| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lava1 SQAD Sympatyk Felicia Combi / Mond ... Wrocław [Kiełczów] | 2005-02-03 08:32:56 Ponieważ stwierdziłem, że chyba nie uwolnie się już od tanich samochodów, a zwłaszcza maluchów to postanowiłem coś z tym zrobić.
Mianowicie chciałbym mojego obecnego kaszla zrobić tak, żeby posłużył mi jeszcze choć kilka lat. Co prawda jest to maluszek starego typu z 1984 roku (ma więc ponad 20 lat) ale wydaje mi się, że będą z niego jeszcze "ludzie". Silnik uważam, że chodzi całkiem przyzwoicie. Na trasie nie było żadnego problemu w osiągnięciu 100 km/h. Wiem, że to szaleństwo dla malca ale tak czy inaczej tyle jedzie. Poza tym jest w nim parę smaczków: tablica rozdzielcza starego typu (kapliczka) z wyskalowaniem w MILACH !!!, rozrusznik na linkę, zajebiste ogrzewanie (po traz pierwszy mam malca z działającym ogrzewaniem), stary typ siedzeń, FAJNE ALUSY !!! itp itd. Koleś który miał go przede mną zmienił chromowane zderzaki na plasikowe - i to mnie wq....
A teraz do rzeczy. Ponieważ blacharka auta jest jaka jest - tzn jakoś tam zerzarty nie jest, podłoga istnieje więc od blachy chciałbym zacząć a skończyć na zrobieniu go na klasyka. Wiem już, że potrzebowałbym troche gratów. M.in. jakbyście gdzieś mieli, widzieli (np. na szrocie) n/w części dajcie znać: - zderzaki chromowane (kompletne ze śrubami i wsponikami) - klapa tylnia a'la BAMBINO (tzn z dodatkowymi wcięciami) - taka jak na poniższym zdjęciu (virtual tuning by ME)
- tylne światła takie jak w moim poprzednim maluszku
- klamki (w tym od klapy silnika), wycieraczki, spryskiwacze i inne chromowane elementy ( np. LUSTERKO[A]) Poza tym szukam jakiegoś pomysłu na kolor nadwozia bo ten pomarańcz mnie rozwala. Dodam, że mam jeszcze kilka puszek czarnej farby (od Wika), ale ludziska odradzają mi ten kolor. Co wy na to ?? P.S. Ile kosztowałoby mnie zrobienie blacharki i pomalowanie. Na blacharce w sumie się nie znam, ale może mógłbym dużo zrobić sam. Poza tym mam kompresor i pistolet do malowania. Oczywiście to chciałbym zrobić najwcześniej na wakacje, ale już powoli chiałbym się do tego przygotować - m.in finansowo ![]() |
Lava1 SQAD Sympatyk Felicia Combi / Mond ... Wrocław [Kiełczów] | 2005-02-03 21:50:49 Źlemnie zrozumiałeś - nie mam zamiaru wygładzać auta. Zapodałem tylko tą fotkę żeby pokazać o jaką klapę silnika mi chodzi
A swoją drogą myślałem nad kolorem i wydaje mi się że dla klasyka pasuje np. kolor piaskowy lub taki szarawy - widziałem takie i fajnie wyglądają a czerwonego nie chę napewno !! |
Lava1 SQAD Sympatyk Felicia Combi / Mond ... Wrocław [Kiełczów] | 2005-02-03 23:31:17 Prawdę mówiąc widziałem czarnego malca z chromami i wyglądał zajebiście. Nie wiem jednak czy osobiście chciałbym się poruszać jak to mówią "wozem pogrzebowym" |
Lava1 SQAD Sympatyk Felicia Combi / Mond ... Wrocław [Kiełczów] | 2005-02-04 09:18:15 Garsut nie uraziłbyś mnie gdybym napisał, że będę tuningował malucha, ale ja napisałem, że chce go zrobić , naprawić czy jak to nazwiesz. A spojelrami i naklejkami napewno nie będę go opklejał.
Poza tym mam żonę i dziecko na które i tak wydaje dużo kasy, a auto jest mi potrzebne tylko i wyłącznie do dojazdów do pracy. Może tobie nie zależy na stanie technicznym twojego auta, ale ja czuje się i bezpieczniej i jest mi przyjemniej gdy auto jest sprawne i "ładnie" wygląda (nadwozie nie ma dziur, szpachli czy rdzy) - czy teraz cię przekonałem czy może nadal uważasz mnie za idiotę ?? P.S. Poza tym czytaj uważniej co jest wyżej napisane a nie po łebkach [ wiadomość edytowana przez: lava1 dnia 2005-02-04 09:20:14 ] |
Grzechu SQAD Sympatyk Seat Ibiza '00 Legnica | 2005-02-04 17:25:46 hehe znowu bedzie chryja |
bauer SQAD Sympatyk Wroclaw | 2005-02-04 18:22:14 mialem nic nie pisac bo malce to nie moja brocha
najbardziej podabal mi sie maluch Grzecha jeszcze jakies odlscoolowe fele i wypas na maxa ale Killer nie przesadzaj sam pisales pare miesiacy temu ze chcesz kupic Tigre wiec chyba zaliczasz sie do tych o ktorych piszesz zachodnie fury sa wygodniejsze i dobrze uzytkowane nie psuja sie tak czesto podobnie z maluchami ale bez przesady jezeli mam malucha i mam w niego wpakowac 7kafli zeby wygladal zajebiscie to wole kupic jakiegos starego forda i to zrobic lub dolozyc i kupic z DDRow lub NL jakias beemke i tak jestem frajerem co sie wozi w super drogich/luxosowych/wypasionych autach i co ? i mi to wisi |
dr_Killer (S) SQAD MEMBER FORD MUSTANG Oleśnica/Dąbrowa | 2005-02-04 20:32:09
wiele nie bede pisał bo faktycznie wojna bedzie ale tak co ty mi tu piepszysz że ja chciałem Tigre kupić nic mi o tym nie wiadomo z tego co pamietam to pojawiła się tu tigra za niby 2 tyś ale się okazało że to w EURO
coś ty tam na liczył 7 kafli miejsza z tym, LAVA jak by miał tyle kasy to by nie robił malaka, więc wyskakujecie z takimi cenami, przeciesz my tu muwimu o groszowych wydatkach na zrobienie kaszlaka jak jakier nowy z 200zł i jakieś chromowane dodatki ze 100zł i może jeszcze coś, a wy tu jakiś kosmos jak by to nie wiem za ile miało być robione
|
Garsut SQAD Sympatyk wroclaw legnica | 2005-02-04 21:03:35 oczywiscie macie duzo racji , faktycznie maluch grzecha byl fajny sam widzialem
ale zostaje przy swoim |
ASV SQAD Sympatyk MCS, Leon FR Legnica | 2005-02-04 23:17:08
A tak tylko z czystej ciekawości zapytam co to za super, luxusowa, wypasiona fura? |
smagi SQAD Sympatyk Audi A3 TDi Oleśnica | 2005-02-04 23:29:51 uuuu.... robi sie gorąco , na zewnatrz zimno wiec chłopaki jakos musza sie rozgrzać |
Grzechu SQAD Sympatyk Seat Ibiza '00 Legnica | 2005-02-05 00:54:17 Dzieki chlopaki za mile zdanie o moim kaszlaku bylym
no - i nie ciąć sie za bardzo hehe |
SteiN SQAD Sympatyk Passat Legnica/Dębice | 2005-02-05 08:07:10 ja powiem tak to jes tylko i wylacznie lavy interes ...
przyklad moj kupilem fiata za 1200 zł a wsadze w niego z 5 tysiecy?? i co kogo to interesuje? moim zdaniem kazde auto jest dobre co ma 4 kola kierownice i jezdzi
Pozdrawiam |
najmer SQAD Friend Audi 90 Oleśnica/WRC/Torquay | 2005-02-05 10:55:54 Prawde mowiac ja bardzo lubie swojego kaszla choc nim nie jezdze troszke rdza go zrzera ale podloge ma swierzo zrobiona silnik w zajebistym stanie i nowe hamulce, a i calutki komplet opon nowka z felami, i takiego towaru mam sie pozbyc za 200zl nigdy, te wspomnienia nie raz wyprzedzalem nim merce z prawj strony bo sie tak wlekly ze szlak trafia, co prawda wyciagal do 125km/h ale ja mam inny plan wlozyc w niego silnik od CBR 600, 100KM to bedzie wymiatacz, i nie powtarzalny.
A co do akcesoriow, gdzies mialem komplet zderzakow chromowanych jeszcze od naszej starej 600 ('81) ktora jeszcze w latach 80 doczekala sie plastikow, musial bym ich poszukac.... |
Garsut SQAD Sympatyk wroclaw legnica | 2005-02-05 18:56:08 spoko, oczywiscie ze nikt nie bedzie wtykal nosa w czyjes sprawy ,ale skoro powstal taki topic, to mozna wymienic poglady
ja nie mam nic do malucha ,bo sam duzo jezdzilem takim, tylko dziwi mnie, co kieruje wlascicieli do jego tuningu... |
ASV SQAD Sympatyk MCS, Leon FR Legnica | 2005-02-05 20:50:29 co do tematu to przypadkowo trafiłem na taką stronkę
http://www.czuczu.prv.pl |