MotoNews.pl

Gdzie jest akumulator w e36 320i ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem BMW 320i Mam tylko mały problem ze znalezieniem akumulatora To może śmieszne,ale prawdziwe. Może mi ktoś podpowie gdzie go szukać? Z góry dziękuje i pozdrawiam

Akku znajduje się po prawej stronie w bagażniku pod plastikową osłoną.

Dzięki za podpowiedz

tez mialem problem zeby go znalesc! ale jakos przypadkiem sie udalo !!

w e 36 tylko czterocylindrowe silniki maja akumulator pod maska, z tego co wiem w szesciocylindrowkach, akumulator wrzucili do bagaznika z dwoch powodów
1. smieszny - zabraklo miejsca z przodu
2. realny - dla wyrownania masy samochodu - dociazenia tylu

Cytat:
2005-02-07 13:24:38, Alhana pisze:
2. realny - dla wyrownania masy samochodu - dociazenia tylu

ale żartem zapodałęś

Hhaha ten 2gi powód śmieszny, ale zawsze to pare kilo więcej

Cytat:
2005-02-07 13:53:25, Aldik pisze:
Hhaha ten 2gi powód śmieszny, ale zawsze to pare kilo więcej

Śmieszny to jest zacytowany wyżej komentarz.
Jest oczywistą sprawą, że przeniesienie kilkunastu kilogramów z przodu samochodu na tył poprawia na korzyść stosunek nacisku na oś przednią/tylną.

Hehe. Tez proste pytanie. Zdechł mi wczoraj wieczorem akumulator. I sobie nie pojechalem bo dzień wcześniej zostawiłem wewnętrzne światło. Bylo ciemno więc nie wykręcilem baterii, zadzwoniłem po ojca i podpieliśmy jego akum kablami do mojego. I zapalił.
Dziś rano zagdakał spoko, tylko chodzi mi po głowie żeby trochę go i podladować. Wie ktoś jak zamocowany jest akimulator w E36?
Wczoraj było ciemno więc nie moglem spprawdzić.
Acha i jeszcze jedno: jak podlączam akumulator przewodami z innego samochodu to czy nic się nie popierdzieli w elektryce w moim aucie???

Pozdrawiam.

w 316 jest przymocowany blaszka ktora jest przykrecana do metalowej podstawy na ktorej stoi akumulator, blaszka ta zachodzi na krawedz akumulatora i go trzyma

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2005-02-10 13:55:31 ]