Sygnał dzwiękowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
o co chodzi z tym sygnałe dzwiękowym, który słychać po przekręceniu klczyka(pojedyńczy sygnał), a np u mnie czasami pojawi się on dopiero po kilkudziesięciu sekundach jak już jadę. Czasami pojawia się on wróżnym czasie, może ktoś wie od czego on jest ???

Prawdopodobnie chodzi ci o sygnał "gong". Jest to sygnał, który zawsze pojawia się przy spadku temperatury zewnętrznej w momencie przejścia przez poziom 3 st. C, oraz w momencie włączenia zapłonu, gdy temperatura zewnętrzna jest poniżej 3 st. C. Jest to ostrzeżenie, że może wystąpić gołoledź.

rzeczywiście chodzi o gong od temperatury, zauważyłem, że nawet w momencie gdy temperatura spadnie poniżej 3 stopni na plusie to oprócz gongu na wyświetlaczu pojawia się temperatura nawet wówczas gdy był nawet włączony zegar. Dzięki

Ja mam przy okazji pytanie jeśli chodzi o ten sygnał u mnie w e-36 też jest szeroki komputer ze wszystkimi bajerami ale niema żadnego sygnału dzwiękowego może coś jest uszkodzone a tak wogule to skąd ten sygnał dochodzi z bord komputera czy jest jakiś głosniczek do tego

Jest głośniczek ale nie wiem gdzie dokładnie u mnie słychać jakby w okolicy kierownicy E-34

w e36 glosniczek jest wlasnie pod kierownica pod plastikiem ktory oslania kolumne kierownicy

Tolo napisz mi coś dokładniej na temat tego sygnału przy jakich funkcjach się odzywa w którym miejscu jest dokładniej ,bo patrzyłem u mnie i wisi troche wolnych kostek.Może wiesz która to kostka jaki ma kolor i jakiego koloru do niej kable wchodzą.Dzięki i pozdrawiam.

o ile pamietam to do tego glosniczka ida 2 kostki i sporo kabli ale koloru nie pamietam, ja mam prosty komputer i u mnie ten golosniczek sygnalizuje chyba tylko temperature +3 stopnie i ponizej.

Cytat:
2005-02-11 23:05:40, kornat pisze:
Jest głośniczek ale nie wiem gdzie dokładnie u mnie słychać jakby w okolicy kierownicy E-34

W E-34 głośnik ten jest przymocowany do osłony plastikowej nad pedałami.