Wypalone lustra?Co zrobić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam dość zniszczone lampy w carinie II z 91r, nie wiem co z tym fantem zrobic. Nowe kosztują pewno sporo a używane moga być w nielepszym stanie a przecież lampy to rzecz ważna zimową porą. Myślałem o dopasowaniu czegoś od innego samochodu ale nie mogę znaleść w necie żadnych wymiarów innych reflektorów. Małe przeróbki blacharskie wchodzą oczywiście w grę. Czekam na ciekawe pomysły

a dlaczego sądzisz że nowe lampy są drogie???. oryginał używany kosztuje około 150 zetów z regulacją elektr. bez są tańsze. podróby można kupić nowe w tej samej cenie lub taniej. w zależności od źródła. za regenerację zapłacisz pewnie podobnie a efekt może być niezbyt trwały.

Dokładnie, przecież nie wstawisz swiateł od poloneza-widziałem już keidyś toyotę tercell z takim patentem. Ogólnie rzecz biorąc w większości przypadków przekłądki światełz innych aut to porażka. Jeśli bywasz czasami w Gdańśku, to służę adresem i tel. do sklepu z reflektorami (kupowałem tam lampy do swego auta po stłuczce - było taniej niż w JC), poza tym zajmują się też regeneracją reflektorów (metalizacja próżniowa, chyba tak to się nazywa).

Śmiało szukaj używek. Moje reflektory z 87 roku mają się znakomicie to dlaczego od nowszej cariny maja byc gorsze?!

Pozdrawiam

Witam!
Za używki zapłacisz prawie tyle co za nowe zamienniki (od 145 zetów)
A co nowe to nowe
Pozdrawiam

dokładnie popieram kafigo co nowe to nowe

kosz malo większy ale masz pewnośc

Nie wspomne o tym że światło lepsze!

A ja wole używkę ale oryginalną.
Sprawdzone na światłach tylnych.. TYC - niby wysoka jakość, bajery itd ale jednak do oryginału sporo im brakuje.

Pozdrawiam

Najlepsza nowa orginalna

Cytat:
2005-02-08 19:42:21, Kafi pisze:
Najlepsza nowa orginalna

Stwierdzenie roku

Kupić nowe? Najłatwiej ja znalazłem dzisiaj po 115 za sztukę ale ciekawi mnie jak by to wyglądało z lampami od Vectry II czy Punto II pokombinuję coś ale najpierw w Corelu .

Punto II ma te bombowe soczewki... Chętnie bym zobaczył jak wyglądałaby Cari II z soczewkami - zamieścisz wyniki pracy w Corelu?
Sprawdź też toledo

Pozdrawiam

Podaję link do aukcji cariny II (chyba że się myle-na zdjęciach zbyt dużo nie widać, z opisu też nic nie wynika) z reflektorami od astry II.

aha tylko gdzie ten link??

Cytat:
2005-02-08 19:28:04, MisiekII pisze:
A ja wole używkę ale oryginalną. Sprawdzone na światłach tylnych.. TYC - niby wysoka jakość, bajery itd ale jednak do oryginału sporo im brakuje.

To zależy o jakiej "podróbie" mówimy. W zeszłym roku kupowałem komplet do mnie do przodu - Carello. Fakt, nie kosztowały 150,-/szt tylko 260,-/szt, ale za to różnią się od oryginałów tylko tym, że mają na szkle fizycznie zatarty napis TOYOTA
Model przystosowany do regulacji elektrycznei Koito.
Uważam że warto dołożyć i nabyć taką nową "podróbę" niż pchać się w TYC'a, Depo, czy inne wynalazki. Wyznaję zasadę, że tanio to najczęściej nie znaczy dobrze. Jak mam wybór to biorę z górnego zakresu średniej półki.
Pozdro.