....czy to drogo?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...mechanik krzyknął za uzczelniacze ze ściąganiem głowicy 300 zł robocizny plus części. Czy to drogo, bo nie mam żadnego porównania???

jak z docieraniem zaworów to norma. jak bez to drogo.

przyjedź do mnie. zrobię Ci za 200 z częściami. do lublina nie tak daleko. ewentualnie nawet po kosztach części (załącznik mile widziany)

[ wiadomość edytowana przez: zabel dnia 2005-02-08 21:31:04 ]

[ wiadomość edytowana przez: zabel dnia 2005-02-08 21:32:37 ]

Dzieki za propozycje, godna przemyślenia

Na czym plega docieranie zaworów i co to daje???? Jakie są potrzebne części przy robieniu uszczelniaczy ze ściąganiem głowicy i jaka cena????

mi mechanior wymieniał uszczelniacze na zaworach bez zdejmowania głowicy i wziął za to 50 zeta

[ wiadomość edytowana przez: czerwcu dnia 2005-02-09 10:10:53 ]

Bylem dzis u mechaniora, który powiedzial, ze nie robi uszczelniaczy bez sciągania głowicy. Ale drugi taki znajomy, zaoferowal sie zrobic za 200 bez sciagania glowicy, pulus części oczywiście.

Czy ktos poleci mi mechanika w Wawie, ktory solodnie i tanio zrobi mi uszczelniacze bez sciagania glowicy???

I jeszcze pytanko. Do tylnych amorków potrzebne są jakieś gumy. Mechanior powiedział, że mogą być uszkodzone i nowe to koszt nawet 100 zł! Czy ktos wie gdzie ewentualnie zamienniki, albo używki?

pozdrawiam

Zabel, jak tak dalej beda mi krzyczec kosmiczne ceny, to chyba sie do Ciebie do Lublina wybiorę

do tylnych amorków nie idą żadne dodatkowe gumy. tylko te tuleje (wprasowane w mocowania) co są razem z amorkiem (ich żywotność przewyższa żywotność amorka). kupując amorki od razu masz to zainstalowane, tylko przykręcić. może chodziło mu o gumę na górze sprężyny? nie widziałem jeszcze żeby to sie rozpadlo ale jakby co, to mam.
ha ha... za dwie stówy to jeszcze wypoleruję głowicę. bez zdejmowania taka cena ! to się napracuje. chciałbym tak zarabiać : 100 na godzinę. daj mi dwie paczki to dotrę zawory , wymienię uszczelniacze, wypoleruję komory spalania i denka tłoków.

...Zabel, zaczynam sie poważnie zastanawiać czy do Ciebe nie podjechać. Ile by ci ta robota zajela czasu, co bys potrzebowal i ile by wyszlo z częściami.... Chodzi o to czy bys sie w jeden dzien wyrobil....

jeden dzień wystarczy. pod warunkiem ,że przyjedzieszs nie w niedzielę to wszystko kupimy na miejscu. koszt części 100- 120 zł. a może być nawet z 80- 90 zł (w zależności czy będą od ręki tańsze zamienniki.). uprzedź mnie kilka dni wcześniej to zrobię rozeznanie i pożyczę do ojca przyrząd do docierania zaworów. czy myslisz tez o zmianie pierścieni? koszt 115 zł (+ /- 10%.)

Ja ostatnio wymieniałem uszczelniacze, zdejmowali mi głowice i zapłaciłem 150zł