MotoNews.pl

Wymiana kierownicy na nowszy typ

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam e34 z 92r i kierownice bez poduszki.
Chcialbym zmienci na wersje albo z poduszka (nie chce jej podlaczac) albo na wersje skorzana bez poduchy.
Problem w tym, iz zadna z tych kierownic nie pasuje w 100%, na kolumne owszem wchodzi, ale podlaczenei klaksonu juz przeraza.
W wersji ktora mam obecnie jest dosc znacznie zaglebiony pierscien ze stykiem, do klaksonu, natomiast w kierownicach z poduszka lub tez wersji M-power (obie pochodza z e34) styk ten jest mocno wystawiony poza kierownice.

Pytanie:
czy trzeba zmieniac kolumne czy wystarczy wymienic plastiki naokolo kolumny zeby wsszystko pasowalo. Kierownica ktora mam strasznie mnie drazni a w domu leza 2 piekne sztuki od M'ki i z poducha
Nie chce rowniez zeby keirownica po zazlozeniu odstawala od palistikow 10 cm!

Hmm........

może wystarczy wymienić ślizgacz w kolumnie bo w kierownicy z poduchą jest dodatkowo taśma do do jej zasilania

Podaj numer katalogowy kierownicy z poduszką, którą chcesz założyć. Numer ten jest widoczny po ściągnięciu poduszki.
Jeśli jest to 32 34 1 159 786, to być może będę mógł coś pomóc.

A poza tym, jak jest w tej chwili przykręcona kierownica do kolumny - nakrętką czy śrubą?

witajcie a czy wymiana kierownicy na taką z poduszką ale w taki sposób żeby ją normalnie podłączyć to bardzo skomplikowana sprawa(moje 525tds orginalnie bez poduszki)?chęci by były

Obecnie kierownica przykrecona jest na nakretke.
Numer sprawdze wieczorem i podam.

Co do podlaczenia wole nie ryzykowac, chce miec nos caly
A nóż odpali.........

Jeszcze jedno pytanie - masz regulację kierownicy w poziomie?

regulacja w poziomie jest. W pionie brak