[126p] wysokosc sprezyn-tył

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie, jaka wysokosc maja seryjne sprezyny do malca, i jaka jest odległosc (w cm) pomiedzy zwojami??

p.s. pytam, bo gosc mi wciska ze ma sprezyny ciete o 2,5 zwoja..?? ..
czy to aby mozliwe..?? hehe...nie mam pojecia po co sie tyle tnie no ale coz...zobaczymy jak je wsadzi

2.5 zwoja..tozto polowa?????? poltora to juz ciezko a nie 2.5 co ty daj se spokuj i bierz odemnie ciete o 1 zwoj;]

spoko....spoko, ja bede robił zawias na wiosne i z tyłu beda sprezyny z trucka ; a te sprezyny kupił kumpel, jeszcz ich nie widziałem ale upiera sie ze sa 2,5 ciete...dlatego pytam jaka wysokosc maja seryjne sprezyny....
ewentualnie mozesz mi podac wysokosc tych przycietych o 1 zwoj..?? to porownam z jego...ehhh

jak ci sie nie chce brac to spoko;] chcialem dac free. co do wysokosci to jak zmierze to ci dam znac. ale 2.5 zwoja to przesadza koles.

spox... moge wziasc, ale nawet jak za free to koszt wysyłki duzy.... chociaz jakbys mógł sie dowiedziec ok koszta wysyłki to ja chetnie za piwo(a) wezme... po co ci maja w garazu miejsce zajmowac...

Niech Ci ów człek miarką obmierzy swój wymysł;] 18 cm to realny zawias na asfakty (u mnie delikatnie koła w nadkola wchodzą) odpowiada to zcięciu 1,25 zwoju. 16cm to już 1,5zwoju mniej i raczej motorówkę przypomina......... Nie powiem w takim razie ile to było by 2,5zw;]

przy ok 1,2 zwoju kola sie chowaja w nadkola i katy sa juz poprzestawiane sporo.

Siema

Ja mialem u siebie obciete tylnie sprezyny o 1,5 zwoja i bylo elegancko.

Tylko ze ja mialem kola 12. Ale i tak ladnie wchodzily w nadkola.

Miodzio i tyle polecam. Bo wedlug mnie to 1 zwoj to na malo jest. ale to jest tylko moja zdanie

1zwoj na szerokiej 13stce jest akuratnio

2,5 zwoja?? To lepiej wyjac calkiem... i tak pewnie sie na amorze oprze wahacz
Chyba ze ciete o 2,5 i potem rozciagane i utwardzane

Siema

Ja mialem u siebie obciete tylnie sprezyny o 1,5 zwoja i bylo elegancko.

Tylko ze ja mialem kola 12. Ale i tak ladnie wchodzily w nadkola.

Miodzio i tyle polecam. Bo wedlug mnie to 1 zwoj to na malo jest. ale to jest tylko moja zdanie

Na moje nie ma regóły co do cięcia... sprężyna nie jest równa sprężynie... jak sie kupuje nowe (NOWE) to można mowić o konkretnej twardości...
A nie - jeden kolo pośmigał po polnych drogach na ffsi 70.000km, a drugi 110.000km po miescie...
one sie też zużywają

Ja wam powiem ze ost jak ciołem to tak:
obciety 1 zwój ech jakos mało tne dalej
obciełem jesze pół i koła sie schowały juz konkretnie ale nie zabardzo, jednak 1,5 zwoja uwazam za max, teraz bede wsadzał gumowe pierscienie pomiedzy zwoje zeby troszke usztywnic i podniesc bude

hmm seria sprzaynka ma 22cm( jakos tak ) moje od mietka 300d tzn. jedna cieta na pol !!!!!!!! to starcza na dwie stronki , jedna sprzynkja ma 16cm , a co do maluchowskiej to to od mieta jest obcieta w porownanaiu do serii o 1,5 zwoju ! i wiecje si enida bo negatyw zje oponki

jam am ciete ponad zwoj ... a maluch ... ma 2 palce do nadkola niecałe ...

przez to ze sprezyna było scieta rozciagnieta i utwardzona...