MotoNews.pl
10 ROZRUSZNIK - zawiesza sie automat (81973/26)

ROZRUSZNIK - zawiesza sie automat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
CZEŚĆ,
potrzebuje pomocy, w ciągu roku wymieniłem dwa automaty przy rozruszniku, ostatnio wymieniłam akumulator (tak mi doradzono, że niby moment rozruchowy był za słaby) i teraz znowu to samo się dzieje
CZY KTOŚ SIĘ ORIENTUJE CZY ROZRUSZNIK OD NUBIRY 2.0 PASUJE DO ESPERO 1,8 ? bo teraz chce wymienić całość chyba, ze macie jakąś rade
Mario W-wa

dodam, że chodzi mi o elektromagnes - bo tak to się chyba fachowo nazywa
Będę wdzięczny za jakie kolwiec wskazówki, bo samochód ogólnie jest OK, tylko to mnie strasznie dręczy

Mi w Audi dopiero przy 3-iej cewce(to chyba bendiks sie zowie) zaczęło działać dobrze, i to nawet 1 nowa cewka też była jakaś trefna, prosto ze sklepu i szybko przestała działać- podobno trafia się to przy dzisiejszej dużej liczbie "dostawców" , kolega jeszcze więcej wymieniał przy renówce, Co do akumularota to troche chyba fachowcy przesadzili, prędzej kiepska jakość połączenia elektrycznego do cewki mogła takie coś powodować i nie dociągać sforznia do końca. Może sprawdź jak jest z połaczeniami, stykami, może gdzieś są zasyfione, albo lużne, co jednak nie wyklucza że przy zakupie trafiłeś na felerną cewkę

możliwe, ze masz racje. podobno może to być jeszcze przyczyną złych szczotek w rozruszniku ale kto wie, dziś to sprawdze i zobaczymy
a bendix'ów to już dwa wymiwniłem i to z "salonu",

Nie ma jak to najlepsze oryginalene kupione w salonie , szczotki jak są kiepskie, zużyte albo zasyfione to mogą się podwieszać i wtedy czasem zależy jak się wirnik ustwi - może załapać albo i nie , czasem pomoże jak się mu przyładuje rurką -na chwile. Owocnej pracy życzę