A gdyby kupić tak nową 2104/5/7....hmm...?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. od jakiegoś czasu szukam intensywnie po necie informacji na temat możliwości zakupu w naszym pięknym kraju nowej Ładziany z serii 210x. Niestety - jak bym w google nie wpisał, to wyskakują mi albo strony w 'bratnim' języku (a ja cyrilicy ani huhu - nie te czasy) albo oferty salonów w Polsce ze 110. Czy ktoś zna jakiś link na stronkę firmy, w której mozna dokonać zakupu 210x? Czy wogóle mozna w tym kraju kupić takie nowe autko? Słyszałem, że jeszcze na wschodzie są produkowane? Obejrzałęm parę stronek z fotkami po litewsku (tudzież łotewsku) i jak tak pooglądałem fotki...hmm...

Kupno nowej ładzianki u nas w kraju jest baardzo trudne.Nowej 210x na pewno nie kupisz,bo nawet,gdyby ktoś ją sprowadził na specjalne zamówienie to i tak jej nie zarejestrujesz,bo nie ma homologacji - po prostu za stara konstrukcja i nie spełnia norm.Odnośnie 2110 działała kiedyś w kraju firma Ascord,ale ostatnie informacje na ten temat pochodzą bodajże z 2002 roku.Ostatnio poszukując możliwości kupna łady trafiłem na Wirtualnej na Motoforum,czy Motogiełdę (nie pamiętam,wyszukiwałem przez googla) i tam coś takiego znalazłem.Z tym,że cena wynosiła ok 36 tys+1100 za lakier metalik.Ato już nie jest raczej cena przystepna.Tym bardziej,że parę lat temu 211X można było nabyć za ok 30 tys. PLN

hmm ponoc da sie zarejestrowac i gdzies to juz było tu na forum ale nie moge znalesc gdzie...

Kurcze,a ja taką informację też na forum znalazłem

Rozważaliśmy kiedyś na forum taką możliwość...Albo nawet kupno nowej z numerami nadwozia starej...Jednak rachunek jest prosty: Za totalny remont blachy i silnik zrobiony u Goduli wyjdzie o połowę mniej niż za nowa ładę ( ok.4000$+cło i inne opłaty).
Mnie kusiła ewentualna zamiana całej karoserii, ale też sobie dałem spokój. Współcześnie produkowane łady sa podobno kiepskiej jakości i dobry blacharz zrekonstruuje lepiej starą budę , za mniejszą kasę...

Hmm... smutne rzeczy opowiadacie [tak między nami to jest ku..a skandal, zeby Łady nie można było kupić!] chociaż z drugiej strony 4000$ ta jakieś 13000PLN...tyle co mauch kiedyś....no i jeszcze cło. Ale jakby z Litwy np. sprowadzić to jako nowe auto cło jakieś małe by był nie? I w środku już inaczej to trochę wygląda Skoro już zacząłeś Grzegorz 2107, to zapytam. Ile pi razy oko kosztuje kompletny remont blachy (czyli wymiana progów, połatanie drzwi i częściowo podłoga + zaprawki na reszcie) + zabezpieczenie+lakier?

Cytat:
2005-02-02 15:42:28, Geocentryk pisze: to zapytam. Ile pi razy oko kosztuje kompletny remont blachy (czyli wymiana progów, połatanie drzwi i częściowo podłoga + zaprawki na reszcie) + zabezpieczenie+lakier?

Wszystko zależy ile chcesz robić...Ja się nastawiam, że położenie lakieru perłowego będzie kosztowało ok. 1500-1800PLN. Do tego blachy ( u mnie na szczęście nie trzeba dużo...) maty tłumiące, środki p/korozyjne i robocizna blacharza. Ile w sumie wyjdzie? Nie wiem...Muszę się zmieścić w budżecie Pewnie z czegoś i tak zrezygnuję...( już odpuściłem nowy sprzęt grający i przyciemnianie szyb) .

Cytat:
2005-02-02 15:58:18, Grzegorz2107 pisze:
już odpuściłem nowy sprzęt grający i przyciemnianie szyb) .

buuuuuuuuuuuuuuuuuuu no co ty ???? buuuuuuuuuu moze powiedz co chcesz popytam znajomych moze dzies cos taniej sie znajdzie

Cytat:
2005-02-02 16:15:29, arsen pisze:
buuuuuuuuuuuuuuuuuuu no co ty ???? buuuuuuuuuu moze powiedz co chcesz popytam znajomych moze dzies cos taniej sie znajdzie

Jak dobrze wytłumię hałas to mam nadzieję, że stary radiomagnetofon na pewno pokaże swoje zalety, które dziś giną w huku silnika i wydechu
A to taniej to jak? wymontowane bez zgody poprzedniego właściciela

Cytat:
2005-02-02 16:31:00, Grzegorz2107 pisze:
Jak dobrze wytłumię hałas to mam nadzieję, że stary radiomagnetofon na pewno pokaże swoje zalety, które dziś giną w huku silnika i wydechu A to taniej to jak? wymontowane bez zgody poprzedniego właściciela

nie ja kupuje takie co przy mnie ymontowuja ze swoich autek albo przynosza do mnie i widze ze nie "szarpane " i wszystko maja ale czasami.....: jak by cos było to dam znac ja swoje JVC kupiłem za 100

Cytat:
2005-02-02 16:41:39, arsen pisze:ja swoje JVC kupiłem za 100

Arsen! Ty Lupinie...

Cytat:
2005-02-02 17:51:26, Grzegorz2107 pisze:
Arsen! Ty Lupinie...

hmm ?? tzn ja niby paser? nieeee to JVC kolega ze swojego siejciaka przy mnie wymontowywał a ja sam sobie kostki odczepiałem wiec kupowalem legalnie :|

Cytat:
2005-02-02 18:12:55, arsen pisze:
hmm ?? tzn ja niby paser? nieeee to JVC kolega ze swojego siejciaka przy mnie wymontowywał a ja sam sobie kostki odczepiałem wiec kupowalem legalnie :|

A miał chociaż kluczyki do niego?

miał i nawet nim jezdziłem

a to ze wczesniej radio jedzilo w innym samochodzie to juz szczegol...

tez mozliwe w koncu uzywane było ja moge jedynie miec nadzieje ze on tezs kupił legalnie

Cytat:
2005-02-03 02:18:51, arsen pisze:
tez mozliwe w koncu uzywane było ja moge jedynie miec nadzieje ze on tezs kupił legalnie

Przyznam, że moje radio ( używane ) mam od ojca w prezencie...I nie chcę wiedzieć od kogo i za ile je kupił Podobno chciał je założyć do golfa, którym wtedy jeździł, ale nie zdążył przed sprzedażą i dlatego mi podarował. Zapewniał mnie, że nie było kradzione

a ja nadal nie wiem co to "lupin" chyba ze o tego francuskiego nazistowskiego polityka chodzi ale mimo to nic mnie do niego nie jest w stanie przypasowac:|

grzesiek jakby cos było fajnego i taniego to dam znac sam zadecydujesz pozdro

Arsen Lupin to detektyw.Byl film kiedys cos kojarze

Cytat:
2005-02-04 02:35:23, Jasio pisze:
Arsen Lupin to detektyw.Byl film kiedys cos kojarze

a co on radia kupował czy co