525 tds opinie o aucie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
proszę o opinie na temat piątki do 95 rok, co się psuje ile pali i w ogóle jak się spisują te auta. Dzięki

poszukaj na forum bo mniejwiecej raz na miesiac pojawaia sie podobny temat i jest tu pelno informacji o e34

Bardzo solidny samochód a szczególnie Touring.Kolega ma i do tej pory nic sie nie popsuło. Ma przejechane 170 tyś. Wszystkie awarie zależą od tego jak sie traktuje silnik, ma on w sumie prawie 150 koni ale to jest diesel i nie można z nim ostro tak jak z benzyną. Spokojne traktowanie i nie wciskanie na zimnym silniku kategoryczny zakaz , głowice tego nie lubią bardzo lubią pękać a tak poza tym turbina ze zmienną geometrią łopatek ciągnie od najniższych obrotów. Polecam ale rocznik 95 z szerokim grillem i touring. Bardzo bezpieczne auto Audi 80 nie miało szans jak uderzyło w tył przód do wymiany a w Bmw pęknięty zderzak i lampa

Cytat:
Bardzo bezpieczne auto Audi 80 nie miało szans jak uderzyło w tył przód do wymiany a w Bmw pęknięty zderzak i lampa

być może nie wiesz ale przód wszystkich dobrych aut składa się jak akordeon. to że auto jest twarde źle świadczy o konstruktorach. założenia sa takie że podczas wypadku to auto ma się zniszczyć a nie jego użytkownicy. co do uderzenia przodem w tył to zawsze tyły aut są twardsze, więc nie ma się czemu dziwić że audi było rozbite a bmw nie. gdybyś zobaczył odwrotna sytuację tzn gdyby E-34 uderzyło w tył audi 80 to zapewne byś napisał że audi to solidne auto, co wcale by sie nie mijało z prawdą. jednak na podstawie takich kolizji nie można wyciągać wniosków. należałoby ocenić oba auta po zderzeniu czołowym.
co do 525tds, jeśłi auto nie jest z pewnej ręki zdecydowanie odradzam. popatrz na www.mobile.de
i zobacz w ilu opisach tego modelu jest "motorschaden", co zdecydowanie świadczy o zbyt dużej tendencji do pękania głowic.
choć nie wszystkie modele musi to spotkać. mam kolegę który już kupę lat jeździ E-34 525tds i nic mu sie nie psuje ponad normę.
pozdrawiam

tej zimy moja 7 zniszczyła 2 auta (wjechały mi w tył) pierwsze to daewoo nexia (skutek to zadrapany zderzak i cofnięty o ok 7mm) w daewoo zderzak lampa błotnik do wymiany drugie autko to maluch u mnie brak skutków poza jego lakierem na zderzaku

Cytat:
tej zimy moja 7 zniszczyła 2 auta (wjechały mi w tył) pierwsze to daewoo nexia (skutek to zadrapany zderzak i cofnięty o ok 7mm) w daewoo zderzak lampa błotnik do wymiany drugie autko to maluch u mnie brak skutków poza jego lakierem na zderzaku

powtarzam. tyły aut są znacznie mocniejsze niż przody. powód jest prosty. to do przodu jeżdżą auta i większość wypadków dotyczy przodu auta. dlatego przody są konstruowane tak by miażdżąc się skupiały na sobie jak najwięcej energii powstającej podczas zderzenia.
pozdrawiam