MotoNews.pl

Corolla-łączniki stabilizatora jakie są zamienniki?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie łączniki stabilizatora polecacie do corolli 97' (oprócz orginałów). Zamienniki które kupiłem poleciały po 6 tyś km, przód i tył. Pozdrawiam.

Witam.
My w warsztacie najczęściej stosujemy Adlera lub TRW ja mam Adlera i na razie spoko na te firmy klienci nie narzekają chociaż corolla lubi je niszczyć koszt ok.50-90zetów
Pozdro.

może to zabrzmi śmiesznie ale dla mnie swojego czasu łaczniki stabilizatorów spawał kumpek z łaczników do .............Malucha tylkoże wtedy zaminniki były drogie teraz sie nie oplaca. Ale wzorowo spełniały swoją funkcje. teraz juz mam zamienniki ale nie pamiętam jakiej firy ale są spoko
pozdrawiam

Słyszałem o tym patencie podobno dobry ale pracochłonny
Pozdro

Cytat:
Słyszałem o tym patencie podobno dobry ale pracochłonny

masz racje ale teraz juz się nie opłaca -tak jak pisałem

spróbuj od merca 123. do cariny pasują i podobno do corolli też. cena niższa a trwałość lepsza

W 123 było kilka
Pozdro

Cytat:
2005-02-06 21:43:18, Kafi pisze:
W 123 było kilka Pozdro

Więc trzeba wymontować jeden i przejść się z nim po sklepach. Jeździłem bez umocowanego tylnego łącznika przez miesiąc (na kolumnie nie było mocowania, bo pochodzi... z mazdy 323; ile tak jeździła poprzednia właścicielka tego się nigdy nie dowiem) zanim mi dorobiono je w warsztacie.

Ja polecam firmy LEMFORDER,sa najlepsze!!!Wlasciwie to sa oryginały tyle ze poza siecią toyoty.kosztuja okolo 80zł sztuka,na przód i na tył.

LEMFORDER-a sprzedaje Inter Cars podobno ale czy do nich nie ida np. elementy drugogatunkowe z tzw. odrzutu ?

To niemieckie sprzęty ?

lemfordery do COROLLI nie są produkowane w Niemczech,lecz w Japonii,wiec wątpię żę to jakiś drugi gatunek!!!mogę się nawet założyć że są to te same co oryginały.nie polecam japońskich yama,czy jakoś tak.szybko pękają ich osłony gumowe!!!ktoś napisał o łącznikach ADLERA,wątpię by wytrzymały długo na naszych drogach,tymbardziej że to Polski producent.moze do poloneza albo innego składanego w FSO wynalazku są dobre(wystaraczające).TOYOTA to jest TOYOTA i zasługuuje na częśći z najwyższej półki.cena w ASO za łąćzniki ponad 200 zł to faktycznie przesada tymbardziej że nie są one duże!!!

lemfordery do COROLLI nie są produkowane w Niemczech,lecz w Japonii,wiec wątpię żę to jakiś drugi gatunek!!!mogę się nawet założyć że są to te same co oryginały.nie polecam japońskich yama,czy jakoś tak.szybko pękają ich osłony gumowe!!!ktoś napisał o łącznikach ADLERA,wątpię by wytrzymały długo na naszych drogach,tymbardziej że to Polski producent.moze do poloneza albo innego składanego w FSO wynalazku są dobre(wystaraczające).TOYOTA to jest TOYOTA i zasługuuje na częśći z najwyższej półki.cena w ASO za łąćzniki ponad 200 zł to faktycznie przesada tymbardziej że nie są one duże!!!

I tu się kolego mylisz bo LEMFORDER jest to firma niemiecka ale sprzedawane w IC są produkowane w TURCJI!!!

Adler natomiast jest w 100% Niemiecki i jest dużo lepszy!!!

Pozdro.

Czyli zostaje ASO ...?
A JC ?

ja wymieniałem w Carinie łączniki stabilizatora ok. 35kkm temu , kupiłem polskie zamienniki i narazie nie wykazują one zużycia.

jest to firma niemiecka!wiem.Jest to jednak jeden z najwiekszych dostawców ćzęsci do aut europejskich no i pewnie teraz rowniez do wielu modeli aut japońskich produkowanych w europie.łączniki do corolli nie są produkowane w Turcji tylko jak pisalem wcześniej w Japonii.Na łączniku jest wybity wyraźny napis "made in Japan"poza tym był zaplombowany w pudełku również z takim napisem.sugeruje porównać ten łącznik z kupionym w ASO,są identyczne.Nawet osłony gumowe maja tej samej firmy czyli NOK-a.PoZa tym każdy ma prawo do swojego zdania i wybrania z rynku łącznikow jakiej chce firmy,ja tylko polecam te,bo wiem że są najlepsze.eksploatuję 3 Toyoty i trochę się orientuje w cżęściach.Co do JC,części które tam sprzedają, oczywiście nie wszystkie,bo są i dobre,np ostatnio kupiłem tarcze firmy mountain(japońskie)do COROLLI D4D,uwżam że nie należa do tych najlepszych.podam przykłado TOYOTY HIACE z 1997 roku kupiłem tam dolne sworznie firmy 555,nie przejechałem nawet 1000 km,poleciały.nastpny przykład,do tego samego samochodu filtr oleju,jakiś koreański bo akurat innego nie było,zimą przy niskiej temp, rozsadziło filtr i to mają być te same częsci co oryginalne tylko bez metki TOYOTA,bo tak mówią tamtejśi sprzedawcy,wątpię,ja juz nie eksperymentuję wolę więcej zapłacić i mieć pewność tej części.Jest wiele bardzo znanym producentów części np. KYB,TRW,LEMFORDER,PAGID,TEXTARE itp.tak na zakończenie ADLER nie jest NIEMIECKA firma,lecz POLSKA.Niemiecki jest SWAG,TRW,ale na pewno nie ADLER.nikt mi takiej ciemnoty nie wcisnie.dla nie wtajemniczonych podaje adres Producenta części motoryzacyjnych firmy ADLER:WYTWÓRNIA CZĘŚCI MOTORYZACYJNYCH

Dział Sprzedaży: 43-500 Czechowice-Dziedzice, ul. Komorowicka 9

tel.: (+48 32) 21 555 64, (+48 32) 21 555 65, tel./fax: (+48 32) 21 530 74.

[ wiadomość edytowana przez: MarekOskroba dnia 2005-04-07 20:09:36 ]

[ wiadomość edytowana przez: MarekOskroba dnia 2005-04-07 20:13:23 ]

To sobie poczytaj więcej na temat tej firmy a nie w googlach znalazłeś i cześć!
W Polsce nie produkują łączników te przychodzą z Niemiec.
A jak ktoś Ci napisze na telewizorze made in japan to to jest z Japonii????

I nie Textare tylko TEXTAR!

I napisz Mi jeszcze jak to z tym filtrem oleju???
Jakoś to niewiarygodne filtr rozsadziło!

Pozdro.

Wiarygodne!!!z dolnymi sworzniami również.Nie czytam głupot na googlach,wejdz sobie na adres internetowy firmy ADLER i dowiesz sie z jakich to niemiec przyjezdza!!!LOMFERDER jest niemiecki ale jak kazda firma ma swoje fabryki na całym świecie!!!kazda szanująca sie firma swoimmi produktami pracuje na swoj wizerunek.Filtr po prostu przy -20 rozsadziło i tyle,poza tym w jakość części JC nie wierzę,ponieważ jest to tania tandeta dla ubogich.jak ktoś jeździ TOYOTĄ to chyba stać go na markowe części zamienne.ja do busa kupuję już tylko oryginalny filtr oleju

Wiarygodne!!!z dolnymi sworzniami również.Nie czytam głupot na googlach,wejdz sobie na adres internetowy firmy ADLER i dowiesz sie z jakich to niemiec przyjezdza!!!LOMFERDER jest niemiecki ale jak kazda firma ma swoje fabryki na całym świecie!!!kazda szanująca sie firma swoimmi produktami pracuje na swoj wizerunek.Filtr po prostu przy -20 rozsadziło i tyle,poza tym w jakość części JC nie wierzę,ponieważ jest to tania tandeta dla ubogich.jak ktoś jeździ TOYOTĄ to chyba stać go na markowe części zamienne.ja do busa kupuję już tylko oryginalny filtr oleju

Dobra Ja wiem swoje a Ty swoje koniec dyskusji!!!!!!!!

I nie dubluj postów!!!!!!!!!!!!!!
Raz wciskaj wyslij czasem forum wolniej chodzi i nie wciskaj 2 RAZY!!!!

CIERPLIWOŚCI!!!!!!!!!!!!

Z tym filtrem i tak nie uwierze !! To co WODĘ tam miałeś???

Pozdro.