Jak ściągnąć kierownicę?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko. Jak ściągnąć kierownicę? Bo muszę się dostać do stacyjki i sprawdzić styki i przewody od stacyjki do rozrusznika. POMÓŻCIE! Z góry dziękuję.

U Mnie jak ściagałem to musiałem delikatnie wyciągnąc ten ,,kapselek'' co jest klakson i tam dóżym kluczem sztorcowym bodajrze 19 odkręcić kierownice.

Do stacyjki wystarczy zdjąć osłony, przynajmniej w MK5.
BTW. uzupełnij profil .

Cytat:
2005-02-07 10:31:13, Miro pisze:
Do stacyjki wystarczy zdjąć osłony, przynajmniej w MK5. BTW. uzupełnij profil .

Ale żeby zdjąć osłony to nie musze kierownicy odkręcać? Z której strony możana je zdjąć? W anjbiższym czasie uzupełnie profil.
Mam MKIV koniec 92 roku 1.8 D.

jak koniec 92 to chyba mk V

Tez mam MK4 tyle ze z 88' i u mnie sa srubki od gory w plastiku i pod spodem przy otwieraniu maski jak je odkrecisz to pozostaje zdjac ramke wokol zegarow i te plastiki i wszystko masz na wierzchu

Wystarczy że odkęcisz plastiki i kiery nie trzeba sciągac aby dostać się do kabli i stacyjki. A sciągniecie kiery w tym modelu to podwazasz srubowkrętem dekielek od klaksona i wyciągasz odłaczasz dwa kabeli i odkręcasz kluczem nasadowym chyba 19 nakrętke i sciągasz kierę musisz włozyc kluczyk w stacyjkę żeby odblokowac blokade kiery. zawsze łatwiejszy dostęp. Sciągnięcie plastików to chyba 5 wkrętów na krzyzaka.

MK VI - produkowany od 09/1992 do 12/1994.
Jeżeli koniec 92 to MK6 , czyli cztery wkręty od spodu i dolna część osłony już zdjęta a góra troszkę odginasz coby stacyjkę ominąć i podnosisz do góry.

Cytat:
2005-02-07 10:50:54, fryszard pisze:
jak koniec 92 to chyba mk V

Produkcja grudzień 92 a więc MKIV. Czytaj trzeci post od góry w "Pytania i odpowiedzi".

Kurczaki , jak mój jest z kwietnia 92 i jest to MK5 to jak twój może być MK4

Koniec 92r jest to model MK6 zresztą takie same plastiki ma MK5.

KWJoker - moj Essie jest z grudnia 92 No i to jest MKVI kolego ! Spojrzyj na foto w profilu, masz takiego samego?

Cytat:
2005-02-07 11:07:49, Miro pisze:
Kurczaki , jak mój jest z kwietnia 92 i jest to MK5 to jak twój może być MK4

Ojejku sorki, o czym ja myślałem że pisze takie głupoty!
Jasne że moj to MKVI poprzestawialy się mi literki. Sorki poprostu pomyliło mi się.