| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
hrumek Opel Omega A Caravan Dolnosląskie | 2005-02-02 20:13:02 A jednak w FSM SYRENKA takiego problemu nie było. Na środku konsoli była sobie taka mała gumowa pompeczka którą "klikałeś" przed włączeniem wycieraczek. Co prawda wycieraczki były tylko jednostopniowe, ale za to przyciemnianie oświetlenie zegarów było dwustopniowe, dmuchawa wentylatora również w dwóch stopniach.
No i zagadka, posiadała coś czego inne auta nie mają, coś co znacznie zmniejszało zużycie paliwa, zwiększało prędkość, zmniejszało hałas. urządzenie znajduje się w zespole napędowym. Mowa oczywiści o wolnym kołu. |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-02-02 20:34:13 Dobrze jest wysiąść, podnieść wycieraczki, wsiąść, włączyć spryskiwacz, wysiąść, położyć wycieraczki, wsiąść, ponownie włączyć wycieraczki i spryskiwacz.
Zalety - dobrze robi na trwałość szyby i spalanie kalorii wady - wyciera się spodnie i fotel, zużywa zawiasy co do Syreny, niedaleko miejsca gdzie mieszkam jest Syrena do sprzedania, sądzę, że właściciel chętnie się zamieni |
TD Caravan Warszawa | 2005-02-02 22:51:58 Oczywiście nasze omcie w automacie też mają wolne koło
JaC
|
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2005-02-03 11:09:41
No taaa..., przerabiałem ten temat w mojej śp.S105, oraz śp.Skodzie-Octavi 69r- przynajmniej w skodzinie to było elekstryczne pstrykadło.Wkurzające to dla mnie było i nadal uważam że jest to niepraktyczne.
No pomyśl, no jak ja mam podnieść wycieraczki, no jak.... jak one dają się tylko odchylić na 5 cm bo maska przeszkadza , a o postawieniu na sztorc to już wogóle można zapomnieć.
ps. Mowa oczywiście o wolnym kole? |
Antracyt Omega B Caravan Łódź | 2005-02-03 21:38:41
Syrenka musiala mieć wolne koło - nie wolno chamować silniken 2-suwowym. Jest on smarowany mieszanka paliwową!!! |
KOLIBERk LOB SYMPATYK S63 + G65 Londyn | 2005-02-14 17:50:57 Ja kiedys w Vectrze A tez mialem taki problem.
Pokonalem go w bardzo prosty sposob. Calkowicie odlaczylem przewod od przekaznika, ktory powodowal wlaczenie wycieraczek razem z psikaniem na szyby. Po takim zabiegu, wycieraczki musze wlaczac sam (do gory o jeden stopien tym wlacznikiem wycieraczek przy kierownicy), ale wlaczam je kiedy chce i jak szyba jest juz mokra. Teraz w MV6 tez mnie to irytuje i pewnie niedlugo tez tak zrobie. Bede mial spokuj, ze wycieraczki nie smigaja po szybie na sucho. Jak juz ro zrobie to zamieszcze kilka zdjec. |
zabojad | 2005-08-22 16:53:10 Przywracam świeżość tematowi...może ktoś wie jak to zrobić np. przy przerywaczu, który jest wpięty koło bezpieczników...
Kiedyś słyszałem, że można zagiąć jedną z nóżek i w ten sposób się to wyłączy, tylko nie pamiętam czy chodziło o Omesię ![]() |
zabojad | 2005-08-23 08:41:55 Naprawdę nikt nic nie wie?? |
Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2005-08-23 11:57:37 włąśnie tez o tym słyszałem i nawet znalazłem kiedyś na forum vectry zdjęcia którą blaszke zagiąć. Ale niestety nieznalazłem tego przerywacza w swoim aucie. Może ktoś wie gzie on sie znajduje
|
Joka89 OPEL OMEGA Zgierz | 2005-08-23 11:58:41 chodzi mi o dokładną lokalizacje ![]() |
Arthuros Omega B 2.5V6 Warszawa | 2005-08-23 15:32:02 A nie możesz po prostu włączyć wycieraczki na pierwszą pozycję i pomacać palcem który przekaznik pyka?
Potem go wyciągasz i jeśli wycieraczki nie działają to już wiesz. Pozostaje schemat na LOB i odłączasz kabelek ![]() |
Arthuros Omega B 2.5V6 Warszawa | 2005-08-23 15:50:04 Znalazłem w autodacie rysunek skrzynki z przkaźnikami, tylko nie szukałem jej w samochodzie. Pewnie jest pod kierownicą i ma kształt kwadratu. W jednym narożniku jest przekaźnik gabarytem największy, a po jego przekątnej przekażnik od wycieraczek. |
zabojad | 2005-08-23 23:50:46 |