Drgania silnika.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Od pewnego czasu w moim esperaku siedząc w kabinie odczuwam delikatne drgania w silnika (1,5) w szczególności na biegu jałowym. Byłem u mechanika, przegazował silnik, pooglądał i powiedził żę wg. niego wszystko jest ok. Ale ja wiem że poprzednio drgań w kabinie nie odczuwałem. No i mam pytanie, czy spotkał się ktoś z podobnym problem? Przed "drganiami" robiony był rozrząd z pompą wody oraz wydech, ostatniu już po "drganiach" uszczelka pod głowicą oraz kopułka rozdzielacza mam jeszcze przebicie na kablach wysokiego napięcia, ale tu chyba nie leży problem. Przebieg 82 tys. ale sądząc po stopniu zużycia może być większy.
pozdrawiam

spokojnie, to chyba dość częsta przypadłość naszych autek, ja przynajmniej też tak mam i na gazie i na pb... więcej na ten temat znajdziesz w wyszukiwarce.

Cytat:
... mam jeszcze przebicie na kablach wysokiego napięcia, ale tu chyba nie leży problem.

A ja myślę że właśnie tu, silnik nie pracuje równomiernie (gubi zapłony) i się telepie

Tom

Ktoś o tym pisał, ale nie bardzo mi się chciało wierzyć, aż nie sprawdziłem na własnym przykładzie. PODUSZKI lub poduszka po silnikiem, Po wymianie drgani prawie ustały. A faktycznie wczesniej wyglądało to na ewidentne kłopoty z silnikiem

Cytat:
2005-02-11 13:48:32, Navi pisze:
Ktoś o tym pisał, ale nie bardzo mi się chciało wierzyć, aż nie sprawdziłem na własnym przykładzie. PODUSZKI lub poduszka po silnikiem, Po wymianie drgani prawie ustały. A faktycznie wczesniej wyglądało to na ewidentne kłopoty z silnikiem

Tym tajemniczym kimś byłem Ja
To był jój pierwszy i jak na razie jedyny większy problem z Espero.

A wszystko było TU:
Mam problem... drgania silnika na niskich obrotach

Cytat:
2005-02-11 12:03:20, adaman pisze:
mam jeszcze przebicie na kablach wysokiego napięcia, ale tu chyba nie leży problem.

Nie rozumiem
Sam piszesz ze masz przebicie na kablach. Prawdopodobnie to jest przyczyną osłabienia iskry i telepania silnikiem.
Drgania silnika są typowym objawem ale w silnikach 1.8, 2.0.

Witam.
Jak założę nowe przewody napiszę jaki dało to efekt. Mam jeszcze inny problem, auto słabo "idzie" na benzynie a na gazie normalnie, ale to może w innym temacie.
pozdrawiam

Cytat:
2005-02-14 07:46:52, adaman pisze:
Witam. Jak założę nowe przewody napiszę jaki dało to efekt. Mam jeszcze inny problem, auto słabo "idzie" na benzynie a na gazie normalnie, ale to może w innym temacie. pozdrawiam

Zmień filterek paliwa.

Cytat:
2005-02-14 07:54:09, kisztan pisze:
Zmień filterek paliwa.

No właśnie, dzisiaj jadę do mechanika.

Cytat:
2005-02-11 13:48:32, Navi pisze:

też obstawiam poduszkę u mnie kiedyś padła prawa (ta przy rozrządzie i całą budą telepało przy odpalaniu i przyspieszaniu wymieniłem i wszystko wróciło do normy, przyczyną też mogą być przewody autko gubi iskrę i kiepawo pracuje, w sumie nie wiem na co czekasz lubisz mieć ognie świętego wita pod maską

[ wiadomość edytowana przez: riko dnia 2005-02-14 10:58:19 ]

Wymieniłem przewody WN, drgania niestety nie ustały, może te poduszki pod silnikiem?
pozdrawiam