| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Qba6tak Miłośnik FSO Polonez 1.5 SLE Radom, Kielce | 2005-02-11 09:14:21 Sprawdź szczelność układu zasialania LPG, bo takie spalanie to jest raczej niemożliwe . |
Rawuk Miłośnik FSO GD i GD Zakoniczyn | 2005-02-11 22:26:20 A ja tyle mialem na sprawym ukladzie Po prostu "moi" gazownicy nie wierza "w te wszystkie komputery" i regulowali instalacje na sluch I wlasnie takie mialem spalanie Dopiero fachowcy doprowadzili uklad do porzadku i mnie to kosztowalo Ale wole zaplacic niz jezdzic na gwarancji do tych partaczy |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2005-02-12 11:36:18
eee dopiero jak ci Maras ustawi w Alfie to będzie bajerka |
EL_TORO Miłośnik FSO fso polonez tomaszow maz | 2005-02-15 00:47:07 siema .powiem ci tak sprawdz reduktor(parownik)jezeli jest stary wystarczy ze ma ok 3 lat to juz jest do bani mozesz go wymienic jezeli stwierdzisz ze jest cos w nim nie tak bo same bebechy do parownika nie kupuj bo jest to roznica ok 50-70zl najlepiej caly reduktor.o spalaniu 25 l gazu slyszalem ale to tylko wtedy kiedy auto mialo montowany gaz i trzeba bylo przejechac jakas ilosc km zeby pozniej go ustawiac tyle ze to chyba dotyczy raczej starszych instalacji albo elektrozawor sie blokuje i puszcza gaz non stop a wiadomo ze silnik wszystko wezmie a nie spali.jezeli regulacja pod komputer nie pomoze no to moim zdaniem parownik albo jak tu inni wspomnieli gdzies jest nieszczelny uklad gazowy. |
Plush Polonez ATU 1,6 GLI Chełm | 2005-02-15 08:04:32 Heh ja mam taki problm juz od ponad roku - bywaly momenty ze potrafil ponad 30 l/100 km wziac i to w lecie... Instalacja byla sprawdzana pod katem szczelnosci, membrany w parowniku wymieniane, conajmniej 8 regulacji i nic sie nie zmienilo... |