Które radio byście wybrali (na moim miejscu ;))???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pewnie się powtarzam ale jeszcze raz spytam:

Dodam że kasa jest dla mnie bardzo ważna i że nie mam w aucie zbyt dobrych głośników. Nie chce też robić z samochodu profesjonalnego studia nagrań

1. FIRST 4108 345 zł (chyba najwyższy model tej firmy
2. JVC KD-G401 499 zł
3. PIONEER DEH 4700 555 zł

PIONEER!!! jestem przywiązany do tej marki, gorąco polecam

ja na pewno pioneera, mam ppioneera, nie ten model ale inny i jestem w pełni zadowolony

Cytat:
mam ppioneera, nie ten model ale inny i jestem w pełni zadowolony

Cytat:
PIONEER!!! jestem przywiązany do tej marki, gorąco polecam

a słuchaliście jakichś innych marek czy nawet innych modeli na tym samym sprzęcie (głośniki okablowanie), żeby mieć porównanie.....????

First..... raczej bym się w to nie pchał.... oglądałem otwartego firsta... i wyglądał słabiutko... zwłaszcza sekcja wzmacniacza.....

Pioneer i JVC to podobny poziom... więc wybieraj albo portfelem albo oczyma.... który Ci się bardziej podoba...

Najlepiej pojedź do jakiegoś salonu CA i pomacaj odsłuchaj oba radyjka i wtedy wybierz

[ wiadomość edytowana przez: kruchacz dnia 2005-02-09 15:30:39 ]

Ja mam JVC i bardzo je sobie chwalę gra super tylko że mój to starszy model . Na Firsta bym się nie zdecydował :/:/

Cytat:
2005-02-09 15:28:16, kruchacz pisze:
a słuchaliście jakichś innych marek czy nawet innych modeli na tym samym sprzęcie (głośniki okablowanie), żeby mieć porównanie.....???? First..... raczej bym się w to nie pchał.... oglądałem otwartego firsta... i wyglądał słabiutko... zwłaszcza sekcja wzmacniacza.....

No własnie miał ktoś okazję posłuchać i porównać??

kruchacz a jakiego firsta widziałeś w środku. Bo kumpel co naprawia właśnie mówił mi że w firstach to ścieżki nie za ładnie wyglądają i wszystko jest tak nabadzigane, a w firmówkach to jest wszystko od linijki .
Tylko tak się zastanawam czy dotyczy to też najdroższych firstów

Nie mam pojęcia jaki to był first ale na CD i z mp3.... więc chyba wyższy model... a wyglądał jakby go Pan Lucek po godzinach w garażu przy świeczce lutował.... z tego co znalazł w garażu...

Ja mam Pioneer'a i naimiętnie co rok pęka w nim taśma łącząca panel z resztą - mam uchykny panel. W serwisue chcą 150PLN za taka taśmę, na wolumenie można kupić za 30PLN, ale trzeba sobie przelutować wtyczkę...

JVC,bo mi sie najbardziej podoba a parametry takie same.

JVC

Cytat:
2005-02-09 15:37:59, Seba pisze:
JVC,bo mi sie najbardziej podoba a parametry takie same.

To tak jak mnie
pod względem wyglądu:
1. JVC
2. FIRST
3. Pioneer

Cytat:
2005-02-09 15:45:48, MasterCheat pisze:
To tak jak mnie pod względem wyglądu: 1. JVC 2. FIRST 3. Pioneer

no to juz sobie odpowiedziales ktore

Cytat:
2005-02-09 15:48:37, Seba pisze:
no to juz sobie odpowiedziales ktore

No jasne. Tylko te 150 zł różnicy mnie jakoś tak chamuje

Cytat:
2005-02-09 15:28:16, kruchacz pisze:
a słuchaliście jakichś innych marek czy nawet innych modeli na tym samym sprzęcie (głośniki okablowanie), żeby mieć porównanie.....???? First..... raczej bym się w to nie pchał.... oglądałem otwartego firsta... i wyglądał słabiutko... zwłaszcza sekcja wzmacniacza..... Pioneer i JVC to podobny poziom... więc wybieraj albo portfelem albo oczyma.... który Ci się bardziej podoba... Najlepiej pojedź do jakiegoś salonu CA i pomacaj odsłuchaj oba radyjka i wtedy wybierz [ wiadomość edytowana przez: kruchacz dnia 2005-02-09 15:30:39 ]

Zanim kupiłem swojego pionka, oglądałem, dotykałem, i przesłuchiwałem inne marki i modele. Jestem subiektywny ok, ale pioneerki z którymi miałem kontakt zasłużyły sobie na taką, a nie inną opinię. pozdrawiam

te JVC prezentuje się najlepiej, Pioneer nie robi za specjalanego wrażenia. a co do Firsta to nie polecam, nie dlatego, że First, ale widziałem u kumpla. To na każdej nierówności mu przeskakiwało, wyświetlacz tragedia, lepiej jak choinka, do tego jakośc wykonania i prezencja była na poziomie zabawki dla 3 latka.

Jak dla mnie to tylko Alpine, nic innego
Alpine rządzi.

No tak ale wybór jest między JVC, Pioneerem a Firstem ...

A alpine to zdecydowanie inna liga cenowa i jakościowa... a moze Nakamichi .....

jak chcecie sie zdolowac to proponuje wejsc na stronke
alpine
i sprawdzie tam cene modeli
CDA-9851 albo CDA-9847

a na e-bay'u sa jeszcze tansze

Cytat:
2005-02-09 16:53:45, kruchacz pisze:
No tak ale wybór jest między JVC, Pioneerem a Firstem ... A alpine to zdecydowanie inna liga cenowa i jakościowa... a moze Nakamichi .....

niom słyszałem że nakamichi to juz zupełnie inna liga
ale ja też polecam JVC kiedyś miałem i sobie chwaliłem (teraz mam rockforda i jest jeszcze lepiej )

Alpine

Kupiłem coś takiego w media za 599pln. Stosunek cena/jakość przerósł moje oczekiwania.

Kolega kupił trochę wcześniej, najpierw Kenwooda. Mówiłem kup Alpine.
Nie podobał mu się. ok.
Wymienił na clariona z mp3.
Nie podobał mu się dźwięk.
Wymienił na Alpine.
I co??? Full satisfaction
Nie powiem............a nie mówiłem.