Pytanie o chromy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko czy mozna wykreceic mocowanie plastikowych zdrezaków z fl i przełozyc je do chromów czy beda pasowac ??

nie jestem pewny ale raczej nie. są zupełmnie inaczej wykonane ale odległość od przedniego pasa może być taka sama. jak zejde do garażu to spojrze

fajnie bo własnie kumpel mi przywiuzł 2 zaje..fajne chromy za 50 zł tylko bez mocowan i bede musial cos wykombinowac

najprostsze mocowania to tulejka o wew śr.8mm idziesz od sklepu ze śrubami kupujesz tulejke z wew śr 8mm i srubę z zaokronglonym łbem możesz do tulejki dospawać na końcach płaskowniki tak aby nie wbijała się ani w zderzak ani w karoserie orginalne mocowanie nie są lepsze a te pozwalają na ustawienie takiej odległości od karoseri jaką chcesz czyli montuj i śmoigaj ja tak mam i jest spoko

lepsze od tych??

twoje ładne, ale chyba więcej warte..

Cytat:
2005-02-08 18:13:08, Pat_kdb pisze:
lepsze od tych??

chwalisz sie?

Chopper, nie dogryzaj każdemu . Wolno się chwalić . Wolny kraj. Pat ... chromy powalają !! Naprawdę piękne. Ile dałeś za nie i skąd je masz

Cytat:
2005-02-08 16:33:41, dziambel pisze:
mam pytanko czy mozna wykreceic mocowanie plastikowych zdrezaków z fl i przełozyc je do chromów czy beda pasowac ??

chyba nie ale możesz zrobić mocowania z profili zamkniętych i odpowiednich śrób wtedy zrobisz sobie ładnie blisko nadwozia i jest lux

Phhhiiiiii ja też mam takie a sie nie chwale
psssss.... fotki w profilu

eeee no gupoty gadacie...
oryginalne mocowania mają wąsy które sie podgina przed założeniem, zeby było na wcisk, to raz...
dwa... nie moze ci się zderzak wcinać w karoserię (mowa o chromach) jesli masz prosty pas przedni, ja mam krzywy i wchodzi mi chrom w lewy błotnik....
sama tuleka będzie za sałaba.. nie mam pomysłu na zrobienie innego mocowania niz oryginalne bo takie za psie pieniądze lezą na co drugim szrocie...
tuleję trzeba by przyspawać do dużej podkładki i druga duża od strony bagaznika... za duzo dłubania jak dla mnie...
a przy okazji... malujecie chromy od środka przed złaożeniem?? jesli tak to czym??
pozdro...

no takimi chromami to sie wolno a nawet trzeba chwalic. dalem AZ 50 PLN;p

Cytat:
Pat_kdb pisze:
no takimi chromami to sie wolno a nawet trzeba chwalic. dalem AZ 50 PLN;p

Dałeś ROSZE, stary. Grosze. GRATULUJĘ !!!!!!!!!!!!

Ja maluję farbą bezbarwną, a najpierw smaruję odrdzewiaczem. I co pół roku bezbarwną.

na razie sa leciutko natluszczone i spoczywaja do maja;]

Odgrzebuje kotleta. Potzebuje znac dlugosc rurek z mocowania TYLNIEGO chroma do 126p. Pilne

ma byc dzis czy moge jutro zmierzyc?

Cytat:
2007-07-11 21:07:59, jaqo pisze:
ma byc dzis czy moge jutro zmierzyc?

Lepiej na dzis. BO w piatek wyjezdzam na Berg Cup a w nocy jutro dopiero z Zakopca wracam z pracy i nie zdazy mi tego nikt dorobic.

U mnie 75 mm ale pewny nie jestem czy ktoś nie ingerował już w te rurki

no ja zmierzylem ale bez zdejmowania zderzaka to mi wychodzi raczej 80mm ale moge jutro zdjac zderzaczek

Cytat:
2007-07-11 21:16:54, jaqo pisze:
no ja zmierzylem ale bez zdejmowania zderzaka to mi wychodzi raczej 80mm ale moge jutro zdjac zderzaczek

Dobra zrobie 80 i najwyzej w piatek obetne jak mi jutro zmierzysz