Diagnostyka silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przeglądając kiedyś forum obił mi się uszy wiadoność że ktoś ma schemat kabla oraz programik do diagnozowania.
mój silnik to 1600 EFI 105KM zaraz "zdechnie"
Jak ktoś wie jak cuś takiego zdobyć to pliss o odpowiedz

Ja mam gdzieś, ale gdzie...?

Cytat:
2003-01-27 15:14:40, WilK pisze:
Ja mam gdzieś, ale gdzie...?

w d....

d...użej szufladzie w regale

hehehehehe dlugi kabel lub laptop potrzebny
pozatym ten soft co krazy po necie jest bezwartosci przynajmniej dla mnie
nic w nim ciekawego nie ma

Dla iformacji!!!!!
w Esskorcie nie ma cegos takiego jak podpiecie do komutera, istniej mozliwosc podpieca do tak zwanego uzadzenia diagnostycznego . Jest to licznik impulsow ktory puzniej podaje kod usterki , nastepnie nalezy zerknac w tabele co dany kod oznacza a potem dopracy rodaku

Cytat:
Dla iformacji!!!!!
w Esskorcie nie ma cegos takiego jak podpiecie do komutera, istniej mozliwosc podpieca do tak zwanego uzadzenia diagnostycznego . Jest to licznik impulsow ktory puzniej podaje kod usterki , nastepnie nalezy zerknac w tabele co dany kod oznacza a potem dopracy rodaku

Dodam tylko ,że lampeczka jest koloru czerwonego z wielkim przyciskiem do resetu

reset komputera nastepuje samoczynnie po kilku krotnym uruchomienu silnika pod warunkiem ze nie ma nadal usterki

tak ?
tylko mi facet resetował przyciskiem

Cytat:
2003-01-27 17:15:33, LucasKrakow pisze:
Dla iformacji!!!!!

Nie ma możliwości?

Cytat:
2003-01-27 21:45:55, matias pisze:
tak ?
tylko mi facet resetował przyciskiem

byc moze resetowal sobie przyrzad

Cytat:
byc moze resetowal sobie przyrzad

być może bo wyglądało to tak :
podpioł potem nacisnoł wystukało kod i znowu naciskał

Cytat:
2003-01-27 21:46:20, WilK pisze:
Cytat:
2003-01-27 17:15:33, LucasKrakow pisze:
Dla iformacji!!!!!

Nie ma możliwości?

przy samym kompie jest krawedz ze stykami niestety mi nie udalo sie nic z tego wycagnac godnego uwagi ,w serwisie forda w Krakowie na ul Jasnogorskiej gdzie mam mozliwosc porozmawiac na spokojnie o roznych rzeczach takie go czegos jak polaczenie do tego kompa poprzez ta krawedz nie maja z banalnej przyczyny jest im to nie potrzebne. mysle ze to zlacze moze sluzyc do programowania tegoz kompa czyli nap zmiany map w epromie (tylko jak go skasowac?) chyba ze jest mozliwosc wpisania w inna pamiec. Wiem na 100% ze np firma Vtech z Krakowa sprzedaje przystawki ktore sie wpina w to zlacze . W przystawce jest mapa z ktorej jest czytana charakterystyka z pominieciem tej co jest oryginalnie w srodku czyli tuning chipowy.

[ wiadomość edytowana przez: LucasKrakow dnia 2003-01-27 22:07:38 ]

Jezeli w konstrukcji komputera jest układ scalony typu EPROM to jest on kasowalny i nagrywalny od nowa - jak sama nazwa wskazuje Erasable Programmable Read Only Memory Ale nie wiem czy cos takiego sie praktykuje, slyszalem jedynie o dolaczeniu nowego chipa.

Nagram komuś płytkę z wszelakim stuffem w tym (i nie tylko) temacie. Może to ktoś wrzuci ku chwale Klubu...

Wilku, masz na mysli wrzucenie na jakis serwerek ? To bardzo chetnie.

Dokładnie to mam na myśli. Najlepiej na klubowy. TO nie są nielegalne pliki.

Moge wrzocic na swoj

OK. Tylko porządek na dysku zrobię.

OK, nie spiesz sie bo nie wiem ile jeszcze bede we Wroclawiu 30 chyba wyjade, a przyjade nie wiem jakos w polowie lutego, moze wczesnie

Nigdy się nie śpieszę.