Mk4- pomocy...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich i mam pilne pytanie - jako że w poniedziałek czeka mnie wymiana kpl sprzęgła potrzebuję wymiary takiego bolca coby wycentrować tarczę w docisku - chcę go sobie wytoczyć a nigdzie nie mogę znaleźć wymiarów tegoż, tylko w książce jakiś numer katalogowy pomóżcie ... pozdrawiam

liked, dzięki wielkie, wnoszę że narysowałeś mi wałek sprzęgłowy ? a ten bolec centrujący nie jest stopniowany - większa i mniejsza średnica ? w książce naprawy jest tylko jego niewyraźne zdjęcie

potrzebujesz tylko te 2 wymiary.. dalej juz chodzi lozysko oporowe.... a na wieloklinie wartosci sa niezmienne.... oczywiccie jest to czesc walka ktora potrzebujesz do wycentrowania tarczy sprzegla..... mozesz tez to zrobic bez walka centrujacego.. wystarczy ze poskaladasz wszystko a palcami wyczujesz odleglosc tarczy do krawedzi docisku,..... to tez jest dobry sposob

jeszcze jedno.. do jest wartosc zewnetrzna wieloklinu..... teraz tak pomyslalem ze ty bys potrzebowal szerokosc w wezszej czesci walka (w wyzlobieniach wieloklinu)