| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kozak_WRC Audi A4 Avant Wrocław | 2005-02-08 17:19:58 Witam,
Mam problem z odpaleniem mojej czarnej strzały. Essi '91 1,6 EFi z gazem. W niedzielę przejechałem ok. 500km (na gazie) i wszystko było OK. Samochód postał przez noc na sporym mrozie i w poniedziałek już nie zapalił. Akumulator jest nowiutki i kreći bardzo ładnie, ale jakby nie dochodziło paliwo... W baku było mało benzyny, ale na odpalenie powinno spokojnie wystarczyć! Na gazie odpalić nie mogę (wiem, że to niezdrowe, ale w razie braku dopływu benzyny, to bym chyba spróbował...). Podejrzewam, że przy małej ilości benzyny mógł zaciągnąc jakiś syf ze zbiornika, albo może jakąś wodę z baku? Ta woda mogła przymarznąć z przewodzie paliwowym... Tak domniemuję... Dolałem mu 5 litrów benzyny, ale to nic nie daje. Co robić? Czekać na odwilż? Macie jakiś pomysł? Czy po wielu próbach odpalenia świece mogą być zalane? Wycześcić je? Pomóżcie. Dzięki. |
PUNIU Sympatyk FEFK stary rupiec-odjecha ... 97-200 | 2005-02-08 21:10:51 moj z kolei tylko w sobote odmowil posluszenstwa (zona probowala go uruchomic) i dzisiaj po dopaleniu (za pierwszym razem) i przejechaniu 150m jak przelaczylem na gaz to momentalnie zgasl i potem nie chcial odpalic
poczekalem troszke i zapalil w pracy 8h ladowalem aku i teraz jest bardziej zwawy - zoabczymy rano a co do syfu w zbiorniku to chyba racja - jak mialem malo paliwka to i przy cieplym silniku czasami mial problemy z zapaleniem - teraz wlalem do pierwszej kreski i znacznie lepiej mu to idzie |
PUNIU Sympatyk FEFK stary rupiec-odjecha ... 97-200 | 2005-02-09 07:41:11 no i po wczorajszych zabiegach autko dzis duzo razniej zapalilo - z 5 obrotow walem i zaczal sie rozkrecac |
Kozak_WRC Audi A4 Avant Wrocław | 2005-02-09 09:36:34 Dzięki za uwagi. Widzę, że nie tylko ja mam ten problem... Jeżeli chodzi o pompę to raczej działa, bo przy przekręceniu kluczyka w stacyjce słychać burczenie, jak zawsze (to chyba pompa, co?).
Chyba poczekam na koniec tygodnia, ma być cieplej... może odpuści... Pozdrawiam, Niepocieszony user... (autobusów...chwilowo) |