Zabudowa Audio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka wszystkim.A więc postanowiłem zainwestować jeszcze troszke kaski w podka i zmieniłem cały sprzet audio bo miałem okazie kupic za grosze pół roczny sprzet od kumpla za 500 zeta radyjko na CD plus głośniczki 2x100W i 2 x130W.Z tyłu dałem 130W a było 30W seryjne a z przodu chciałem dac 100W bo było 20W.Ala do setna, tak więc z tyłem nie było problemu bo tylko otworki powiększyłem ale jeśli chodzi o przednie to uuuuu problem jest bo nie wiem jak zamontować, tamte głośniczki maja mniesze gniazda i wogule są małe tak że nowe nie wchodza na ich miejsce i co tu teraz zrobić bo plastiku z szkoda ciąc a w środku to gniazdo plastikowe na głośnik jest za małe zeby pomiesćić nowy a nie wiem czy można dokupic takie tyle że większe do poldka.Nie wiem jak mam rozwiązać ten problem.Może ktoś mi doradzi co mam zrobić lub ma jakis fpatent u siebie w aucie.

Ja u siebie mialem podobny problem kiedy wsadzalem 13 cm 100W. Musisz albo wyciac odpowiedni otwor lub sprobowac dopasowac swoje glosniczki do 3 otworow na srubu w seryjnych miejschach, obciac 2 lub 1 (juz nei pamietam, ale zobaczysz po dopasowaniu) te wystjace elementy z otworami na sruby pamietajc o tym zeby membrany o nic nei byly oparte. Nastepnie wywierc otworki w odpowiednich miejschach na sruby w tej plastikowej obudowie z polda, ktore beda trzymaly glosnik. WKrec sruby w obudowe i na te sruby juz od wewnatrz wkrec nakretki tak zeby stanowily podpore glosnika. Naloz na to glosnik i dokrec srubami tam gdzie masz seryjne miejsca, a tam gdzie masz te dodatkowe sruby dokrec glosnik nakretkami najleopiej stosujac jakies gumowe podkladki.
Mam nadzieje, ze napisalem zrozumiale, bo piszac to juz wlasnei zasypiuam .

Na allegro sa do kupienia odpowiednie maskownice na przod , mozna dzieki nim wsadzic 16 calowki. Ale cena 80zl:/

Nie chodzi mi o ta siateczke(osłonke od głośnika) bo mam tylko mam problem z wpasowaniem głośnka w dzwi, w caro było łatwiej a w plusach obudowa głośnika jest połączona z kieszenią w dzwiach i przyklejona do boczka w dwiach.A w dodatku ten plastik na głośnik jest za mały.Jak ma ktoś jakiś pomysł czy fotke lub link do strony jak to zrobić to prosze o pomoc.Mugen wiesz rozumiem że puzno było ale nie obraz się stary ale nic nie jaze z tego co napisałeś.Ja jestem lewy w tych sprawach to moja pierwsza zabudowa i pierwsze takie zmagania.

musisz zbudowac albo kupic panele na glosniki... jest z tym troche zabawy ale bedziesz usatysfakcjonowany... ja mialem w swoim zrobione ze poprostu obcialem z kieszeni maskownice te na glosnik zamontowalem panele, wszystko ladnie spasowalem i nawet niezle gralo... niestety zaje**li mi to wszystko...
mialem taki panel i taki pierscien dystansowy wszystko bylo oki. oczywiscie nie zapomnij o wytlumieniu drzwi...

Voy'u jak oceniasz jakość wykonnia tego panelu?? bo zamierzam taki kupić na wiosne..

spoko jak dla mnie spelnil swoje zadanie.

Dzieki wszystkim za rady.Już sobie poradziłem,wpasowałem głośnik w orginalny boczek dzwi.przykreciłem od zewnetrznej strony od środka załozyłem dystans i wygłuszyłem dzwi, troche blach nagiołem,tego plastikowego kosza się pozbyłem.i jest super.jedyne co widzać od zewnątrz to 4 srebrne sróbki od głośnika.Dzwiek jest wypas, przy 50% mocy na fotelach nie mozna spokojnie posiedzieć bo jest przenikliwy bas ktury aż człowieka zatyka.I dziwięk mi sie podba bo na zewnątrz nie słychac prawie nic a w środku nawet krzykiem nie da się rozmawiać (to sie nazywa wygłuszenie się namęczyłem i wykosztowałem ale się opłacało).

heh u mnie to nawet przy wylaczanym audio trza krzyczec zeby sie slyszec

to chyba typowe dla poldka... hahaha

Czy właśnie takie Boschmanny sa warte uwagi?

Cytat:
2005-02-20 12:03:29, Realdoom pisze:
Czy właśnie takie Boschmanny sa warte uwagi?

Jak dla mnie to nie.

są 3-drożne jak dla mnie to lepiej żeby były tylko basowe

To zalezy co oczekujesz?

Wydaje mi się że te głośniczki ładnie grają ale trzeba by do nich mieć też dobry wzmachol i będzie si!!!
Ale z drugiej strony też niemożna po nich dużo oczekiwać jeśli chodzi o bas bo przez ten cykacz zawsze bedzie strata!!!

POZDRO