Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
wspr018 ESPERO 1.8 Celestynów | 2005-02-08 12:47:50 odpalasz go z benzyny czy z gazu ? |
Maciek1235 Wrocław | 2005-02-08 12:52:36 Witam,
Zapalam tylko na benzynie. |
Maciek1235 Wrocław | 2005-02-08 14:17:27 Kałuża nie ma wpływu. Ani myjnia, itp
Wydaje mi się że to jest problem bardziej wilgoci. Jeżdże od mechanika do mechanika i nikt nic nie wiem... |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-02-08 15:41:34
A luknąłeś wieczorkiem, albo b.wcześnie rano tak po dobrych kilku godzinach postoju pod maskę....może warto po ciemoku go odpalić i jednak zerknąć czy nie masz mini "dyskoteki" ?? Różnie to z tymi przewodami bywa /świece..hmmm raczej mniejsze szanse że to one są przyczyną takowego u Ciebie zjawiska?......A co masz zamontowane?? /cablo iświce - jakowe?/ |
![]() Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2005-02-08 18:00:41 U mnie przy tych mrozach jakie teraz panuja pojawił się podobny problem.Wsiadam rano do auta odpalam zawsze na benzynie pierwsze krecenie auto zapala pochodzi chwile i gasnie przy 2 probie odpalenie smierdzi juz benzyna w calym aucie i nie da rady zapalic do piero po dłuższym kręceniu i dobrym operowaniu gazem a dzisiaj niestety akumulator nie wytrzymał już dłuższych kręceń i była dupa.Dopiero pomoc drugiego akumulatora podpietego przez kable dała rade.Po przejechaniu paru km juz jest wszystko ok ale znowu boje sie jutrzejszego poranka.Moze to wina paliwa moze gdzies przymarza albo cos dolałem dzisiaj troche deneturatu do zbiornika ale watpie czy to cos pomoze.Jakbyscie wiedzieli co moze być przyczyna to dajcie znac. |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-02-08 23:57:12
Wow!....niezły pomysł na kontrolę ![]() ![]() Sergiusz!....wygląda na to że zalewa Ci świece ![]() |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2005-02-09 00:18:12
Niezły, ale opisywany już na forum pare razy ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2005-02-09 01:33:41
Jaco jak widzem tylko punktujesz ludzi ostatnio ![]() ![]() ![]() No nie doczytałem o tym sposobie nigdzie i nigdy....w końcu jestem tylko szarym klubowiczem ![]() |
![]() SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2005-02-09 07:44:08 Może ci padł emulator, aj tak miałem u siebie że w czasie deszczu nie dąło sie jeżdzić na LPG, była to wina emulatora wilgoć powodowała zwarcie i spadął na LPG z obrotów. |
![]() Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2005-02-09 11:46:20 Panowie dzisiaj z rana auta zapaliło za pierwszym razem chociaż ledwo co myślałem że znowu akumulator nie wytrzyma ale było ok. Wczoraj tez zapalił ale jak puściłem sprzegło i poszedłem drapać szyby to zgasł i była klapa bo przy tym zalewaniu go poległl akumulator ale teraz do rzeczy.Dzisiaj trzymałem go na sprzegle gdzieś przez 5 min i lekko go gazowałem a jk zacząłem puszczać sprzegło to poczułem tak jakby mi auto zaczynało delikatnie ruszac a był na luzie i po całkowitym puszczeniu sprzegła spod maski słuchać było dziwny dżwięk tak jakby coś piszczało albo ocierało albo tak głośno pracowało sprzęgło i obroty zaczynały wtedy spadać jak znów wcisnąłem sprzegło to była cisza i obroty naromalne trzymał i tak co pusciłem to był ten dziwny odgłos dopiero po przejechaniu jakiś 500m uciszyło sie całkowicie wiecie może co sie dzieje z moim autem? |
![]() DIZMO DAEWOO NUBIRA KOMBI ... WARSZAWA-OSTROŁĘKA-SZCZYTNO | 2005-02-09 13:03:29 cze,
wg mnie to wina gestego oleju w skrzyni biegow. przy takim mrozie zwyczajnie gestnieje, po rozgrzaniu silnika i oleju przestaje ciagnac i obroty sa ok. pozdr |
![]() Navi Klubowy Weteran Auto wybitnie zastęp ... Lublin / Shire | 2005-02-09 15:42:14 Jak dla mnie łozysko wyciskowe sie kończy. Jeszcze troche pochodzi ale w końcu padnie. |
![]() Sergiusz- Espero 1.8 CD+LPG Sosnowiec | 2005-02-09 17:59:54 Navi chodzi ci o to małe łożysko które wymienia sie z tarcza i dociskiem sprzegła.To mnie nastraszyłeś bo to juz chyba powazniejsza robota bo jak pomysle wyciaganie skrzyni itp.... |
wojtaszewski Espero Białystok | 2009-07-27 20:36:01 Witam!
Odnowie temat, gdyż ostatnio zdarzyło mi sie to samo, i to już po raz drugi. Odpalałem go w dużym deszczu i nie chciał zaskoczyć. Po pewnym czasie dopiero zaskoczył, gdy deszcz ustał. Zajrzałem pod maske i zobaczyłem, że pod mechanizmem wycieraczek jest alarm i "coś jeszcze" (nie wiem co) i to wszystko poprostu zamokło. Centralny działa ale alarm stracił glos ![]() druga sprawa, może nie związana ale jednak zaistniała po "piłowaniu w deszczu" to jazda na gazie. Po wciśnięciu mocniej gazu (nawet na luzie na parkingu) wolno wchodzi na obroty i zaczyna sie dusić troche ponad 2500 obr. poprostu jak bym robił przygazowke, mimo że trzymam gaz. Może wy macie jakąś ideologie do tych "czary mary" z esperalkiem. Wspomne tylko jeszcze że na benzynie cyrków z duszeniem nie ma. |