...gdy wybucha podtlenek azotu...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
....nasz samochód wygląda po tym tak:

Maxima po wybuchu butli z podtlenkiem azotu

e on dostał takiego kopa że spalił się w atmosfeże

[ wiadomość edytowana przez: dr_killer dnia 2005-02-09 21:55:00 ]

To napewno wybuch tylko butli podtlenku azotu?

Może miał lpg samoróbkę

Taki był opis na jakiejś stronce amerykańskiej (znalazłem tą fotkę już dawno temu i nie pamiętam adresu). Nic o LPG nie wspominali

Robi wrazenie

To musiało być WIELKIE BUUUUM!!!!!!

Koles pewnie nie spodziewal sie takiego przyrostu mocy, a znajac wlasciwosci podtlenku musialo mu bys wesolo

No a podobno podtlenek azotu jest niepalny...

Cytat:
2005-02-11 11:21:34, Maxiu-Punto pisze:
No a podobno podtlenek azotu jest niepalny...

właśnie kiedyś coś czytałem że jest nie palny trza to sprawdzić

No a ma ktoś tutaj podtlenek azotu?

to nie podtlenek to instalacja Lovato...

podtlenek jest niepalny, a jego zaleta to taka ze pod wplywem 450 C moze sie rozkladac 2 N2O --> 2 N2 +O2 i tworzy mieszanine 33% tlenu czyli o 10% wiecej niz jest w powietrzu i po rozkladzie moze tworzyc mieszanke z paliwem i dopiero jest palny, palenie podtlenku to tak jak podpalanie powietrza , a sam podtlenek to gaz rozweselajacy uzywany do znieczulenia

n2o to gas rozweselajacy

bull shit n20 ni ewybucha

moze koles w butle młotkiem walil ale tak prawde mowiac to tylko robota cisnienia w przepakowanej butli raz widzialem kuchenke gazowa po eksplozji szybkowara, wygladala jak deskorolka a ma suficie nie bylo tynku

Cytat:
bull shit n20 ni ewybucha

Nie no jasne-właścicielowi tej fury się tylko wydawało, że woził to w bagażniku. Puścił bąka i stąd ten cały bałagan.

Pisałem to już: gdzies w necie jest cały arykuł o tym wybuchu i jest więcej zdjęć. Fura temu kolesiowi wybuchła w garażu. Poza tym gaśnice też służą do gaszenia pożarów a jak się ją odpowiednio potraktuje, to robi podobne spustoszenia i wcale jej nie trzeba podgrzewać Generalnie jest to sprawa ciśnienia w środku takiej butli a nie fakt czy coś tam w środku jest wybuchowe/palne czy nie.

Dobrze gada dac mu vódki

ja Ci dam LOVATO!!!!!!

Cytat:
2005-02-15 13:28:42, SVERAdesign pisze:
ja Ci dam LOVATO!!!!!!

ja tez poprosze o jedna sztuke