Spojler do Accenta !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Macie jakiś fajny spojler do Accenta 96 (Hatchback)?
Jak tak to napiszcie za ile i prześlijcie jakieś fotki

Widziałem takim mały - jakie czesto się widuje spiler pomalowany białym podkładem na allegro kilka dni temu (w tym tyg.) ale widze że już go chyba nie ma. Kosztował grosze - jakieś 60-80 zł dokładnie nie pamiętam. Pochodził z rozbiciaka.

Widziałem ten na allegro ale myślałem o czymś wyższym (bardziej wyszukanym)
W ostateczności taki zamontuje, ale jak już rzucać się na wydatek związany z czymś takiem to wolałbym dać trochę więcej i mieć coś lepszego.
Pozdro

Odnosnie tego na allegro mam wszystkie namiary an faceta bo pisalem do nie - jakby ktos chcial...

A co do innego spojlera- do accentow ciezko cos dostac ale poszukaj w necie jest pelno firm ktore maja w sprzedazy ospojlerowanie napewno cos dobierzesz dla siebie

Ten na allegro to byl podobno oryginalny hyundaia ma wytloczony napis...

Panowie, niechce Was zniechecac, ale zastanowcie sie czy chcecie sobiezalozyc spojler? Ja mam accenta I tylko ze sedana i mam zalozony spojler chyba od nowosci bo ja jestem drugim wlascicielem i jakos z posiadania spojlera nic dobrego nie wychodzi: po pierwsze klapa od bagaznika jest ciezsza i pzrez to tzreba jej pomagac zeby ja podniesc a kiedys jak zdejmowalem spojler to omalo mi klapa zeby nie wybila bo tak lekko chodzi bez spojlera, po drugie tzreba wiercic w blasze tojuz kazdy wie o co chodzi, po tzrecie moze sie stac cos takiego jak u mnie ze w miejscu mocowania spojlera poprostu blacha sie wgniotla i musialem podkladac kawalek gumy i probowac wypychac ta blache alby spojler nie obcieral mi o blache na blotniku. Tak ze ja tez kiedys myslalem ze jak bedemial jakieslepsze autko to sobie zaloze spojler nawet bylem zadowolony jak kupilem accenta ze spojlerem, ale po pewnym czasie zauwazylem jednak wiecej minusow jka plusow posiadania czegos takiego, ja nie chce Was do niczego zmuszac poprostu chce sie podzielic moimi spostrzezeniami a wybor nalezy do Was panowie. Powodzienia i pozdrawiam
Marcin

napisz do Oddiego z forum na 100% cos Ci dopasuje

Cytat:
2005-02-03 15:08:34, Mortek pisze:
Panowie, niechce Was zniechecac, ale zastanowcie sie czy chcecie sobiezalozyc spojler? Ja mam accenta I tylko ze sedana i mam zalozony spojler chyba od nowosci bo ja jestem drugim wlascicielem i jakos z posiadania spojlera nic dobrego nie wychodzi: po pierwsze klapa od bagaznika jest ciezsza i pzrez to tzreba jej pomagac zeby ja podniesc a kiedys jak zdejmowalem spojler to omalo mi klapa zeby nie wybila bo tak lekko chodzi bez spojlera, po drugie tzreba wiercic w blasze tojuz kazdy wie o co chodzi, po tzrecie moze sie stac cos takiego jak u mnie ze w miejscu mocowania spojlera poprostu blacha sie wgniotla i musialem podkladac kawalek gumy i probowac wypychac ta blache alby spojler nie obcieral mi o blache na blotniku. Tak ze ja tez kiedys myslalem ze jak bedemial jakieslepsze autko to sobie zaloze spojler nawet bylem zadowolony jak kupilem accenta ze spojlerem, ale po pewnym czasie zauwazylem jednak wiecej minusow jka plusow posiadania czegos takiego, ja nie chce Was do niczego zmuszac poprostu chce sie podzielic moimi spostrzezeniami a wybor nalezy do Was panowie. Powodzienia i pozdrawiam Marcin

właśnie o to chodzi zależy mi na tym aby usłyszeć każde za i przeciw. Według mnie na tym właśnie polega genialność tego forum. Speedmaster... thanks napewno napisze do oddiego.
PS: Panowie skoro jestem już w klubie to dajcie mi cynk jak mam sobie sprawić (kupić ) logo klubu. Strzeliłbym sobie taką naklejeczkę pod logo Hyundai'a ...podoba mi sie
SORRY ZA TEN POST W KTÓRYM UMIOEŚCIŁEM SAM CYTAT ..Oprócz niego miało być to co napisałem powyżej ...czeski błąd

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-02-03 16:29:48 ]

ja mam o spoilerach wręcz przeciwne zdanie co Mortek

byłem zadowolony ze spoilera (prawdę mówiąc przy prędkościach jakie rozwijają nasze auta i tak jest to tylko element dekoracyjny), jak wygładzałem klape z tyłu kazałem go ściągnąć gdyż na jego miejsca miał przyjść spoiler typu szybcy i wsciekli (daj Boże do tej pory go nie ma bo sie nie zdecydowałem na model jeszcze ) i jak go koleś ściągnął nie było wgnieceń ani zarysowań tylko dziury po śrubach a różnicy w podnoszeniu klapy nie odczuwam (też mam sedana)

więc do montażu to trzeba mieć dobrego wachowca i nie będzie problemu

P.S.

co do logo napisz mi priva jakie chcesz i ile

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-02-03 16:37:23 ]

Moje siłowniki w tylnej klapie od początku charakteryzują się tym że musze im "pomagać" więc dla mnie to normalka, a tak jak napisał speedmaster wykonanie zależy od kolesia który bedzie mi to montował (chyba będę stał przy nim jak będzie to robił ) . Może Mortek na swój sposób ma racje ale to zależy od tego co komu przeszkadza. Ja osobiście
nie będę narzekał na cięższą klapę zczymkolwiek miałoby to się wiązać.

oprocz tego ze nie rozwijaja takiej predkosci to jeszcze troszku te spojlery za male zeby moglo to powietrze cos dac

W porsze 911 to powyzej 110 wysuwa sie automatycznie

Cytat:
2005-02-03 17:00:17, Pekal pisze:
Może Mortek na swój sposób ma racje ale to zależy od tego co komu przeszkadza. Ja osobiście nie będę narzekał na cięższą klapę zczymkolwiek miałoby to się wiązać.

Jak juz napisalem we wczesniejszym poscie, to sa tylko moje spostrzezenia, nikomu bron boze nie sugeruje co ma zrobic, tylko chcialem sie podzielis swoim doswiadczeniem, rowniez niemam nic do spojlerow jezeli sa zalozone ze smakiem a nie jesli jest tzw. przerost formy nad trescia. Swojego spojlera mimo tych mankamentow ktore wymienilem niemam zamiaru sciagac i jak najbardziej mi sie podoba, nie jest ani za duzy ani za maly, w sam raz teraz czekam tylko na nabe aby zalozyc kierownice sportowa i na wiosne bede zakladal alusy, wiec mysle ze do caloksztaltu spojler bedzie jak najbardziej pasowal.
Pozdrawiam

Oczywiście Mortek masz racje. Ja również wcześniej pisałem że "...właśnie o to chodzi, zależy mi na tym aby usłyszeć każde za i przeciw. Według mnie na tym właśnie polega genialność tego forum"

Ja sie przymierzam teraz do zalozenia spoilerka, a raczej jakiejs lotki na klape, takze mam sedana..
Ostatnio czesto jezdze na slomczyn, na gielde samochodowa...maja tam tego sporo, prawie wszystkie sa po 120,- ze stopem i bez, zwykle z laminatow, sa lekkie i maja przyjemne ksztalty...tylko obawiam sie o ich trwalosc oraz sa dla mnie troszke zbyt nachalne, szukam czegos niziutkiego i dosc szerokiego, lekko zachodzacego koncowkami na blotniki...
Co do problemow ze spojlerami, to raczej zalezy od jakosci ich wykonania i montazu, trzeba pamietac o zabezpieczeniu otworow i szczelinie dla odprowadzania wody...bedzie gites
Mortek, a Ty posiadasz taki fabryczny prawda?

Cytat:
2005-02-07 11:41:21, Artiro pisze:
Mortek, a Ty posiadasz taki fabryczny prawda?

Z tego co wiem to chyba mam fabryczny, bo nie jestem pierwszym wlascicielem a nawet sie nie dopytalem o to Mysle jednak ze z tym spojlerem wyglada o wiele lepiej bo jak widuje takie sedany bez spojlera to wygladaja tak pospolice,jednak spojler przynajmniej w moim przypadku upieksza auto. Jak juz pisalem, ze czekam teraz na wiosne bo bede zakladal alufelgi i kierownice sportowa, mam nadzieje ze calosc bedzie wygladac duzo bardziej atrakcyjnie.

to ja proponuję taki delikatny "spoilerek" dla podkreślennia urodu autka

Jizzzzzzz..... normalnie jak raczka wozeczka dzieciecego...

odświeże temat -wpadła mi dzisiaj ta aukcja :
allegro.pl/show_item.php?item=45440953
gościu ma nowe spojlery do lantry i accenta cena min. 50 zeta może kogos skusi.......

[ wiadomość edytowana przez: speedmaster dnia 2005-03-17 20:52:44 ]

takie jak speed pokazywal sa montowane jak sie nie myle standardowo w pewnej wersji alfaromeo

Cytat:
2005-03-18 14:47:33, eqs pisze:
takie jak speed pokazywal sa montowane jak sie nie myle standardowo w pewnej wersji alfaromeo

też musze się przyznac ze yślałem kilka lat temu o takim do Ponego

a co do accenta jest spoiler na allegro nowka za 50 zl