Konserwacja, nadkola, srodki kons. Corolla E-10 wszystko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanko moze temet si juz gdzies przewalał ale w mojej corollce z 1994r. w tylnich nadkolach dostrzegłem pierwsze oznaki rdzt, delikatne wypryski w miejscu łączenia zgrzewów, i na samym dole na brzegach, jest tego naprawde bardzo mało ale chyba lepiej robić to już w samym zalążku i przeciwdziałać temu.
Co najlepiej z tym zrobić ?

Chciałbym moze na jesien 2005r. zakonserwować ją całą solidnie i tu mam do was ytanie moze znacie jakies dobre srodki konserwujące (słyszalem ze bitex jest do bani to twardnieje i jego odczyn wpływa niekotzystnie na blache).
Moze inny srodek do podwozia a inny do profili zamknietych ?
Znacie jakies godne polecenia produkty ?

Czy fluidola używacie ew. do jakich czynności ?
w poprzednim aucie pryskałem nim w miejscach koła zapasowego w bagazniku w miejscach łączen blach i ew.wykwitów (Fiat CC)

Witam Misiek II walnoł referacik na ten temat poszukaj w wyszukiwarce.
Poprosiłem go aby zebrał wszystkie materiały do kupy i swoją wiedzę i ma to zamieścić na forum ale trzeba poczekać jakiś czas.
Pozdrawiam.

Jeżeli chodzi o profile zamknięte to polecam rust check. Przetestowany na Polonezie. W poldku był zalany zaraz jak miał 2 lata, i co dwa lata był zalewany potem. Po 9 latach nie zauważyłem tam śladów rdzy. Obecnie mam go zalanego w toyotce do profili, a nad podłogą i nadkolami też się zastanawiam czym to zrobić.

dokładnie porady Misia są najlepsze KLIK