Fiat kombi oraz Polonez cargo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam do was nietypowe pytanie. Mam na oku pewien interes a mianowicie sprowadzanie skuterów i części z niemiec.
Zastanawiam się nad tanim autem to tego celu.

Czy do wnętrza fiata 125p kombi oraz poldka cargo zmieszczą się 2-3 nieduże skutery??

Do fiata kombi? Moim zdanie jeden i to na lezaco, chociaz i tak nie jestem pewien czy wejdzie. Do Poldka Cargo juz predzej. Jest wyzszy przede wszystkim no i dluzszy. Moj kolega ma Aprille sr50 (czy rs 50 nie wiem jakos tak) I jakos sobie nie wyobrazam zeby wlazla do jakiegokolwiek kombi.

Cytat:
2005-02-12 23:12:56, Trojan1000 pisze:
Mam do was nietypowe pytanie. Mam na oku pewien interes a mianowicie sprowadzanie skuterów i części z niemiec. Zastanawiam się nad tanim autem to tego celu. Czy do wnętrza fiata 125p kombi oraz poldka cargo zmieszczą się 2-3 nieduże skutery??

Do cargo wejdą 2-3 szt. w zależności od wielkości bo mogą stać, do combi byłby kłopt - chyba że w kawałkach to tak.

A były DFy Kombi z podwyższonym dachem??

Cytat:
2005-02-13 01:03:09, Trojan1000 pisze:

Nie, najwyżej pick-up z budą plastykową albo z opończą (plandeką).

Cytat:
2005-02-13 01:03:09, Trojan1000 pisze:

Owszem były. Karetki, nazywane powszechnie gołębnikami.

[ wiadomość edytowana przez: Grzech dnia 2005-02-13 08:24:36 ]

Cytat:
2005-02-12 23:12:56, Trojan1000 pisze:
Mam do was nietypowe pytanie. Mam na oku pewien interes a mianowicie sprowadzanie skuterów i części z niemiec. Zastanawiam się nad tanim autem to tego celu. Czy do wnętrza fiata 125p kombi oraz poldka cargo zmieszczą się 2-3 nieduże skutery??

To czemu nie kupisz po prostu FSO Truck LB? Zagazowany może być poszukiwanym tanim środkiem transportu, pod warunkiem że nie jest zajeżdżony.

Ewentualnie można pomyśleć o Trucku z dieslem. Też jest ekonomiczny i nie ma utrudnień przy tankowaniu za granicą.

a na trucka to bez problemu wchodzą dwie MZ ETZ 150

My z kumplem na Traku wieźlismy kiedyś 2WFMki, Jawę250,Komarka i jeszcze SHL04 w częściach. Ale było upychania
Ale trak dał rade

Track to jest typowy dostawczak a mi chodzi o pojazd uniwersalny. Pozatym Większość niedrogich trucków jest zajeżdzona z blachą do robienia.

Jak wyglądąła ta karetka DF kombi z podwyższonym dachem??

a może lepiej zakupić małą przyczepkę z plandeką i wystarczy

No o zadbane Trucki ciężko.
Co się tyczy DFa Kombi w.g mnie to nie żadne podwyższenie lecz po prostu "kominek" na dachu czyli wywietrznik, ale mogę się mylić.Takie wersję są po karetkach.

kup cos wiekszego, chyba ze kalkuluje Ci sie wracac z jednym-dwoma skuterkami. Moim zdaniem to jednak bez sensu, bo koszty transportu beda niewspolmniernie wysokie. Pozatym rynek skuterow w polsce ostatnio sie troche nasycil-wiem bo znajomi wozili skutery z wloch. Truck, ewentualnie jakis blaszak w stylu lublina/transita/ducato. Wszelkiej masci kombiakami nie zawracalbym sobie glowy. Chyba ze faktycznie z przyczepka.

Tak jak Trojanowi na GG mówiłem-Volkswagen T-3 najlepiej

Wole coś z FSO. Wiecie mam sentyment do polskiej motoryzacji z żerania. Pomyśle nad truckiem lub cargo. Ciekawi mnie czy ładowność w cargo po złożeniu tylnej kanapy jest taka jak w trucku.

Cytat:
2005-02-13 18:50:58, Trojan1000 pisze:
Wole coś z FSO. Wiecie mam sentyment do polskiej motoryzacji z żerania. Pomyśle nad truckiem lub cargo. Ciekawi mnie czy ładowność w cargo po złożeniu tylnej kanapy jest taka jak w trucku.

Nie może być taka sama, skrzynia trucka jest szersza od nadwozia i płaska (prostokąt) a cargo ma zwężenia przez nadkola.

Cytat:
2005-02-13 18:03:49, Yoshi81 pisze:
Tak jak Trojanowi na GG mówiłem-Volkswagen T-3 najlepiej

jak wygląda T-3

i samo zawieszenie sie zmieniałao przez lata w cargo tak wiec jakie lata produkcji tak ladownośc dop. w cargo. w MR 94 jes to 300kg ale czy 3 skutery sie zmieszczą ? hmm moze jak wyjmniesz siedzenia pasazerów

Cytat:
2005-02-13 19:00:29, daniel pisze:
jak wygląda T-3