[126p]problem ze sprzęgłem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siema!!!

Mam mały problem ze sprzęgłem poprostu po wciśnięciu pedału , tarcza nieprzesuwa się nawet o 1mm , i cały czas jest połączony nigdy się nie rozłącza !!!!
Co to może być??

POZDRO

Cytat:
2005-02-03 13:15:15, chojnas pisze:
Siema!!! Mam mały problem ze sprzęgłem poprostu po wciśnięciu pedału , tarcza nieprzesuwa się nawet o 1mm , i cały czas jest połączony nigdy się nie rozłącza !!!! Co to może być?? POZDRO

zerwana linka, zapieczone sprzęgło, łożysko oporowe zużyło, docisk poszedł w zapomnienie? Musiałbyś wyjąć sprzęgło i oblukać, pewnie czeka Cię wymiana

no właśnie o to chodzi że tarcze sprzęgła miałem zjechaną jak cholera , i wtedy niełączył , więc ją wymieniłem to niechce rozłączyć , linka jest dobra a docisk jest nawet w dobrym stanie!!!!

Cytat:
2005-02-03 13:24:34, chojnas pisze:
no właśnie o to chodzi że tarcze sprzęgła miałem zjechaną jak cholera , i wtedy niełączył , więc ją wymieniłem to niechce rozłączyć , linka jest dobra a docisk jest nawet w dobrym stanie!!!!

No to nic nie pozostaje jak to rozebrać i złożyć jeszcze raz, nieraz coś się źle złoży i nie działa. A ustawiałeś skok jałowy? Może masz za duży i dlatego??

wczoraj rozbierałem ponownie siedziałem od 20 do 2 rano w garażu i wydaje się że wszystko jest ok!!!
Skok też ustawiałem
Nawet jak napręże linke na maksa to ta wajcha co przesuwa sprzęgło przesuwa się może o 1cm ale sprzęgła i tak nierusza.
Jest możliwość że mi się linka rozciągneła ?

Cytat:
2005-02-03 13:33:28, chojnas pisze:
wczoraj rozbierałem ponownie siedziałem od 20 do 2 rano w garażu i wydaje się że wszystko jest ok!!! Skok też ustawiałem Nawet jak napręże linke na maksa to ta wajcha co przesuwa sprzęgło przesuwa się może o 1cm ale sprzęgła i tak nierusza. Jest możliwość że mi się linka rozciągneła ?

a stara jest ta linka? wymień może coś da, linka kosztuje grosze (koło 7 złotych).

no stara jest , ja bym nawet powiedział że może być od początku istnienia malczana , a malczan jest 90` !!!
Dobra dzięki za info i pomoc!!!
Wymienię tą linkę i zobaczymy wtedy!!!

POZDRO