Cytat:
2005-02-03 12:14:58, Koliber_111 pisze:
januszewskiego mam 2km od domu,dlatego tam jeżdżę,a na składzie mają dużo towaru

Dlatego namawiam Warszawiaków z północy miasta . wiadomo, że nie będziesz jeździł przez całą Warszawę po szczęki.
A na Powązkowskiej też mamy niezły magazyn . Poza tym możemy sprowadzić wszystko, co mają w hurtowniach.
A Januszewski, no cóż to instytucja, my mamy tylko mały rodzinny biznes .

[ wiadomość edytowana przez: karol_ch dnia 2005-02-03 12:21:27 ]

[ wiadomość edytowana przez: karol_ch dnia 2005-02-03 12:21:51 ]

jak tak to co innego,napewno wpadnę.znam dużo dobrych i tańszych zamienników o których mało kto wie,jak będziesz na spocie to pogadamy

Będę w sobotę na pewno i postaram się ściągnąć ojca. To w sumie jego biznes, a ja mu robię marketing , bo biedak na Ładach to się zna, ale na komputerach...

[ wiadomość edytowana przez: karol_ch dnia 2005-02-03 12:40:32 ]

[ wiadomość edytowana przez: karol_ch dnia 2005-02-03 12:40:57 ]

Ja robie zakupy przy hali na Grójeckiej - tam gdzie mechanior. Po prostu wracając ze szkoły mam po drodze
A tak ogólnie to niby na Woli mieszkam, przy wola parku - więc wszędzie muszę jechać, jeśli nie wpadnę tam
edited
Najlepiej gdyby takie rzeczy w Wawie można było kupić, co w sklepie tuningowym polena
Bo kto niby by mi wysłał taką nakładkę

[ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2005-02-03 16:32:44 ]

mam sklep łady w Szczecinie i jeśli ktoś Ci zaproponuje szczęki MARETA,KRONER,albo ruskie w biało-niebieskim opakowaniu to śmiało kupuj - to nie buble. Umnie koszują niezależnie które 44 zł/kpl, więc coś koło tej ceny myślę to normalka. Pozdrowienia ze Szczecina

Cytat:
2005-02-03 13:03:22, MikeB pisze:
Najlepiej gdyby takie rzeczy w Wawie można było kupić, co w sklepie tuningowym polena Bo kto niby by mi wysłał taką nakładkę [ wiadomość edytowana przez: MikeB dnia 2005-02-03 16:32:44 ]

My takie progi sprowadziliśmy bodajże z Płocka (motocar), wprawdzie do 5d, ale były i do 3d. Mamy je na swoich samochodach. W sobotę zobaczysz. O rany, chyba schodzimy OT.

[ wiadomość edytowana przez: karol_ch dnia 2005-02-03 23:07:07 ]

[ wiadomość edytowana przez: karol_ch dnia 2005-02-03 23:07:57 ]

Cytat:
2005-02-03 23:06:21, karol_ch pisze:
My takie progi sprowadziliśmy bodajże z Płocka (motocar), wprawdzie do 5d, ale były i do 3d. Mamy je na swoich samochodach. W sobotę zobaczysz.

Aha
Spoko
Aaa...masz jakąś broszurkę z cenami?
I ile sobie cenicie za takie nakładki?

Cytat:
2005-02-03 23:08:43, MikeB pisze:
Aha Spoko Aaa...masz jakąś broszurkę z cenami? I ile sobie cenicie za takie nakładki?

Jak wezmę ze sobą ojca to sobie pogadacie . Pamiętam,że szczególnie tanie to to nie jest, ale dla klubowiczów są przecież rabaty .

A ja mam takie pytanie do fachowcow - otoz dzwonil dzis do mnie Grzesiek75 i pytal jakie w Samarach sa bebny hamulcowe tzn. zeliwne czy aluminiowe ? Bo chce wymienic, pytal w Skorpionie i gosc mu powiedzial, ze standardowo byly montowane aluminiowe, a jedynie zastepcze bebny rzemieslnicze byly zeliwne. Jaka jest prawda ?

Cytat:
2005-02-03 23:15:41, karol_ch pisze:
Jak wezmę ze sobą ojca to sobie pogadacie . Pamiętam,że szczególnie tanie to to nie jest, ale dla klubowiczów są przecież rabaty .

No spoko
Kiedyś się napaliłem na to, ale potem gdy urwałem to u siebie w innym samochodzie gdzie fabrycznie było, trochę się zniechęciłem - ale narazie zobaczyć to chciałbym na własne oczy i co to w ogóle daje

No to popatrzysz i ocenisz . Jak dla mnie daje sporo, przede wszystkim zabezpiecza progi, a przy okazji wygląda.

Cytat:
2005-02-03 23:29:01, karol_ch pisze:
No to popatrzysz i ocenisz . Jak dla mnie daje sporo, przede wszystkim zabezpiecza progi, a przy okazji wygląda.

No to to wiem - ale myślałem, jeszcze o opływowości samochodu - bo zabiera to trochę