Co lepsze Autronic AL 700, czy Bingo S???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, pytanko jak w temacie, niewiem jaki komputer wybrac, mam silnik 1,6 16V i jeden gazownik poleca mi Tomasetto z Autroic Al700 ( 1700zl 2 lata gwrancji) a inny Lovato z komputerem Bingo S za 1900/1 rok gwarancji, a jeszcze iny mowi o komputerze Razmus AF 800 ( wogole nie wiem co to jest)
pozdrawiam i dziekuje za pomoc
Krzysiek

witam.
Ja już gdzieś odpisywałem na to pytanie ale mogę ci jeszcze raz dać odpowiedź. więc każda z dwóch pierwszych kombinacji jest dobra .
ważne tylko jest umiejętne dobranie mixera oraz prawidłowa regulacja.
zanim się jednak zdecydujesz na wybór najpierw sprawdź warsztat i oceń pierwszy kontakt z szefem.

a na czym polega umiejetne dobranie miksera, czy to chodzi o jego srednice, czy o cos wiecej?

witam.
o średnicę i kształt zwężki(profil).

dzieki za odpowiedz odnosnie miksera,
czy to prawda ze w astrze II trzeba zmienic wlot powietrza??
jesli tak w jakim celu?

chce w poniedzialek zalozyc do astry 16XEL 16V Tomasetto plus Bingo S za 1900, czy to dobry wybor?

z gory dziekuje za odpowiedz
Krzysiek

[ wiadomość edytowana przez: krzys_ch69 dnia 2005-02-04 12:27:55 ]

witam.
dobry wybór. jeśli są problemy z przygasaniem silnika po wyluzowaniu to można zmienić dolot powietrza. ale lepiej jeśli ciągnie zimne.
to przygasanie także w duzej mierze zalerzy od regulacji instalki i doboru mixera

To jest moj pierwszy poscik wiec nalezaloby sie przywitac wiec Hello2All
Mam pytanko do gaziarzy
Mam Seicento z kompem autronic al 600 wyczytalem juz ze nie jest to najbardziej udana rzecz, sam mam problemy ze spalaniem - pali mi 10-11l. gazu, wiekszosc w trasie.
Czy byla by mozliwosc wymiany go na al 700 i jaki moglby byc tego koszt
Pozdrawiam

przyłączam sie do pytania kolegi bigmichu mam taki sam dylemat..... i czy w corsie B 1,2 dało by to jakis efekt (mikser 32mm)