Skrzynia automat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. kupilem omege kombi 2,4 automat poprzedniemu wlascicielowi spalil sie regulator napiecia i od tamtego czasu nie dziala skrzynia biegow nie ma automatycznego przelanczania biegow tylko jezdrze na recznym przelanczaniu z 1 na 2 i 3, d nie dziala .co moglo sie popsuc ,czy jest komputer sterujacy skrzynia biegow jak tak to w ktorym jest miejscu i czy takie reczne przelanczanie nie uszkodzi skrzyni on tak jezdzil pol roku prosze o rade

popsuc raczej sie nie popsuje bo w zasadzie to poto jest zeby uzywac. pytanie tylko czy jak jedziesz na 3 to zmienia biegi? (1-2-3; na 2 powinna 1-2). bo jesli nie to jest lipa. moze to byc tryb awaryjny albo cos wiecej. ta skrzynka jest sterowana kompem (elektr-podcisnieniowo) lecz nic wiecej nie weim. ja w misku mam kompa przy nadkolu lewym, ale moze byc wszedzie
powodzenia

Cytat:
2005-02-09 13:14:17, bulker pisze:
popsuc raczej sie nie popsuje bo w zasadzie to poto jest zeby uzywac. pytanie tylko czy jak jedziesz na 3 to zmienia biegi? (1-2-3; na 2 powinna 1-2). bo jesli nie to jest lipa. moze to byc tryb awaryjny albo cos wiecej. ta skrzynka jest sterowana kompem (elektr-podcisnieniowo) lecz nic wiecej nie weim. ja w misku mam kompa przy nadkolu lewym, ale moze byc wszedzie powodzenia

Mam pytanie jak ty w automacie przełączasz ręcznie te biegi?
Co sie dzieje w czasie jazdy i jaki masz poziom płynu w skrzynce?