Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
OLOBONO Opel Omega B 2.0 16v ... Toruń | 2005-02-09 18:12:59 sprostowanie w ferworze żali i płaczów pomyliłem się, chodzi o lusterko lewe od strony kierowcy |
![]() ilku LOB MEMBER Omega B234 Koszalin | 2005-02-09 18:16:05 witam
miałem poddobną sytuację 2 miechy temu, tylko że chodziło o lewe lusterko. Niestety musiałem zakupić całe, ponieważ tej owiewki też brakowało ![]() Oby im łapy pousychały! ILKU |
![]() syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2005-02-09 18:55:38 macie racje banda oszolomow, ale napisze taki maly szczegol chociaz mowilem znajomemu ze to moze sie kiedys odbic na nim gorzej i zamiast lusterka zdemoluja mu lakier albo auto, poniewaz on wkleil w szczeline miedzy wklad lustra a obudowe polamane zyletki i kiedys rano widzial krew na lusterkach i wklady sie uchronily przed kradzieza, ale kiedys ...... moze mu to nie wyjsc na dobre. pozdro |
![]() miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2005-02-09 18:55:45 Mi puknęli na szczęście same wkłady. Za to, gdy kradli mi radio, to zalało mi siłownik centralnego. W odstępie niecałego miesiąca poszło około 1kplnów (wkłady, szyba, siłownik). |
![]() tomcio Omega B 2.5 TD Warszawa | 2005-02-09 21:18:38 Witam,
mam kawalek lusterka do B (ze szrotu) potrzebowalem silniczka ( ale okazalo sie ze moj jest sprawny ) Ciezko ta OWIEWKE wymontowac - ale jak sie postarasz to moze sie uda ![]() ![]() jak chcesz to wysle ... |
![]() cruonline Opel Omega B MV6 (sk ... Katowice | 2005-02-10 11:46:45 Mnie tez 2 razy borsuki zap***doliły wkłady z lusterek i raz dysze spryskiwaczy reflektorów.
Moje rozwiązanie problemu: - czujniki wstrząsowe do każdego lusterka i podłączyć do alarmu. - krańcówki na dysze spryskiwaczy reflektorów (od środka) Bo żeby te dysze wyrwać, to najpierw trzeba wysunąć, więc jak ktoś to zrobi, włączy alarm i przy odrobinie szczęścia zabraknie mu nerwów na dokończenie dzieła ![]() Zaletą tego rozwiązania jest jego delikatność. Nikt nie będzie nam demolował samochodu bo się alarm włączył. Inwestycja niewielka a potencjalne korzyści duże. [ wiadomość edytowana przez: cruonline dnia 2005-02-10 11:50:09 ] |
![]() robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2005-02-10 17:45:35 OLOBONO
Kup sobie same wkłady asferyczne 30zł szt. do tego matę grzejną 8zł. szt. i wszystko na silikon czyli 38złociszy na jednastronę i wszystko przykleiłem silikonem do silniczka i chodzi bez zażutu jak dmuchną to w plecy tylko 76zł. a to jest różnica znaczna niż kupić używki za 500 stówek [ wiadomość edytowana przez: robert1x dnia 2005-08-14 19:34:35 ] |
![]() Krzysiu1981 Transport 1,6t cała ... Warszawa | 2005-02-10 17:50:36 kiedyś sąsiadowi kradli wkłady lusterka z mercedesa - chyba z 5 razy - za kązdym razem kupował nowy wkład (ładny nieużywany itd.) to dodatkowo "mobilizowało" złodziej do dalszych kradzieży - wkońcu kupił używany za grosze (lekko wyszczerbiony) i już mu więcej nie ukradli...... |
![]() cruonline Opel Omega B MV6 (sk ... Katowice | 2005-02-10 18:33:38 No Panowie!
Rewelacyjne rozwiązania. Jedno to oszpecić sobie lusterka, żeby nie motywować złodzieja. Posunę się dalej, może tak samemu upier***ić sobie lusterka, wybić szyby i porysować lakier. Efekt murowany! Może tak trochę szacunku do własnego samochodu? Drugie to ułatwiać złodziejowi pracę, żeby było taniej. W tym drugim przypadku to już widzę przed oczami jak zamieniacie się w centrum zaopatrzenia w części do omegi. Po co mają za każdym razem szukać, zawsze pojdą do Ciebie, bo u Ciebie części same łatwo odchodzą ![]() Panowie, ze złodziejstwem trzeba walczyć i to sprytnie a nie dostosowywać się i naginać. Wtedy wszyscy przegramy a oni będą nas mieli za frajerów. |
Zdroja Opel Omega A 2.4i Pyrzyce / Szczecin | 2005-02-11 17:56:08
Zawsze myślałem, że jak się kupuje oryginalne, nowe, to się ich niechęci, bo nie nakręca się im rynku. Ale jak mi zapier...lili trzeci komplet lusterek, to się poddałem. I kupiłem na giełdzie (pewnie swoje). Omegi już to do siebie mają, ze części z nich są chodliwe. Moja rada: -mi najczęściej kradli kołpaki, listwy i wkłady do lusterek, więć: na lusterkach wygraderowałem numer rejestracyjny i mam już od dawna spokój, - listwy progowe mam przyweircone ![]() -tanim kosztem kupiłem alufelgi- te szprychowe, oryginalne z Omegi A. Złodzieje nie są nimi specjalnie zainteresowani i problem z kołpakami zniknął ![]() A swoją drogą pourywałbym łby tym złodzieją |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-02-12 10:35:03 siemka ja natomiast widziałem u znajomka patent tego typu... po paru pozbyciach sie wkładów w mitsubishi galant 95 rok kupił podróbki i sprytnie je nadbił tak że jedno i drugie jest pęknięte < niestety> to był jedyny sposó chodz nie do końca dobry. ja dziękuje bogu żę moja omcia stoi w domciu w garażyku cieplutkim . uff pozdro. a gówniarzom co kradną zamiast jeść kaszke w domu i oglądać pankracego h... w d.... ![]() |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-02-12 10:35:56 siemka ja natomiast widziałem u znajomka patent tego typu... po paru pozbyciach sie wkładów w mitsubishi galant 95 rok kupił podróbki i sprytnie je nadbił tak że jedno i drugie jest pęknięte < niestety> to był jedyny sposó chodz nie do końca dobry. ja dziękuje bogu żę moja omcia stoi w domciu w garażyku cieplutkim . uff pozdro. a gówniarzom co kradną zamiast jeść kaszke w domu i oglądać pankracego h... w d.... ![]() |
![]() totr V8/C200 łódż/belfast | 2005-02-15 09:58:15 a prawda jest taka że złodziejaszki nie patrzą czy jest lustro podpisane czy też uszkodzone ![]() ![]() ![]() tak więc moim zdaniem nie ma co dłubać przy wkładach bo to nas nie uchroni przed kradzieżą ![]() |
![]() cruonline Opel Omega B MV6 (sk ... Katowice | 2005-02-15 13:05:30 jak już pisałem wcześniej czujniki alarmu w lusterkach u mnie się sprawdzają. Biorąc pod uwagę, że wiekszość z Was lubi "pomajsterkować" nie widzę problemu.
Moim zdaniem to lepsze rozwiązanie niż znakowanie i inne techniki (których w nocy, w pośpiechu złodziej i tak nie zauważy) bo odstrasza i nie szpeci. |
kielkac | 2005-08-14 18:30:04 wlasnie dzis w nocy stracilem wklad... ![]() demontaz oczywiscie "najwyzszej" klasy, plastikowe zaczepy połamane, drzwi lekko zarysowane... ja pier**le, ku**a... ![]() |