| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jamal Polonez ATU PLUS Kłodawa | 2005-02-02 23:16:07 Siemka wszystkim .A więc postanowiłem zainwestować jeszcze troszke kaski w podka i zmieniłem cały sprzet audio bo miałem okazie kupic za grosze pół roczny sprzet od kumpla za 500 zeta radyjko na CD plus głośniczki 2x100W i 2 x130W .Z tyłu dałem 130W a było 30W seryjne a z przodu chciałem dac 100W bo było 20W.Ala do setna, tak więc z tyłem nie było problemu bo tylko otworki powiększyłem ale jeśli chodzi o przednie to uuuuu problem jest bo nie wiem jak zamontować, tamte głośniczki maja mniesze gniazda i wogule są małe tak że nowe nie wchodza na ich miejsce i co tu teraz zrobić bo plastiku z szkoda ciąc a w środku to gniazdo plastikowe na głośnik jest za małe zeby pomiesćić nowy a nie wiem czy można dokupic takie tyle że większe do poldka.Nie wiem jak mam rozwiązać ten problem.Może ktoś mi doradzi co mam zrobić lub ma jakis fpatent u siebie w aucie. |
Mugen Miłośnik FSO BMW E-36 320,3i/byla ... Szczecin | 2005-02-03 00:02:50 Ja u siebie mialem podobny problem kiedy wsadzalem 13 cm 100W. Musisz albo wyciac odpowiedni otwor lub sprobowac dopasowac swoje glosniczki do 3 otworow na srubu w seryjnych miejschach, obciac 2 lub 1 (juz nei pamietam, ale zobaczysz po dopasowaniu) te wystjace elementy z otworami na sruby pamietajc o tym zeby membrany o nic nei byly oparte. Nastepnie wywierc otworki w odpowiednich miejschach na sruby w tej plastikowej obudowie z polda, ktore beda trzymaly glosnik. WKrec sruby w obudowe i na te sruby juz od wewnatrz wkrec nakretki tak zeby stanowily podpore glosnika. Naloz na to glosnik i dokrec srubami tam gdzie masz seryjne miejsca, a tam gdzie masz te dodatkowe sruby dokrec glosnik nakretkami najleopiej stosujac jakies gumowe podkladki.
Mam nadzieje, ze napisalem zrozumiale, bo piszac to juz wlasnei zasypiuam . |
Roki19 Miłośnik FSO Polonez Caro Częstochowa | 2005-02-03 01:06:54 Na allegro sa do kupienia odpowiednie maskownice na przod , mozna dzieki nim wsadzic 16 calowki. Ale cena 80zl:/ |
Jamal Polonez ATU PLUS Kłodawa | 2005-02-03 10:39:06 Nie chodzi mi o ta siateczke(osłonke od głośnika) bo mam tylko mam problem z wpasowaniem głośnka w dzwi, w caro było łatwiej a w plusach obudowa głośnika jest połączona z kieszenią w dzwiach i przyklejona do boczka w dwiach.A w dodatku ten plastik na głośnik jest za mały.Jak ma ktoś jakiś pomysł czy fotke lub link do strony jak to zrobić to prosze o pomoc.Mugen wiesz rozumiem że puzno było ale nie obraz się stary ale nic nie jaze z tego co napisałeś.Ja jestem lewy w tych sprawach to moja pierwsza zabudowa i pierwsze takie zmagania. |
Voy Miłośnik FSO Poldżons Constarownia/Sunderland | 2005-02-03 10:53:26 musisz zbudowac albo kupic panele na glosniki... jest z tym troche zabawy ale bedziesz usatysfakcjonowany... ja mialem w swoim zrobione ze poprostu obcialem z kieszeni maskownice te na glosnik zamontowalem panele, wszystko ladnie spasowalem i nawet niezle gralo... niestety zaje**li mi to wszystko...
mialem taki panel i taki pierscien dystansowy wszystko bylo oki. oczywiscie nie zapomnij o wytlumieniu drzwi... |
sc00by Miłośnik FSO Caro 1.6 gle Ruda Śląska/ Świętochłowice | 2005-02-03 11:37:48 Voy'u jak oceniasz jakość wykonnia tego panelu?? bo zamierzam taki kupić na wiosne.. |
Voy Miłośnik FSO Poldżons Constarownia/Sunderland | 2005-02-03 12:02:30 spoko jak dla mnie spelnil swoje zadanie. |
Jamal Polonez ATU PLUS Kłodawa | 2005-02-05 12:39:07 Dzieki wszystkim za rady.Już sobie poradziłem,wpasowałem głośnik w orginalny boczek dzwi.przykreciłem od zewnetrznej strony od środka załozyłem dystans i wygłuszyłem dzwi, troche blach nagiołem,tego plastikowego kosza się pozbyłem.i jest super.jedyne co widzać od zewnątrz to 4 srebrne sróbki od głośnika.Dzwiek jest wypas, przy 50% mocy na fotelach nie mozna spokojnie posiedzieć bo jest przenikliwy bas ktury aż człowieka zatyka.I dziwięk mi sie podba bo na zewnątrz nie słychac prawie nic a w środku nawet krzykiem nie da się rozmawiać (to sie nazywa wygłuszenie się namęczyłem i wykosztowałem ale się opłacało). |
Voy Miłośnik FSO Poldżons Constarownia/Sunderland | 2005-02-05 15:17:31 heh u mnie to nawet przy wylaczanym audio trza krzyczec zeby sie slyszec ![]() ![]() |
k1cyprys Miłośnik FSO 125p 1972 Kraków | 2005-02-10 08:46:33 to chyba typowe dla poldka... hahaha |
Realdoom Miłośnik FSO FSO 125p Pruszcz Gdański | 2005-02-20 12:03:29 Czy właśnie takie Boschmanny sa warte uwagi? |
Voy Miłośnik FSO Poldżons Constarownia/Sunderland | 2005-02-20 12:52:33
Jak dla mnie to nie. |
sc00by Miłośnik FSO Caro 1.6 gle Ruda Śląska/ Świętochłowice | 2005-02-20 15:22:59 są 3-drożne jak dla mnie to lepiej żeby były tylko basowe ![]() |
Ali-En Miłośnik FSO Mercedes C36 AMG Opole | 2005-02-20 21:47:06 To zalezy co oczekujesz? |