Pryska olejem tylko skąd??(f126)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kilka dni temu pojechałem do znajomego na kanał dolać oleju do skrzyni i zauważyłem wyciek oleju gdzieś z lewej strony miski olejowej....otworzyłem i za silnikiem kabelki są w oleju,rynienka w której się mieszczą również....podejrzewam zamach..czy wie ktoś co to może być??

Jak ci kapie kolo zamachu to pewnie uszczelniacz. Normalna sprawa.

Albo cosik uszczelka pod miska juz moze nie trzyma tak jak ma trzymac

ALe cisnienie oleju masz w pozadku tak??

[ wiadomość edytowana przez: HuHu dnia 2005-02-01 23:05:10 ]

Simmering na wale korbowym i/lub uszczelniacz/simmering na wałku gł. skrzyni - zabawa

albo odkręcona panewka (u mnie tak było ) . wytrzyj wszystko i na kanał...Inaczej nie wyczaisz raczej.

p.s. te wszystkie tematy już były na forum...gdyby komuś się chciało szukać...smuci mnie, że większość tematów dot 126 na forum dotyczy usterek..widać ludzi ściąga tu nie pasja, a chęć usunięcia awarii..

no lepiej miec dzialajacego kaszla...
mi ostatnio pasja padła po włamaniui utracie kubełka
skurwysyńscy złodzieje!!!!!

Krauzer co znaczy "nie ma" Pozbyles sie autka

Mi też kapało i się okazało, że blok jest pęknięty od strony koła zamachowego. Sprawdź to też.

Cytat:
2005-02-02 11:12:16, layer pisze:
Mi też kapało i się okazało, że blok jest pęknięty od strony koła zamachowego. Sprawdź to też.

Dokładnie - mi też - właśnie od str. koła zamach. pękł na przewężęniu - co robi za odpływ dla oleju....

Layer - spawałeś, czy nowy blok?!

Spawanie za bardzo nie ma sensu. Jest to raczej krótkotrwałe rozwiązanie. Tym bardziej, że silnik u mnie nie ma lekko heh

najdziwniejesze jest to że z silnika nie ubywa oleju nic a nic....hmmm podejrzewam skrzynię

Cytat:
2005-02-01 23:50:09, widynek pisze:
albo odkręcona panewka (u mnie tak było ) . wytrzyj wszystko i na kanał...Inaczej nie wyczaisz raczej. p.s. te wszystkie tematy już były na forum...gdyby komuś się chciało szukać...smuci mnie, że większość tematów dot 126 na forum dotyczy usterek..widać ludzi ściąga tu nie pasja, a chęć usunięcia awarii..

wierz mi że szukałem...
ps.ale chyba błądziłem