Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MARKHEIM (S) Miłośnik FSO 4 Warszawy i Mary Ce ... Milówka | 2005-02-22 23:22:53 Ja mam już cztery lata akumulator polskiego Auto Parta i nie mam zastrzeżeń co do niego. A opisane przez Ciebie objawy sugerują opad masy czynnej. Spowodowane jest to złym użytkowaniem akumulatora bądź wadą fabryczną. |
![]() rdt cinquecento nieruchome Radom | 2005-02-23 11:09:52 bądz jeszcze źle przykręconym akumulatorem podczas uzytkowania |
![]() MARKHEIM (S) Miłośnik FSO 4 Warszawy i Mary Ce ... Milówka | 2005-02-23 14:15:05
Złe przykręcenie akumulatora lub nawet uszkodzony amortyzator może spowodować wadliwe działanie akumulatora |
![]() MARKHEIM (S) Miłośnik FSO 4 Warszawy i Mary Ce ... Milówka | 2005-02-23 14:26:21
Faktyczny prąd rozruchowy w akumulatorach wynosi max. 300 Amper. Wartość ta jest mierzona wg. DIN i informuje nas o wartości użytkowej prądu, tzn ile możemy max. z niego wyciąnąć. Niestety wielu producentów nie podaje tej wartości, podając tylko wartość maxymalną mierzoną bez obciążenia akumulatora. Poza tym jeżeli mielibyśmy z akumulatora czerpać prąd o natężeniu 500 A , to musielibyśmy zastosować przewód o średnicy co najmniej 5 cm!!! |