MotoNews.pl

Żarówki H7 PHILIPS 80W

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie wysypałem wczoraj zaróweczke w niuni na mijania lewym
i jak byłem na stacji to chciałem PHILIPS VISION PLUS (+30%
światła poprzez lepsze włókno). Nie było i Panienka dała mi
PHILIPS GREE LINE chyba tak zwały się, ale nie 55W tylko 80W.
Na obudowie był napis NOT USE IN EUROPE.
To jak to jest ???
Żaróweczka kosztuje 50PLN to trochę drogo jak na żarówkę co na
mandat się kwalifikuje.
Moze ktoś wie jak to jest z żarówkami?
W RAICHU braciak powiedział, ze nie ma takich
NOT USE IN EUROPE nawet jakby chciał.
KUPIŁ zwykłe PHILIPS 50W H7 i dodatkowo po 10PLN, a u nas
25PLN, ale to mało ważne bo ciekawi mnie jak to się ma do
naszych przepisów.
Poza tym chyba ważniejsze jak to się ma do lamp...może to tylko
na drogowe?

Mój ojciec również zakupił żarówki NOT FOR USE IN EUROPE (produkowane przez BOSCH Germany) Przeznaczone one są coprawda do Pontiaca Trans Sporta. Najciekawsze było stwierdzenie pani w sklepie "niestety inne są niedostępne" (nawiasem mówiąc Pontiac w wersji europejskiej produkowany był we Francji...ciekawe jakie żarówki montowano fabrycznie..??)
Co do prawa to oczywiście mandacik się należy za takie "świeczki" ale jak pan policjant dojdzie do tego, że masz niedozwolone żarówki? Jeżeli nie świecą podejżanie błękitnie jak jakieś podróby laserlight-ów lub blulight-ów to chyba niema sie czego obawiać Ale jak już zmieniasz na takie "zakazane" to zmień odrazu parę co by dziwnie nie wyglądało (jedno słabsze, drugie mocniejsze)

Sebol

Miałem kiedyś w Polonezie żaróki z napisem "NOT USE IN EUROPE" 90/100W i świeciły zajebiście. Ale są i wady takiego rozwiązania. Niedoładowany akumulator w zimę i kiedyś nieodpalił. Upalają się też kable i złączki. Trzeba uważać aby reflektor się nie przegrzał. Wiem, że w takim przypadku ciągną dodakowe kable.

Pozdrawia Robert W.

[ wiadomość edytowana przez: RWicik dnia 2003-01-24 12:02:08 ]

Czyli wrzucic możan,a el na drogowe,a mijania pozostawić standard, ewentualnie zmienić na te o lepszym gatunkowo włóknie czyli na PHILIPS VISION +...
Ok, to dziękówka.

Cytat:
2003-02-02 17:57:17, IWAN pisze:
Czyli wrzucic możan,a el na drogowe,a mijania pozostawić standard, ewentualnie zmienić na te o lepszym gatunkowo włóknie czyli na PHILIPS VISION +...
Ok, to dziękówka.

IWAN..a czemu nie kupisz sobie Vision Plus +50% sa lepsze od tych +30%
osobiscie testowane

Dabie, ja nic nie pisałem o 50% !!!

Testowałem +30% i były rewelka i takie teraz dokupię...jeśli
będa bo jak pisałem nie mogłem znaleźć jak potrzebowałem na całej Wawie...stąd +... bo nie wiem czy będą dokładnie te.

Cytat:
2003-02-04 15:11:53, IWAN pisze:
Dabie, ja nic nie pisałem o 50% !!!

Testowałem +30% i były rewelka i takie teraz dokupię...jeśli
będa bo jak pisałem nie mogłem znaleźć jak potrzebowałem na całej Wawie...stąd +... bo nie wiem czy będą dokładnie te.

A czy ja cos pisalem ze ty o nich cos pisales?? Nie. Ja tylko ci je polecam jako lepsze od tych +30 ktore ty stosowales... tyle
Po co +30% skoro mozna miec +50% ?

No to mi umkęły jakos te +50%.

Honor oddaje IWAN Dabowi
TO się udam podziwiac i pewnei zakupić...
Teraz wiem czemu tych +30% nie ma...

Cytat:
2003-02-05 15:12:44, IWAN pisze:
No to mi umkęły jakos te +50%.

Honor oddaje IWAN Dabowi
TO się udam podziwiac i pewnei zakupić...
Teraz wiem czemu tych +30% nie ma...

bedziesz zdowolony...jest jasno jak w dzien..no i klosze nie sa zolte tylko ladne zimno-biale

Ja ostatnio zalozylem Philipsy +50%. Jestem bardzo zadowolony! Swieca mocniej, maja taka fajna, intensywnie biala barwe, bardzo dobrze widac droge. Dla mnie robia jako tansza alternatywa dla przeciwmgielnych

Przy okazji odkrylem mala ciekawostke - Philipsy BlueVision - swieca niebieskawo, tak jak ksenony. Przez chwile myslalem, czy by nie zrobic wiochy i sobie ich nie kupic. Ale jakos sie powstrzymalem Walory uzytkowe przewazyly

nie widze nic zlego w montowaniu blue vision...daja calkiem fajne swiatelko lekko niebieskie...nie widze w tym zadnej wiochy
sam mam podobne i ladnie to wyglada..

Moim zdaniem BlueVision fajnie moglyby wygladac w reflektorach z gladkimi kloszami (bez soczewek), takimi jak np. Vectra B po faceliftingu, no i Vectra C oczywiscie. Ja sam posiadam klosze z soczewkami i dlatego mysle ze BlueVision wygladalyby u mnie nieco wiesniacko.

no ja wlasnie mam B po lifcie

Panowie, ale BV to jest kibel bo niewytrzymały na zimę.
Wyglądają w takich lampkach jak Daba całkiem ok, ale tylko wyglądają.
Moje +30% też dają(wały) taki bardzo białe światło i dlatego nawet kumpel z focusa co miał BV uznał że ciekawiej świeca a widac było ile lepsze snotki światła..
I właśnei ten kumpel w jedną zimę 4 sztuki wymieniał...czyli 4:0 bo ja żadnej..po 1,5 roku jedna, ale to juz mogło być.

[ wiadomość edytowana przez: IWAN dnia 2003-02-06 12:25:46 ]