Koszt wymiany paska rozrządu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy ktoś wie ile średnio kosztuje wymiana paska rozrządu + ziemeringi w Lantrze z 93, oczywiście części moje

ja za wymianę paska rozrządu, wymianę świec, kabli, palca i kopułki, kabli, uszczeliki pod klawiaturą, simeringa przy rozrządzie, naprawy oświetlenia tablicyi prawego światła dałem 180PLN robocizny. Myślę, ze za samą wymainę rozrządu bym musiał dać 120PLN.

pozdrawiam Kion

scoupe 93

[ wiadomość edytowana przez: kion dnia 2005-02-14 18:18:15 ]

Za pasek GATES zaplacilem 42 zł,napinacz 70 zł, wymiana byla wliczona w robocizne remontu silnika wiec nie wiem ile sobie za to policzyl.

ja za wymina rozrzadu zapcilem 300zł pasek 90 napinacze 120 zł i simeringi razem z robicizna wyszko 300zł nie Polecam wymiany samego paska To moze sie zle skonczyc

Ja w accencie za wymianę rozrządu zapłaciłem 50zł w małym miasteczku, w serwisie daewoo w tej samej miejscowości chcieli 80 ale kolega polecił mi innego mechanika, tańszy ale na pewno nie gorszy. W serwisie huyndaia w wawie to 150 - 200 krzyczeli. pozdr.

jeszcze jdno małe pytanko? ma ktoś może namiar na dobrego i w miarę taniego mecha z dolnego śląska najlepiej w okolicy Wałbrzycha lub Kłodzka

[quote]
2005-02-25 10:41:32, grunfisch pisze:
ja za wymina rozrzadu zapcilem 300zł pasek 90 napinacze 120 zł

tam jest jeden napinacz, który kosztuje 60 zł. gdzie wsadzili ten drugi?

co do napinaczów to kumpel ma lantrę 1.8 i z tego co wiem to kupował chyba 3 rolki napinacza (różne wielkości) to może jest też kilka napinaczy, tak z innego buta to Zabel czy 300 ZŁ dałeś za naprawę + części bo u mnie za samą wymianę paska wołają 130 zeta (zdziercy), no ale jeszcze poczekam i poszukam tańszego warsztatu bo mam też do wymiany oprócz napinacza i paska zimeringi bo leje sie po stajni.

w lantrze (16V) przy wymianie rozrządu trzeba mieć : pasek rozrządu (106zł), pasek balansowy(26zł),dwie rolki prowadzące paska rozrządu, jedna rolka paska balansowego (różne,ok. 180zł), napinacz hydrauliczny (350zł). Ceny z www.moto.sklep.pl

[ wiadomość edytowana przez: mariogr dnia 2005-03-08 21:15:55 ]