[1108 w 126p] jaki akumulator?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy zwykly akumulator z malucha bedzie dobrze sie sprawowal w takim swapie?

oczywiscie

mzoe byc problem w zimie ... trzebab y ze 45< ah

z tego co wiem to maluch ma 32-36 ah ?

wydaje mi się, że jakiś większy będzie lepszy bo dodatkowo przód dociążysz, w swapie jednak tył cięższy a nawet malec seria potrafi czasem wynieść przód niczym rasowy przednionapędowiec

zadnych problemow w zimie nie ma, wystarczy zwykly 34/36 czy 40Ah i juz nie robta z tych słopow promow kosmicznych

Cytat:
2005-02-03 12:23:09, ZoLt4R pisze:
juz nie robta z tych słopow promow kosmicznych

hhehee no co black pantera ma sztabki ołowiu z przodu wspawane dla lepszego rozkładu masy

[ wiadomość edytowana przez: owz dnia 2005-02-03 12:26:44 ]

jak ma "dobry" prad ladowania to wystarczy seria ze 126... chyba ze ktos planuje halogeny x4 to mozna pomyslec o wiekszym aku albo o alternatorze mocniejszym...

altek z 1.1 ma taki power ze mozesz montowac elektrownie, kar ałdjo i inne bzdury i spoko ciagnie. wlasnie sobie przypomnialem ze jedna z duzych radosci w slopie jest brak problemow z elektryka. bajerka pelna

z przodu wchodzi aku od duzego, tylko w poprzek i troszke kombinacji miałem z kablami, mieści sie zapas i wszytskie rupiecie bez kombinacji...
jeżdze na 40 paro Ah aku i pradnicy i nie narzekam... a pojemmność aku tak naprawdę zalezy od ilości trudnych rozruchów jakie planujesz wykonać...
zresztą teraz aku kosztują po 50 zł / sztuka w tesco - mozna zaszaleć...
ogólnie powinien być aku dobrany do pradnicy/altka, zeby prad ładowania nie był za duży... wziać od fury z której robisz przeszczep i masz problem z głowy...