126 Bambino i 500 Nuova na szwedzkim szrocie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Bylem ostatnio na szwedzkim szrocie i wypatrzylem wloskiego Fiata 126. Stan niestety agonalny, a chcieli za niego 3000SEK, nie akceptujac jednoczesnie sprzedazy poszczegolnych czesci. Zwracam uwage na nietypowe reflektory. Ten cycek na srodku sluzyl podobno do zamontowania wycieraczki, ktora krecila sie dookola.

Stal tam rowniez Fiat 500 Nuova w dosc dobrym stanie, podobno na chodzie, ladna blacharka. Tylko cena dziwna, 50000SEK i dealer powiedzial ze ma juz klienta za tyle.

[ wiadomość edytowana przez: kobzacz dnia 2006-05-05 16:25:39 ]

a te seki w złotówkach to ile będzie?

Kurcze, szkoda że nie zrobiłeś zdjęć silnika. Ale auteczko fajne i jedno i drugie. Maluszek konkretny, ale chyba nie do odratowania.

Cytat:
2005-02-05 20:26:52, Hycelius pisze:
a te seki w złotówkach to ile będzie?

1 SEK = 0.43 PLZ

Cytat:
2005-02-05 20:28:52, moch pisze:
Kurcze, szkoda że nie zrobiłeś zdjęć silnika. Ale auteczko fajne i jedno i drugie. Maluszek konkretny, ale chyba nie do odratowania.

Do komory silnika nie udalo mi sie dostac. Solidne zamki we Wloszech robili, klucz sie ukrecil jak probowalem go na sile otworzyc. Maluch, tak jak pisalem w stanie agonalnym, rdza byla wszedzie, wnetrze wybebeszone, flaki, jednego kola brak, itd... Sadzac po wygladzie otoczenia to stal tam juz kawal czasu Mial kilka rzeczy ktore chcialem wykrecic, ale dealer sie nie zgodzil. Byla tam klapa Bambino, licznik do wyskalowany 130km/h, te dziwne reflektory, zbiornik spryskiwacza inny niz nasze worki (jest na jednym zdjeciu), kremowe boczki na drzwiach i 4 bezwladnosciowe pasy, przy czym przednie montowane przy styku progu, podlogi i tylnej kanapy, a nie za boczkami z tylu jak u nas.

dosc ciekawy ten maluch. pierwsze widze takie swiatla to chyba wymysl tamtejszy. ciekawi mnie ten zbiornik pod klapa pewnie na plyn dospryskiwaczy, tylko czy to fabryczne czy pomysl wlasciciela. ciekawi mnie jeszcze jedno jak stoi SEK ?

3000 sek to mniejwiecej
Cytat:
...... ceny w PLN w pzyblizeniu dzielimy cene w SEK przez 2.10 lub 2.20 (wiadomo ze kurs sie zmienia) bo szwedzi ciagle lubia swoja walute

U nich auta sa 50 % drozsze niz w niemczech uzywane nie opłaca sie .....

Widzę, że jest ciekawy, ale 1300pln bym NIGDY za niego nie dał. Jestem desperat i dałbym ... 300

boze cena conajmniej ostro jebnieta :/ a takie pasy do podlogi przykrecane przy tylnej kanapie to ja mam na sprzedarz caly komplet mzoe ktos kupi ?

Mam pare pytań - czy te zderzaki orginalnie są czarne ? A ten kierunek przedni co został to chyba biały nie dymiony jak w elegantach ?

ochydne te reflektory, ten maluch wyglada jak stepien (z 13 posterunku) w okularach

Sluchaj a czemu ty sie meczyles z otwarciem klapy skoro ona jest otwrta sadzac po polozeniu zamka

Co do przednich kierunków BIAŁYCH, to takie własnie były w pierwszych maluchach. Ale żeby chromy był CZARNE to tylko raz słyszałem. Mianowicie, zadzwoniłem na numer podany w ogłoszeniu w AUTOMOBILIŚCIE o nowe chromy do malca, a facet mi mówi, że są oryginalnie CZARNE do wersji włoskiej, ale "włochy" nie miały takihc czarnych przynajmniej nic mi nie wiadomo. Ale te chromy były kurcze NOWE ... zagadka ...

seryjne lampy malucha dają światło porównywalne z chińską latarką, więc trzeba być nieźle chorym zeby jeszcze je zasłaniać jakimś silnikiem wycieraczek..

Oj fajne wynalazki. Co do malca ciekawe który to rocznik. Szkoda go ale co nawyyżej można by niektóre wynalazki poodkręcac i go sprasować żeby sie dłużej nie męczył bo blacharka juz chyba umarła...

Mille: Reflektory świecą chyba takim pierścieniem a nie bezpośrednio strumieniem przez środek lampy, dodatkowo są dłuższe więc silniczki chyba nie zasłaniają....

o qrde za ta 500 nie dal bym 25tys plz :/ , co do kaszlaka to widac ze zmarnowany chopak juz jest, ladny dawca...

Cytat:
2005-02-05 23:37:03, maskekk pisze:
Sluchaj a czemu ty sie meczyles z otwarciem klapy skoro ona jest otwrta sadzac po polozeniu zamka

Widac pozory myla Byla zamknieta i to dosc solidnie - wbilem kluczyk od baku do Volvo i probowalem przekrecic, ale tylko go ukrecilem. Wyciaganie argumentow wiekszego kalibru, jak np. lom czy inny mlotek wydalo mi sie lekko niestosowne I tak wlasciciel komisu byl mocno zdegustowany ze za taki unikat nie chce dac 3000SEK Gdyby powiedzial cos do 100PLZ to bym kupil calosc, wykrecil licznik, swiatla, zbiornik spryskiwaczy, zderzak, tablice, tylna klape, silnik i skrzynie a reszte zostawil...

a ten zameczek na klapie to czasem niue torino ?

Jak pięknie było by wybrać się na pobliski złom i znależć takiego maluszka

za takiego bambinko w polskich realiach z 200-250zl bys dostal za tajle....ale nie tyle co oni sobie zycza......

Cytat:
2005-02-05 23:52:27, mille pisze:
seryjne lampy malucha dają światło porównywalne z chińską latarką, więc trzeba być nieźle chorym zeby jeszcze je zasłaniać jakimś silnikiem wycieraczek..

Zważ na drobną z pozoru sprawę: szkło jest wklęsłe, więc inaczej rozkłada snop światła, niż standartowy reflektor. Poza tym lampy produkował włoski SIEM, więc trudno podejrzewać tą wytwórnię o dyletanctwo.