Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-12 01:16:31 Witajcie!
Mam takie problem. Kupilem sobie licznik do Fiata 125p z okraglymi zegarami i obrotomierzem. Chce go podlaczyc ale nie wiem czy sam dam rade? Tzn wiem jak sie uzywa srubokreta itp. Ale co z obrotomierzem. Moj Fiat jest z 1986r. Ktos mi powiedzial ze koncowki sa standardowe i ze nic nie trzeba zminiac i ze przewody sa powyprowadzane. Czy to prawda. Jeszcze tam nie zagladalem i troche sie boje (czy oprocz odkrecenia srubek jest cos o czym powinienem wiedzic przy zdejmowaniu starych zegarow?). Moze na stronie FSO Auto Klubu napisalby ktos artykul na ten temat? Dzieki za wszelkie porady .ESP. |
![]() gwizdziu Miłośnik FSO polonez 1.5 SLE wałbrzych | 2005-02-12 08:46:04 sprawa jest prosta dwa zlacza ktore sa w zegarach z kreska podlanczasz tak samo do zegarów okraglych a do srodkowego zlacza podlanczasz ogrotomierz- tylko 1 przewód brazowy (w wiazce instalacyjnej jest wieceji: uziemienie, +12V, do podswietlenia, aby podłączyc obrotek montowany obok zaslepki radia). Brazowy przewód podlanczasz na zlacze srodkowe w zegarach styk pierwszy od dolu od strony obrotomierza. Styki obrotomierza muszą byc połączone krotkimi przewodami ze stykami na plytce drukowanej. Mozna tez obrotek podlaczyc bezposrednio, pomijajac zlacze w zegarach, wykozystojemy wtedy 3 przewody z wiazki: bialo czarny na uziemienie, pomaranczowy +12V, brazowy 1.
W okraglych zegarach mozesz jeszcze podlaczyc sobie kontrolke swiatel awaryjnych i np. ubytku plynu hamulcowego. Jak masz jeszcze jakies pytania odnosnie instalacji to pytaj. |
![]() esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-12 14:40:02 Dzis odkrecilem stary licznik (bo wymienialem zarowke od ladowania) no i sa tam tylko dwie kostki a w nowym (z okraglymi zegarami i obrotkiem) sa trzy wejscia. Jak kupilem zegary to dostalem te trzy kostki z kablami
pierwsza kostka: niebieski, czerwony, zielony, bialo-czerwony, brazowy, bialo-czarny druga kostka: czarno-zolty x2, czarno-szary, zielony, niebieski, czarno-niebieski trzecia kostka: zielono-czarny, bialy, rozowy, czerwony, szaro-czerwony, pomaranczowy x2 No i teraz prosze powiedziec mi co i jak mam podlaczyc? Aha i jak wyprowadzic ten przewod na cewke? Dzieki z gory i sorry ale dopiero zaczynam sam zajmowac sie fiatem. Do tej pory robilem to z tesciem ale on juz nie ma dla mnie czasu. Moze i dobrze. Wiecej sie naucze ![]() |
![]() esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-12 14:45:16 I jeszcze jak jest z tym podlaczeniem, pozostalych kontrolek, ktore nie byly uwzglednione w starych licznikach. Chodzi mi tu o:
- (P) ten znaczek (to chyba od hamulcow) - przeciwmgielne - i ten z olejem - i od grzania szyby tylniej (ktorej na razie nie mam grzanej ![]() bo chyba juz reszta jest uwzgledniona Sorry za igorancje, ale naprawde nie wiem jak sie one nazywaja. |
![]() gwizdziu Miłośnik FSO polonez 1.5 SLE wałbrzych | 2005-02-12 15:59:54 tak jak juz pisalem dwie kostki pidlanczasz identycznie jak w starym zegrrze a srodkowa robisz z wiazki do podlaczenia obrotka obok zaslepki radia. musisz ja poprostu w kadlach takie wolne przewody i wykorzystujesz tylko brazowy bo reszta juz na zegarach bedzie. pozniej napisze o innych kontrolkach
|
![]() gwizdziu Miłośnik FSO polonez 1.5 SLE wałbrzych | 2005-02-12 16:02:03 musisz znalezc w kablach wolne przewody i to beda te od obrotka
|
![]() esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-12 23:24:38
Ale one powinny byc tak gdzie radio? Czy gdzies indziej? ![]() |
![]() gwizdziu Miłośnik FSO polonez 1.5 SLE wałbrzych | 2005-02-12 23:39:59 jest to wiazka skladajaca sie z przewodow:
podwójny pomarańczowy podwójny żółto- czarny podwójny biało- czarny drógi podwójny biało- czarny brązowy wykrec zegary i maskowanie radia i głosnika i napewno znajdziesz ta wiazke |
![]() esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-13 12:13:52
Czy to mozliwe, zeby nie bylo tam takie wiazki? Fiat jest 1986r. Odkrecilem wszystko (zegary i maskownice) i nie znalazlem, albo zle szukalem. Poza tym podlaczylem reszte i dziala tylko cos nie podoba mi sie fakt, ze jak zaciagne reczny to swieci sie (P), a chyba powinno siwcic sie (!)? Co Wy na to? [ wiadomość edytowana przez: esp dnia 2005-02-13 12:14:58 ] |
![]() gwizdziu Miłośnik FSO polonez 1.5 SLE wałbrzych | 2005-02-13 16:46:30 (P) swieci sie prawidlowo, a (!) to kontrolko ubytku plynu hamulcowego, ktora mozesz sobie podlaczyc rozbudowujac troszke instalacje elektryczna.
Wiazka do obrotomierza musi byc musisz dobrze poszukac |
![]() esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-02-14 19:12:02 hehe zrobilem i co najwazniejsze dziala ![]() ![]() ![]() Z kazdym badz razie dzieki za pomoc i czekam na opis instalacji innych kontrolek od gwizdziu ![]() |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2005-02-24 21:41:57 ja mam pytanie
czy ilnstalacja DFa z okragłymi zegawami jest zunifikowana z polonezowaską czyli czy licznik kwadratowy z poloneza jest zamienny z okrągłym z DFa bo wpadłem na chory pomysł aby zamotowac sobie w/w licznik w poldku jako substytut okągłych zegarów z Caro |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2005-02-25 09:29:08
chyba tak |
![]() bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2005-05-04 19:21:58
2005-02-25 09:29:08, bodziot pisze: chyba tak [/quote] włąsnie liczniki już mam teraz szukam opisu wyprowadzeń a jeszcze lepiej kostek od licznika bo jak je bede miał to powinienem samś dojsć do jakiegoś socjalizmu |
![]() esp Miłośnik FSO Perełka 125p Skarzysko | 2005-09-07 22:47:51 Czy ktos moze mi napisac jak podlaczyc pozostale kontrolki w okraglych zegarach w DFie?
Takie jak awaryjne czy przeciwmgielne to mozna poprowadzic z przelacznikow a co z pozostalymi np ten od plynu hamulcowego? |
![]() Nomad Miłośnik FSO Wspomnienie po Gdańsk | 2005-09-08 23:50:56 |